Elon Musk teljesíti a brazil bíró akaratát, még ha emiatt cenzúráznia is kell

-

Miután Brazíliában majdnem egy hónapig blokkolták, Elon Musk közösségi médiaplatformja, az X lépéseket tett a helyi előírások betartása érdekében.

A helyi média beszámolói szerint az X szeptember 18-án kezdte meg a félretájékoztatás terjesztésével vádolt fiókok felfüggesztését, Alexandre de Moraes bíró utasításának megfelelően.

A fiókok felfüggesztése mellett az X ügyvédei bejelentették, hogy hamarosan új jogi képviselőt neveznek ki az országban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A brazil törvények szerint az országban működő közösségi médiaplatformoknak jogi képviselővel kell rendelkezniük.

Az Allan dos Santos digitális influencerhez és Paulo Figueiredo újságíróhoz (mindketten az Egyesült Államokban élnek) kapcsolódó fiókokat felfüggesztették. A döntés részeként további kilenc fiókot zároltak.

A felfüggesztett fiókok vélhetően Jair Bolsonaro korábbi brazil elnök támogatóihoz köthetők, és korábban más közösségi médiaplatformokról is letiltották őket.

A döntéseket Moraes bíró két folyamatban lévő, félretájékoztatás terjesztésével kapcsolatos vizsgálat részeként hozta meg.

Alexandre de Moraes brazil bíró, kezét összetéve ül, előre néz, kezén óra
Alexandre de Moraes bíró. Forrás: Marcelo Camargo/Agência Brasil.

Musk nyilvánosan elítélte Moraes intézkedéseit, politikai indíttatású cenzúraként hivatkozott rá, és azzal vádolta a bírót, hogy „diktátorként” viselkedik, amikor politikai ellenfeleket vesz célba a tartalom moderálására vonatkozó illegális követelésekkel.

E vádak ellenére a brazil legfelsőbb bíróság bírói testülete helybenhagyta Moraes döntését, felfüggesztve az X-et és bírságot szabva ki.

A Luiz Inácio Lula da Silva elnök által vezetett brazil kormány támogatta a bíróság erőfeszítéseit.

Mint mondták, ez elengedhetetlen a félretájékoztatás elleni küzdelemhez, különösen a politikai zavargások után, amelyeket állítólag álhírek váltottak ki.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Helyreállt a szolgáltatás

Szeptember 17-én egy technikai incidens miatt ideiglenesen helyreállt az X-hez való hozzáférés Brazíliában.

A helyreállítást a Cloudflare szervereinek egy hibája okozta, ami véletlenül lehetővé tette a felhasználók számára a platform elérését.

Az X globális kormányzati ügyekért felelős szóvivője megerősítette, hogy a hozzáférés ideiglenes volt:

„Az X Brazil megismétli, hogy a helyzet nem a Legfelsőbb Bíróság felfüggesztő végzésének megkerülésére tett kísérletből, hanem egy technikai hibából adódott, amelyet az X platformhoz való hozzáférés biztosításához használt hálózati infrastruktúra más dél-amerikai országok számára történő megváltoztatásának szükségessége okozott.”

Moraes X-ről szóló tiltása szerint azok az országban élő felhasználók, akik virtuális magánhálózatokon (VPN) keresztül férnek hozzá a platformhoz, napi 9000 dolláros bírsággal sújthatók.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Brad Garlinghouse vezérigazgató komoly figyelmeztetést ad ki az XRP felhasználóknak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nagyon régi bitcoinokat mozgattak meg – néhány hónappal a hálózat indulása után bányászták őket

Több száz olyan bitcoint mozgattak nemrég, amelyeket a hálózat korai szakaszában bányásztak. Tovább bővült azon ritka esetek listája, amikor az úgynevezett „Satoshi-korszak” bitcoinjai új életre...

A Bitcoin emelkedésének a szerepe – A szakértők megnevezték az 5 altcoint, amit jövő héten szemmel kell tartani

Vendégbejegyzés A Bitcoin értékének emelkedésével a figyelem az ígéretes altcoinok felé fordul, amelyek jelentős nyereséget könyvelhetnek el. A szakértők öt potenciális sztárt azonosítottak a kriptopiacon, amelyek...

2024 az arany éve volt, de sikerült-e lenyomnia a bitcoint?

Az aranynak rendkívül lenyűgöző éve volt, hiszen árfolyama mintegy 27%-kal emelkedett, és pénteken új történelmi csúcsot ért el. Azonban ez a lenyűgöző YTD növekedés egyben azt...

Így fogják az AI kriptók felülmúlni a bikapiacot – csatlakozzon kockázatmentesen az AI Tech mozgalomhoz

Vendégbejegyzés Az AI kriptovaluták a szakértők szerint a bikapiac élére állnak, az olyan vállalatok, mint az Nvidia előtt álló kihívások ellenére. A kripto befektetés azonban továbbra is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.