47 kriptotőzsdét állítottak le Németországban, illegális tevékenységek miatt

-

A német hatóságok nagyszabású razziát hajtottak végre 47 kriptotőzsdén, amelyek különböző bűncselekményekben vettek részt.

A Bundeskriminalamt, azaz a BKA, az ország bűnügyi nyomozóhivatala hivatalos közleményben számolt be az akcióról.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


BKA: 47 tőzsde lekapcsolva

A razziát a frankfurti ügyészség és a BKA vezette, célba véve azokat a platformokat, amelyek lehetővé tették a felhasználók számára az anonim váltást a hagyományos pénznemek és kriptovaluták között.

Ezeket a tőzsdéket azzal vádolják, hogy megsértették a pénzmosás elleni törvényeket azáltal, hogy nem tartották be a megfelelő ügyfél-azonosítási eljárásokat.

A hatóságok szerint ezek a platformok nagy mértékben segítettek elrejteni az illegális úton szerzett pénzek eredetét, így tulajdonképpen bűnözői kereskedési felületként működtek, kifejezetten pénzmosás céljából.

A BKA közleménye szerint az akció során jelentős mennyiségű felhasználói és tranzakciós adatot is sikerült begyűjteniük a tőzsdékről.

Több felhasználót ransomware csoportokkal, botnet üzemeltetőkkel és darknet-kereskedőkkel is összefüggésbe hoztak. Most mindezen adatok a rendőrség kezében vannak.

A kiberfenyegetés elleni harc nem csitu

Ez az akció része annak a német hatóságok által alkalmazott stratégiának, amely a kibertámadások elleni küzdelmet célozza meg, elsősorban az illegális tevékenységeket támogató infrastruktúrák megszüntetésével.

Az ilyen tőzsdék lekapcsolásával a hatóságok az illegális pénzek áramlását akarják megakadályozni. A módszer úgy tűnik, hatékony.

Németország az elmúlt időszakban több sikert is elkönyvelhetett a kiberbűnözés elleni harcban. 2023-ban a hatóságok lefoglalták a ChipMixer szerverparkját, amellyel mintegy 90 millió eurót sikerült visszaszerezniük.

A BKA emellett több illegális piactér, például a Kingdom Market lekapcsolásával is büszkélkedhet, továbbá sikeresen hatástalanítottak komoly rosszindulatú szoftvereket, mint a Qakbot és az Emotet.

Előremutató kriptoszabályozás a törvényes ipar támogatására

Németország már kialakított egy átfogó szabályozási keretet a kriptovalutákra vonatkozóan, amely szigorú pénzmosás elleni törvényeket foglal magában, kötelezővé téve a KYC eljárásokat a platformok számára.

Ez a rendszer állítólag azért lett kialakítva, hogy megakadályozza a pénzmosást és a terrorizmus finanszírozását.

Sok szakértő most úgy gondolja, hogy ezek az új akciók az illegális tőzsdék ellen nemcsak visszatartó erőként szolgálnak majd a kriptoiparban zajló bűncselekmények ellen, hanem valószínűleg más országokat is ösztönözhet majd arra, hogy szigorítsák a saját szabályozásukat.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Solana bemutatta a Seeker telefont, az új web3-as készülékét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum talpra áll? A legfontosabb jelek a hálózati aktivitás megugrására utalnak!

Az Ethereum (ETH) hálózata az elmúlt hónapokban figyelemre méltó csökkenést mutatott a hálózati aktivitásban. Egy olyan eredmény, amely a DeFi állapotát tükrözte egy olyan környezetben, amelyet...

A DeFi fókuszú DTX Exchange átformálja a kereskedést, a LINK és az LTC bálnák 100 ezer dollárt mozgatnak a VulcanX életbe lépése után

Vendégbejegyzés A kialakulóban lévő hibrid kereskedési platform viharos formát öltött a DeFi térségben. A DTX Exchange 100-szoros hozamot biztosít a korai befektetőknek, a DTX Exchange növekedési...

Kötelező altcoin válogatás, beleértve az XRP-t és az Ethereum-ot, ami 5000%-ot adhat a portfóliódhoz

Ismerd meg azokat az altcoinokat, amelyek a befektetési portfóliók forradalmasítására készülnek, és lenyűgöző potenciállal bírnak. Az Ethereum és az XRP kiemelkedik a kulcsszereplők közül, de ők...

Sui (SUI) árfolyam elemzés 09.21.

Prémium Sui (SUI) A Sui (SUI) az elmúlt héten jó emelkedő tendenciát mutatott. A hétfői mélyponttól a vasárnapi csúcsig mérve a token 51,35%-ot erősödött, és az elmúlt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.