A történelmi adatok alapján Bitcoin rally van a láthatáron

-

Több hónapos csökkenő mozgás után a Bitcoin három hónapos rallyra készülhet, egyes elemzők 92.000 dollár fölé való kitörést jósolnak.

A Bitcoin árfolyama egy három hónapos rally küszöbén állhat a történelmi, halving utáni grafikonok alapján.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin nemrégiben újra tesztelte a heti grafikonon a kulcsfontosságú támaszszintet, ami Titan of Crypto népszerű kriptoelemző szerint 90.000 dollár fölötti rallyt indíthat el.

BTC/USD, 1 hetes chart. Forrás: Titan of Crypto.

A Bitcoin szeptember 14-én, augusztus 30. óta először emelkedett a 60.000 dolláros lélektani határ fölé.

A Bitcoin árfolyama több mint három hónapja tartó csökkenő tendenciában van, amely alatt több mint 9%-ot esett a Bitstamp adatai szerint.

BTC/USD, 3 hónapos chart. Forrás: TradingView.

A történelmi grafikonok alapján a Bitcoin három hónapos rallyja várható

A szeptember történelmileg a Bitcoin árfolyamának gyenge teljesítményű hónapja, az átlagos hozam ilyenkor -4,69% körül alakul.

A Bitcoin árfolyama azonban a szeptemberi csökkenést követően három egymást követő hónapban emelkedett.

Bitcoin átlagos havi hozamok, százalékban. Forrás: CoinGlass.

A Bitcoin átlagosan 22,9%-os hozamot ér el októberben, 46,8%-ot októberben – ami történelmileg a második legjobb hónap a Bitcoin árfolyamában – és 5,4%-os átlagos havi hozamot decemberben.

Az előző Bitcoin feleződés évében, 2020-ban az árfolyam októberben több mint 27%-kal, novemberben pedig több mint 42%-kal emelkedett egy hat hónapos, 2021 márciusáig tartó rally során.

Ez az utolsó vásárlási lehetőség a Bitcoin kitörése előtt?

Ez a jelenlegi korrekció lehet az utolsó potenciális vásárlási lehetőség a következő emelkedés előtt a népszerű kriptokereskedő, Mags szerint, aki egy szeptember 15-i X bejegyzésében az alábbit írta:

„A Bitcoin három esélyt ad a vásárlásra, mielőtt parabolába kerül… Az utolsó közvetlenül a feleződés után van. Ez lehet az utolsó esélyed, hogy olcsón vásárolj Bitcoint, mielőtt parabolába fordul.”
bitcoin
BTC/USD, feleződés utáni ciklus. Forrás: Mags..

A Checkmate nevű on-chain elemző szintén rámutatott, hogy a Bitcoin pontosan ugyanúgy pozicionálja magát, mint az előző két bikaciklus során. Ő egy szeptember 14-i X-bejegyzésban azt írta:

„A Bitcoin pontosan ugyanott van, mint az elmúlt két ciklusban a mélypont óta.Én a ciklus mélypontjának összehasonlítását kedvelem a legjobban, mivel ez írja le azt a pszichológiai időt, ami a befektetők számára szükséges ahhoz, hogy kilábaljanak egy medvepiacról.”
Forrás: Checkmate.

Azonban A Bitcoin „szorongásos szakasza” további potenciális szeptemberi csökkenéssel fenyeget a következő emelkedés előtt, amelyet a következő, szeptember 18-i Federal Reserve-ülés katalizálhat.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Toncoin egy hét alatt 25%-ot emelkedett, így a TON-tulajdonosok 6,2%-os nyereséget és…

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.