Eddig úgy néz ki, nagyon jó hatással volt a kamatcsökkentés a bitcoin árfolyamára

-

A Bitcoin csütörtök reggel átlépte a 62.000 dolláros határt, és elérte a 62.190 dollárt, egy nappal azután, hogy a Federal Reserve kamatcsökkentést jelentett be.

Eközben az Ethereum, bár 5%-kal emelkedett a 2435 dolláros szintre, alulteljesített a Bitcoinhoz képest, ugyanebben a kéthetes időszakban csak 1%-os növekedést ért el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin árfolyamának ez a hullámzó mozgása egybeesett a Fed tegnapi kamatdöntése által kiváltott volatilitási időszakkal.

Kezdetben a Bitcoin 61.300 dollárig szökött, majd 59.400 dollárra esett vissza. A bikás lendület azonban hamarosan átvette az irányítást, és az árfolyamot 62.500 dollárig nyomta, mielőtt kissebb korrekció következett volna be.

Miközben a szélesebb kriptopénzpiac a Bitcoinnal együtt emelkedett, a kamatdöntés jelentős likvidálásokat váltott ki.

A Coinglass adatai szerint a származtatott kriptokereskedők 204,3 millió dollár értékű szerződést kényszerültek likvidálni az elmúlt 24 órában.

Ebből 130,5 millió dollár short pozíciókból (az árak csökkenésére számítók), míg 73,8 millió dollár long pozíciókból származott, ami az árak emelkedésével járó piaci volatilitásra utal.

A Federal Reserve kamatcsökkentése, amely több mint négy év óta az első, sokakat meglepett a Wall Streeten.

A legtöbb elemző szerényebb, 25 bázispontos csökkentésre számított, de a nagyobb, 50 bázispontos csökkentés a monetáris politika lazításának határozottabb stratégiáját jelezte.

A Decryptnek küldött jegyzetében Alex Kuptsikevich, az FxPro vezető piaci elemzője elmondta, hogy a Fed döntése után megnövekedett a kockázati étvágy a piacokon, ez pedig segített a kriptovalutáknak az elmúlt három hétben elért csúcsok visszaszerzésében.

A kriptopiac március közepe óta egy lefelé tartó folyosón belül mozog, és csak a közelmúltban elért 2,25 billió dolláros piaci kapitalizációs csúcs meghaladása változtathat ezen a tendencián – mondta.

„A csökkenő tendencia március óta tart, és a korábbi, 64 ezer dollár körüli csúcs nagyjából egybeesik a 200 napos mozgóátlaggal. Feltételezzük, hogy a Bitcoin ezen a szinten komoly ellenállásba ütközhet, amelynek leküzdése szabaddá tenné az utat felfelé”– mondta Kuptsikevich.

Chris Aruliah, a Bybit intézményvezetője elmondta, hogy történelmileg a kamatcsökkentés gyakran vezetett ahhoza, hogy a tőke a bankoktól a tőzsdére áramlott.

Ennek oka egyszerű: az alacsonyabb kamatlábak több befektetést hajtanak a kockázatosabb eszközökbe, köztük a digitális valutákba.

Aruliah ugyanakkor figyelmeztetett a gazdasági bizonytalanság és a piaci ingadozások okozta lehetséges kihívásokra is. Mi több, az on-chain adatok arra is utalnak, hogy a Bitcoin ármozgása a rövid távú tulajdonosok viselkedésétől függhet.

A CryptoQuant kiemelte, hogy az 1-3 hónapja birtokolt Bitcoin-tulajdonosok átlagos vételi ára történelmileg kulcsfontosságú támasz- vagy ellenállási szintként funkcionált.

bitcoin
Forrás: cryptoquant.com

Avinash Shekhar, a Pi42 társalapítója és vezérigazgatója a Decryptnek nyilatkozva a Bitcoin árdinamikáját emelte ki a kritikus 60.000 dolláros szint körül.

„A rövid távú tulajdonosok augusztustól eladnak, ami egy potenciális árfolyampontot jelez, míg a hosszú távú tulajdonosok fenntartják a 60 000 dollár feletti támaszt. Ez kötélhúzást eredményezett a bikák és a medvék között”– mondta Shekhar.

Hozzátette, hogy a további kamatcsökkentések előremozdíthatják a Bitcoint, így a 60 000 dolláros szint kritikus csatatérré válik.

Egy 62.000 dollár feletti csúcspont bullish momentumot indíthat el, míg egy 60.000 dollár alatti bontás kiterjesztheti az eladási nyomást”.

Olvastad már? Nagy bejelentést tett a Decrypt a Token2049 konferencián

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche (AVAX) árfolyam elemzés 09.20.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche árfolyama volatilis maradt azokban az időkben, amikor a legtöbb kriptopénz a 2021-22-es medvepiac alatt vízszintesen kereskedett. A 140 dollárról való meredek zuhanás után...

A Chainlink (LINK) konszolidálódik, a Sui (SUI) fenntartja a bikás lendületet – az IntelMarkets (INTL) megnyeri a kereskedők szívét az AI-DeFi protokolljával

Vendégbejegyzés A piac reagálása a Fed kamatcsökkentése után vegyes volt. Miközben az olyan top altcoinok, mint a Chainlink (LINK) konszolidálódnak, a Sui (SUI) fenntartja a bikás...

Tovább terjeszkedik a kriptobizniszben a Puma, fontos bejelentést tettek

Az UNKJD Soccer, egy népszerű Web3 sportos mobiljáték, bejelentette új együttműködését a Puma globális sportruházati márkával.  A partnerség a Puma ikonikus dizájnját és tartalmát hozza el...

Jelentős növekedésen van túl a Dogwifhat az elmúlt 24 órában, meddig tartható fenn a lendület?

A Dogwifhat (WIF), a negyedik legnagyobb mémcoin, az elmúlt hónapokban jelentősen javított az árfolyamgrafikonokon. A cikk írásakor a WIF 1,68 dolláron kereskedett, ami 9,65%-os emelkedést...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.