A Kraken visszautasítja az SEC kriptoval kapcsolatos vádjait

-

A Kraken határozottan cáfolja az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének az állításait, miszerint megsértette a szövetségi értékpapírtörvényeket.

Az SEC azzal vádolja a tőzsdét, hogy több digitális eszköz, amelyet a platformon kínálnak, regisztrálatlan értékpapírnak minősül.

A Kraken védekezése az SEC vádjai ellen

A Kraken a hivatalos jogi válaszában kifejtette, hogy a kérdéses digitális eszközök nem felelnek meg az értékpapír jogi meghatározásának az Egyesült Államok törvényei szerint.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tőzsde hangsúlyozza, hogy az olyan eszközök, mint a Cardano, az Algorand és a Cosmos, amelyek a platformon listázva vannak, nem tekinthetők befektetési szerződésnek.

„A Kraken nem sértette meg az 1934-es Értékpapír-kereskedelmi Törvény 5., 15(a), és 17A szakaszait, mivel az ADA, ALGO, ATOM, FIL, FLOW, ICP, MANA, MATIC, NEAR, OMG és SOL nem értékpapírok vagy befektetési szerződések.”

A tőzsde hivatkozik az SEC kontra W.J. Howey Co. ügyre is, amely egy fontos Legfelsőbb Bírósági döntés, amely után kidolgozták az úgynevezett Howey-tesztet.

Ez segít meghatározni, mi minősül befektetési szerződésnek, azaz értékpapírnak.

A Kraken érvelése szerint az SEC nem bizonyította, hogy a digitális eszközök megfelelnek a Howey-teszt kritériumainak, így ezek nem tartoznak az SEC hatáskörébe.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Nincs szabályozási egyértelműség, nincs felhatalmazás?

A Kraken kritikával illette az SEC megközelítését a kriptovaluták szabályozásával kapcsolatban is.

A tőzsde azt állítja, hogy a SEC-nek nincs jogköre a digitális eszközök kereskedési platformjának szabályozására, mivel az eszközök nem értékpapírok vagy befektetési szerződések.

A Kraken szerint az SEC így törvénysértő módon túllépte hatáskörét, és a digitális eszközökre vonatkozó értékpapírtörvények értelmezése nem egyértelmű.

„A Kraken nem kapott egyértelmű és tisztességes értesítést a törvényben foglalt kötelezettségeiről, így nem tudta, hogy tevékenysége jogsértő.”

Megdöbbentő inkompetencia a hatóságok részéről?

Az SEC más iparági vezetők részéről is kemény kritikákat kapott.

Stuart Alderoty, a Ripple jogi igazgatója, valamint Paul Grewal, a Coinbase jogi vezetője is elítélték a SEC következetlen álláspontját a digitális eszközök szabályozásával kapcsolatban.

Forrás: X

Alderoty kigúnyolta a SEC által használt „kriptoeszköz-értékpapírok” kifejezést, amelyet ellentmondásos és zavaros fogalomnak nevezett.

Grewal emlékeztetett arra is, hogy a SEC 2020-ban még azt állította, hogy az XRP önmagában is értékpapír a Ripple ellen indított perben.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Öt nap múlva eldől, mennyivel csökkenti a Fed a kamatlábat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.