Először fizetett volt amerikai elnök Bitcoinnal – hamburgerre hívta híveit Donald Trump

-

Az elnökjelölt szeptember 18-án ismét előhúzta a kriptokártyát, amikor támogatóit egy New York-i bárban hamburgerrel vendégelte meg, és BTC-vel fizetett.

Trump a Greenwich Village-ben található PubKey nevű kriptotémájú helyszínt látogatta ma meg, ahol a bitcoinosok és a támogatók tapssal fogadták.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Ki kér hamburgert?” – kérdezte, mielőtt majdnem ezer dollárt költött hamburgerre a bárban ülők számára, számolt be róla a Bloomberg.

Burgerek és Bitcoin

A PubKey társalapítója, Drew Armstrong elmondta, hogy Trump a Lightning Networkre épülő Strike fizetési alkalmazással fizetett az ételért, a helyszín pedig a Zaprite alkalmazáson keresztül kapta meg a BTC-t.

Forrás: X

A republikánus elnökjelölt a kriptotulajdonosokat és -befektetőket szólította meg, akik jelentős szavazóbázist alkotnak az Egyesült Államokban.

A PubKey másik társalapítója, Thomas Pacchia szerint Trump megjelenése a helyszínen „hatalmas és ikonikus” jelent volt a BTC számára, hozzátéve: „Egy korábbi elnök, egy potenciális jövőbeni elnök, ez egy igazi nagykorúság a Bitcoin közösség számára”.

Hozzátette, hogy a tranzakció volt az első alkalom, hogy egy korábbi amerikai elnök Bitcoin segítségével vásárolt árut vagy szolgáltatást. A demokraták támogatói közben a helyszínen kívül Taylor Swift-dalokat énekeltek tiltakozásul.

Trump egy Long Island-i gyűlésre tartott, ahol elmondta, hogy komolyan gondolja, hogy megnyeri szülőállamát, amely 1984 óta minden elnökválasztáson a demokratákra szavazott.

A november eleji választások közeledtével Donald Trump várhatóan tovább hangsúlyozza majd a Bitcoin és a kriptoipar támogatását, hogy ellensúlyozza demokrata riválisát, Kamala Harrist, aki eddig nagyon keveset nyilatkozott a témában.

Harris az élre tör

A Trump-témájú mémcoin, a MAGA (TRUMP) 6,5%-ot ugrott az elmúlt 12 órában, és a cikk írásakor 2,13 dollárt ért el.

Az eszköz azonban az elmúlt hét napban komoly esést könyvelhetett el, 25%-ot esett a múlt hét azonos időpontja óta.

Trump emellett hivatalosan elindította régóta várt DeFi projektjét, a World Liberty Financial (WLF) projektet egy élő X-eseményen keresztül szeptember 17-én.

A FiveThirtyEight országos felmérése szerint Harris jelenleg 48,5:45,2%-kal vezet Trump előtt. Sőt, a Polymarket szerint is a demokrata jelölt kap majd több szavazatot.

Olvastad már? Nagy bejelentést tett a Decrypt a Token2049 konferencián

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Top 5 altcoin, amit érdemes megvásárolni idén szeptemberben a masszív 1000-szeres januári nyereség reményében

A befektetők most robbanásszerű potenciállal rendelkező altcoinokra vadásznak. Szeptember előrehaladtával egyre nagyobb lendületet kap a rendkívüli hozamot ígérő digitális eszközök keresése. Ez a cikk öt...

Egy népszerű kriptoelemző szerint biztos lesz altcoinszezon, de még egy kicsit várni kell rá

Moustache, a népszerű kriptoelemző úgy gondolja, hogy az altcoinpiac hamarosan jelentős volatilitást tapasztalhat. Legutóbbi elemzése arra utal, hogy az altcoinok robbanásszerű mozgást tapasztalhatnak, kitörve a...

A Fed kamatcsökkentés összetörheti a kriptopiacot, de meggyújthatja a BTC és az ETH bikafuttatást – Itt van Arthur Hayes merész nyilatkozata

Vendégbejegyzés Egy lehetséges forgatókönyv szerint a Federal Reserve (FED) kamatlábainak csökkentése megrázhatja az egész kriptopiacot, ugyanakkor a Bitcoin és az Ethereum számára figyelemre méltó fellendülést hozhat. Arthur...

Egymásra mutogat a WazirX és a letétkezelője, 60 nap alatt sem sikerült visszaszerezni az ügyfélvagyont

Két hónappal azután, hogy hackerek több mint 230 millió dollárt loptak el az indiai székhelyű WazirX kriptotőzsdéről, az ügyfelek pénze továbbra is bizonytalan helyzetben van....

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.