A NFT-k 96%-a halott projektnek számít

-

Az nftevening.com új tanulmánya szerint a NFT projektek túlnyomó többsége mára leállt.

Az egykori hatalmas érdeklődés és befektetések után a piac komoly instabilitással küzd. Vajon most tényleg vége a bulinak?


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A NFT piac felemelkedése és bukása

Az nftevening.com jelentése szerint a NFT-k 96%-át halottnak lehet minősíteni.

Ez a besorolás három fő tényezőn alapul, ha nincs kereskedési aktivitás, alig volt eladás az elmúlt héten, és hiányzik az elkötelezettség a közösségi médiában, például a Twitteren, akkor a projekt halottnak minősül.

A kutatás több, mint 5000 NFT gyűjteményt és 5 millió tranzakciót vizsgált az NFTScan adatai alapján.

A tanulmányból kiderül, hogy a NFT tulajdonosok több mint 43%-a jelenleg veszteségben van.

Ez nem meglepő, figyelembe véve, hogy egy NFT átlagos élettartama mindössze 1,14 év, ami 2,5-szer rövidebb, mint a hagyományos kriptoprojekteké.

Ez a rövid élettartam a spekulatív természetükből fakad, ahol a gyors ármozgások és az izgalom ritkán vezethet tartós értékhez.

„A adatok egyértelmű képet festenek: a NFT piac, amelyet egykor a digitális tulajdon és befektetés jövőjeként ünnepeltek, most komoly kihívásokkal néz szembe. A magas veszteségi arány, a sikeres és sikertelen gyűjtemények közötti nagy különbségek, valamint a NFT-k rövid élettartama mind arra utalnak, hogy a piac nem az az aranybánya, amire sokan számítottak.”

Nem minden NFT egyenlő

Az egyes NFT kollekciók alaposabb vizsgálata széles eltéréseket mutat a jövedelmezőség terén.

Az Azuki például a legsikeresebbek közé tartozik, mivel a tulajdonosok átlagosan több mint 2,3-szorosát keresik vissza eredeti befektetésüknek.

Ezt a sikert a közösségi támogatás, az egyedi művészeti stílus és a hatékony marketingstratégiák is tovább erősítik.

Ezzel szemben a Pudgy Penguins jól példázza a generatív projektek kockázatait, mivel tulajdonosai 97%-os veszteséget szenvedtek, így ez a legkevésbé jövedelmező gyűjtemény.

Az NFT piac önmagában is nagy változásokat élt át, és átalakult az OpenSea dominanciájától egy sokkal versenyképesebb környezetté.

2024-re a piac inkább egy duopóliumhoz hasonlít az OpenSea és a Blur között, de egyre inkább oligopólium struktúrát mutat a növekvő versennyel.

Az olyan piacok száma, amelyek éves részesedése meghaladja a 10%-ot, kettőről négyre nőtt ebben az évben.

2023-ban a Blur vált piacvezetővé, és februárban 62,4%-os részesedéssel felülmúlta az OpenSea-t az év nagy részében.

Új NFT piacterek felemelkedése

Az OKX rövid ideig még a Blur-t is megelőzte 2023 végén, az Ordinals hájp hatására, amely az OKX NFT kereskedési volumenét 8,35 millió dollárról 311,36 millió dollárra növelte október és november között, majd decemberben elérte a 684,65 millió dollárt.

A Tensor is lenyűgöző növekedést mutatott, piaci részesedése 0,1%-ról 12,1%-ra nőtt, mivel a havi NFT kereskedési volumene 1,36 millió dollárról 215,57 millió dollárra ugrott.

Ezzel a Tensor decemberben először előzte meg szoros versenytársát, a Magic Eden-t.

Mindezek a platformok közvetlen versenytársai az OpenSea-nek, amely az év elején a legnagyobb platformnak számított havi 438,08 millió dolláros kereskedési volumennel és 41%-os piaci részesedéssel, de az év végére ez a szám 171,10 millió dollárra és mindössze 9,6%-os részesedésre csökkent.

Olvastad már? Továbbra is bullish jelek mutatkoznak a Solana árfolyamgrafikonján

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.