Mindenbe is mesterséges intelligenciát pakol az Apple az új termékeiben

-

A zászlóshajó okostelefonja mellett az Apple bemutatta az Apple Watchot, az AirPodst és egyéb frissítéseit is.

Az Apple hétfőn a várva várt eseményen bemutatta az iPhone 16-ot, a népszerű mobilkészülék legújabb változatát, amelyet a vállalat az eddigi legintelligensebbnek nevezett.

Az Apple Intelligence és az új A18 chip által támogatott iPhone 16 célja, hogy forradalmasítsa a felhasználói élményt a közvetlenül a készülékbe épített fejlett gépi tanulási képességekkel.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az iPhone 16 az intelligenciáján túl számos új funkciót is kínál. A testreszabható Action Button – amely korábban csak az iPhone 15 Pro készülékben volt elérhető – azonnali hozzáférést biztosít különböző funkciókhoz, például hangjegyzetek rögzítéséhez vagy parancsikonok aktiválásához.

Az új Camera Control funkcióval a felhasználók eközben egyetlen kattintással elérhetik a kamerát, és egy csúsztatással beállíthatják, gyorsabb hozzáférést biztosítva az olyan vizuális intelligenciafunkciókhoz, mint a valós idejű tárgyfelismerés.

Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro valamivel nagyobb képernyővel rendelkezik, mint elődje, és új színnel bővül: ez a Desert Titanium.

Az előrendelések szeptember 13-án, pénteken indulnak, a széles körű kiskereskedelmi forgalmazás pedig szeptember 20-án kezdődik.

„Az iPhone továbbra is mélyreható hatást gyakorol mindannyiunk életére; teljesítménye és képességei lehetővé teszik számunkra, hogy oly sok mindent tegyünk, oly gyorsan és oly könnyen”

– mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója, kiemelve, hogy így bárki képes kapcsolatot tartani a családdal és produktív maradni útközben.

„Az Apple Intelligence fel fogja turbózni ezeket az élményeket, és még sok mást is” – mondta Cook. „Erőteljes generatív modelleket helyez az iPhone-od magjába, így még erősebbé és élvezetesebbé téve azt.”

Júniusban az Apple bejelentette, hogy a Apple Intelligence elindításával beugrik a mesterséges intelligencia forrongó területére. A vállalat állítása szerint a mesterséges intelligencia alapjaiban fogja átalakítani azt, ahogyan az okostelefonjainkkal interakcióba lépünk.

AirPods

A bemutató során az Apple lerántotta a leplet az Apple AirPods termékcsalád legújabb generációjáról, kezdve a belépő szintű AirPods 4-gyel.

A továbbfejlesztett, fülbe helyezhető kialakítás mellett az Apple egy aktív zajszűréssel ellátott kiadást is kínál.

Az AirPods Pro 2 frissítése, hogy „klinikai minőségű” hallókészülékként is szolgálhat, az AirPods Max pedig végre USB-C-bemenettel rendelkezik.

Apple Watch 10

Az Apple Watch Series 10 az eddigi legnagyobb és legfejlettebb kijelzőt hozza, vékonyabb kialakítással – 10 százalékkal vékonyabb és könnyebb, mint a Series 9, és több szöveget képes megjeleníteni a képernyőn, mint a korábbi modellek.

A frissítés továbbfejlesztett képességekkel rendelkezik, többek között gyorsabb töltéssel, vízmélység- és hőmérséklet-mérővel, valamint új alvási apnoe-érzékelő funkcióval.

Az Apple Watch 10 képes emlékeztetni a felhasználókat a gyógyszerek bevételére, figyelmeztetni őket a hangos környezetre, és észlelni a pitvarfibrilláció jeleit, valamint az alvási apnoét és az alvás közbeni légzési zavarokat.

Az Apple Watch Ultra 2 változatlan marad, kivéve az új fekete titán színt.

Generatív AI a középpontban

Az Apple Intelligence segítségével az iPhone 16 mostantól képes megérteni a nyelvet, feldolgozni a képeket és automatizálni a feladatokat, miközben az Apple Private Cloud Compute segítségével megőrzi a felhasználó adatvédelmét.

„Az Apple Intelligence a személyes intelligenciarendszer az iPhone 16 termékcsalád középpontjában” – mondta Craig Federighi, az Apple szoftverfejlesztésért felelős vezető alelnöke (SVP).

Ezt a generatív AI-funkciót tovább erősíti az Apple virtuális asszisztensének, a Sirinek AI-alapú átalakítása. Ahelyett, hogy egy különálló programnak éreznénk, a Siri mostantól az iPhone 16 teljes iPhone-élményében megjelenik.

„Ez csak a hardver és a szoftver egyedülálló integrációjának köszönhetően lehetséges” – folytatta Federighi. „Az Apple Intelligence a szilícium [chipjeink] hatalmas teljesítményét használja fel, hogy több generatív modellt futtasson a zsebében lévő iPhone-on.”

Az új iPhone 16-hoz érkező generatív AI funkciók közé tartozik a nyelvgenerálás, a képfeldolgozás és a feladatok automatizálása a termelékenység és a kreativitás fokozása érdekében.

Az iPhone-felhasználók egyéni emojikat is létrehozhatnak, és súgók segítségével kereshetnek majd fényképeket és videókat.

Az A18 chip

Az Apple a mesterséges intelligencia hardver és szoftver fejlesztése iránti elkötelezettségét alátámasztva bejelentette az iPhone 16-hoz készült új A18 Bionic chipet, amely az Apple állítása szerint a valaha készült legfejlettebb mobilprocesszor.

„Az olyan nagy teljesítményű élmények futtatásához, mint az Apple Intelligence egy eszközön, jelentősen nagy teljesítményű számítási kapacitással rendelkező chipre van szükség” – mondta Sribalan Santhanam, az Apple szilíciumtechnikai csoportjának alelnöke. „Szükség van memóriára a nagy modellek tárolásához, sávszélességre a gyors eléréshez, és természetesen fenomenális energiahatékonyságra.”

„Elhozzuk legújabb áttöréseinket, és két generációval előreugrunk az iPhone 15-ben található A16 bionicról az A18-ra, a kifejezetten az iPhone 16-hoz készített vadonatúj chipünkre” – mondta.

A magánélet védelmének előtérbe helyezése

Az Apple új iPhone 16 készüléke integrálja az Apple Intelligence-et a Private Cloud Compute-tal, így a felhasználók több generatív modellt futtathatnak, miközben a felhasználói adatok biztonságban maradnak.

„[A Private Cloud Compute] az általunk épített szervereken fut, különösen az Apple szilíciummal” – mondta Federighi. „A személyes adatok védelme a szerveralapú intelligencia elérésekor alapvető áttörést igényel abban, ahogyan ezeket a rendszereket felépítik, és a privát felhőalapú számítási rendszer pontosan ezt nyújtja.”

A Federighi állítása szerint a felhasználói adatokat soha nem tárolják vagy osztják meg az Apple-lel, és csak a felhasználó kéréseinek teljesítésére használják, független szakértők pedig folyamatosan ellenőrzik ezt az ígéretet.

„Ez egy rendkívüli előrelépés az adatvédelem és a mesterséges intelligencia terén – az Apple Intelligence az egész rendszerbe integrálódik, számos olyan alkalmazásba, amelyet nap mint nap használsz” – mondta Federighi.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A brit kriptoregisztrációk 87%-át utasította el az FCA

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.