Átlagosan 170 nappal a bitcoin feleződése után szokott elindulni a rally – 23 napra vagyunk ettől

-

A bitcoin a hétvégén emelkedő tendenciát mutatott, rövid ideig tesztelte a 60.000 dolláros szintet, majd visszahúzódott.

A cikk írásakor 58.272 dolláron kereskedtek vele, ami egy pillanatnyi visszalépést tükrözött az emelkedés után.

Az árfolyamok csökkenése miatt a remény a Fed közelgő kamatcsökkentésétől függ, de nem ez az egyetlen tényező.

Ahogy a BTC a 148. napjához érkezik a nagy áresés után, egy rejtett minta azt sugallja, hogy a kitörés közelebb lehet a vártnál.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Történelmi mintázatok utalnak a visszapattanásra

Az alábbi ábra rávilágít a Bitcoin-ciklusban minden egyes felezési szezon után megjelenő, visszatérő tendenciára.

A kontextus kedvéért: a Bitcoin feleződése egy négyévente előforduló deflációs esemény, amely a Bitcoin kibocsátási ütemét a felére csökkenti.

Bitcoin
Forrás: X.

Gazdasági szempontból a kínálat csökkenése növeli az egyes eszközök értékét. Következésképpen minden ciklusban átlagosan 170 nap elteltével jellemzően emelkedő tendencia kezdődik.

Például a négy évvel ezelőtti, május 11-i feleződést követően a BTC körülbelül 170 nappal később tesztelte először a 40.000 dolláros plafont a napi árfolyamgrafikonon.

Egy jelentősebb csúcs a BTC-t nagyjából 480 nappal később, augusztus eleje körül 50.000 dollár fölé repítette.

Hasonló mintázatot figyeltek meg minden egyes felezési időszak után. Ha ez a trend kitart, a BTC október első hetében elérheti a 70.000 dollárt, mielőtt ellenállásba ütközne. Emellett a közelgő FOMC-ülés tovább befolyásolhatja ezt a hipotézist.

Bár a történelmi trend ígéretesnek tűnik, a valóságot is figyelembe kell venni – tehát egy potenciális fellendülés csak 23 napra van?

A LTH alapján rali várható

A tapasztalt befektetők bíznak egy esetleges árfolyamkorrekcióban. Történelmileg az LTH SOPR emelkedése általában bikarallyt idézett elő, ami azt jelzi, hiszen ekkor a hosszú távú tulajdonosok profitot realizálnak.

Forrás: BGeometrics.

Bár az emelkedés az optimizmus jele, ha az árfolyam nem felel meg a mintázatnak, az alááshatja a várt korrekciót.

Ez arra késztetheti a hosszú távú tulajdonosokat, hogy a veszteségek kockáztatása helyett inkább nyereséggel adják el az eszközt.

Egyszerűen fogalmazva, a hosszú távú tulajdonosok profitot realizálnak, ami a Bitcoin jelenlegi piaci értékének erejét jelzi.

Ha ez a tendencia folytatódik, a fordulat küszöbön állhat. Azonban egy 57.000 dollár alatti árfolyam-visszaesés aggodalomra adhat okot.

Az LTH-k bár a befektetők jelentős részét teszik ki, de önmagukban nem teljesen tükrözik a piac októberi emelkedő trendbe vetett bizalmát.

Ennek ellenére a határidős kereskedők viselkedésének elemzése jobb betekintést nyújthat.

Újjáéledt a bizalom a határidős Bitcoin-kereskedők körében

Míg egy ideig a shortok domináltak a származtatott ügyletek piacán, a longok az utóbbi időben egyre nagyobb teret nyernek, ami a pozitív finanszírozási rátán is meglátszik.

Történelmileg a pozitív finanszírozási ráta bizalmat jelez a határidős kereskedők körében, ami arra utal, hogy a BTC árának emelkedésére számítanak.

bitcoin
Forrás: BGeometrics.

Ráadásul ez összhangban van a korábbi előrejelzésekkel, amelyek megjegyezték, hogy a pozitív hangulat gyakran megelőzi a BTC kritikus ársávjainak tesztelését.

Egy következetesebben pozitív finanszírozási ráta javíthatja a Bitcoin fellendülésének esélyét a következő két hétben.

Meglepő módon a BTC a megújult dominancia ellenére 60.000 dollár alá esett, ami potenciális bálnamozgásokra részvételére utal.

Bár ez enyhe eltérést jelez, más tényezők semlegesíthetik ennek hosszú távú hatását. A kérdés továbbra is fennáll: tartós lesz-e a csökkenő tendencia?

Most mi lesz?

Az alábbi grafikonon az MVRV-Z pontszáma a zöld dobozhoz közelít, amely egy olyan zóna, amely történelmileg az alulértékeltséget jelzi.

A Bitcoin vásárlása ezekben az időszakokban általában túl nagy hozamot eredményezett, és a BTC ára utána emelkedett.

Forrás: Bitcoin Magazine Pro.

Ha azonban a feleződő trend igaz, akkor a jelenlegi MVRV a négy évvel ezelőtti szeptember közepi értéket tükrözi – közvetlenül azelőtt, hogy a Z-pontszám belépett a rózsaszín dobozba, ami a piaci ciklus csúcsát jelzi. A fent említett grafikonok alátámasztják ezt a forgatókönyvet.

Az AMBCrypto szerint október elején a Bitcoin tesztelheti a piaci csúcsot 70.000 dollár körül, feltéve, hogy a közelmúltban profitot realizálók tartózkodnak a további eladástól, az LTH továbbra is tartja magát, és a longok megtartják a dominanciát az perpetuals piacon.

Ha ez beigazolódik, akkor a feleződési hatás hipotézis „igaznak” bizonyulhat (ismét).

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Egy norvég város szeretné bezárni a náluk működő Bitcoin bányát, de így emelkednek az áramdíjak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.