Egy texasi bíróság elutasította a Consensys SEC elleni keresetét

-

Egy texasi szövetségi bíró elutasította a Consensys által az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete és a hatóság elnöke, Gary Gensler ellen benyújtott keresetet.

Az ügy az SEC Ethereum-mal kapcsolatos vizsgálatára és a MetaMask pénztárcával kapcsolatos Wells-értesítésére összpontosított.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Per az SEC ellen

A per akkor kezdődött, amikor a Consensys reagálni akart az SEC Ethereum-tranzakciókkal és a MetaMask pénztárca bizonyos funkcióival kapcsolatos vizsgálatára.

Az SEC eljárása 2022 áprilisában indult, és 2024 áprilisában egy Wells-értesítéshez vezetett, amely lehetséges végrehajtási intézkedésekre utalt a Consensys ellen a szövetségi értékpapír-törvények lehetséges megsértése miatt.

Válaszul a Consensys támadásba lendült, bírósági döntést követelve, amely kimondja, hogy az ETH nem értékpapír, és a tranzakciói nem számítanak értékpapír-eladásoknak.

A jogi drámát követően Reed O’Connor bíró úgy döntött, hogy az Ethereum SEC-vizsgálatával kapcsolatos követelések vitathatók és homályosak.

Ezt a döntést az is megerősíti, hogy a Consensys júliusban jelezte, az SEC leállította vizsgálatát, miután májusban jóváhagyta a spot Ethereum ETF-eket.

Az ítélet után a Consensys csalódottságát fejezte ki az X platformon.

„Sajnos a texasi bíróság ma eljárásjogi okokból elutasította keresetünket, anélkül, hogy megvizsgálta volna követeléseink érvényességét az SEC-vel szemben.”

A vállalat megjegyezte azt is, hogy a SEC már a per benyújtása után leállította az „Ethereum 2.0” vizsgálatát, amit a bíróság úgy értékelt, hogy egy fontos vitás kérdést megoldottnak lehet tekinteni az Ethereum ökoszisztéma számára.

Consensys
Forrás: X

Bajban van a MetaMask?

Bár az SEC úgy döntött, hogy nem indít végrehajtási eljárást a Consensys ellen az Ethereummal kapcsolatban, pert indított a vállalat ellen a MetaMask tárca ügyében, pontosabban egyes beépített funkciói, például a Staking és Swaps szolgáltatások miatt.

Az SEC szerint ezek a funkciók megsértik a szövetségi értékpapír-törvényeket, és ez az ügy még mindig nem rendeződött.

O’Connor bíró kijelentette, hogy ez a kérdés még nem érett meg az ítéletre, mivel a SEC még nem hozott végleges döntést az ügyben.

Rámutatott, hogy további tényekre van szükség, mielőtt bármilyen bírósági felülvizsgálat megkezdődhetne.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A jogi útvesztőkből nem egyszerű kikeveredni

A bíró elmagyarázta, hogy mivel a felperes nem azonosított semmilyen szükséges hivatali intézkedést, amely alkalmassá tenné követelését a bírósági felülvizsgálatra, és mivel a késleltetés nem okoz túl nagy nehézséget, az ügyben egyelőre nincs értelme a vitának.

Azt is elmondta, hogy a Wells-értesítés nem zárja le a hivatal döntéshozatali folyamatát, és nem állapít meg jogi kötelezettségeket a Consensys számára. És éppen ezért nem ró jogi következményeket a cégre.

Ahogyan sok iparági résztvevő figyelmezteti, ha ezek a vizsgálatok folytatódnak, a végkimenetelük tartós hatással lehetnek arra, hogyan működnek a blokklánc-vállalatok a szabályozási kereteken belül az Egyesült Államokban.

Ez pedig azt jelenti, hogy mindenképpen érdemes közelebbről figyelni, hogy hogyan alakulnak a dolgok.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Tovább csökken a bitcoin dominanciája az altcoinokkal szemben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Felülmúlta-e a Microstrategy a Bitcoin teljesítményét, amióta elkezdtek kriptovalutát vásárolni?

Amióta a Microstrategy 2020-ban elkezdte a Bitcoin-vásárlásait, az MSTR-részvények felülmúlták az S&P 500 összes vállalatát. Az üzleti intelligenciával foglalkozó vállalat a maga részéről tovább folytatta a...

5 altcoin, amely a 20 éveseket milliomosokká teszi, mint a NEIRO tette

Vendégbejegyzés A fiatal kripto rajongók a gazdagság álmát hajszolják, keresik a következő nagy altcoinokat. Egy elképesztő sikertörténet egy 20 éves milliomosról felkeltette a kíváncsiságot. Ebben a cikkben...

Elon Musk teljesíti a brazil bíró akaratát, még ha emiatt cenzúráznia is kell

Miután Brazíliában majdnem egy hónapig blokkolták, Elon Musk közösségi médiaplatformja, az X lépéseket tett a helyi előírások betartása érdekében. A helyi média beszámolói szerint az X...

Nagyon régi bitcoinokat mozgattak meg – néhány hónappal a hálózat indulása után bányászták őket

Több száz olyan bitcoint mozgattak nemrég, amelyeket a hálózat korai szakaszában bányásztak. Tovább bővült azon ritka esetek listája, amikor az úgynevezett „Satoshi-korszak” bitcoinjai új életre...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.