Már hagyományos pénzzel is lehet fizetni a Roblox játékaiért

-

A Roblox nemrég több jelentős frissítést jelentett be a platformján. A legnagyobb változás, hogy a fejlesztők fiat pénzeket is elfogadhatnak a játékaikért, megszakítva ezzel azt a hagyományt, hogy eddig csak a Robux nevű virtuális valutát lehetett használni.

Több fejlesztő, növekvő közösség, bevételmegosztás

David Baszucki, a Roblox alapítója és vezérigazgatója szerint a lépés elsődleges célja, hogy növelje a Roblox közösségét és még több fejlesztőt vonzzon a platformra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az újításokat a cég éves fejlesztői konferenciáján jelentették be, amelyet San Joséban, Kaliforniában tartottak.

A Roblox weboldalán azt is közölték, hogy a fejlesztők idén már fiat pénzben is beárazhatják a fizetős játékokat, a jövőben pedig a program más platformokra is kiterjedhet majd.

Ezenkívül a fizetési rendszer magasabb bevételmegosztást is kínál majd a fejlesztők számára, amely egy többlépcsős elv szerint működik.

Például a 9,99, 29,99 és 49,99 dolláros áron értékesített játékok után 50%, 60% és 70%-os bevételmegosztás jár.

Shopify integráció és termékértékesítés

A cég bejelentette a Shopify integrációt is, amely várhatóan a jövő év elején indul.

Ez a partnerség lehetővé teszi a fizikai termékeket is árusító alkotók számára, hogy ezeket a termékeket Roblox-on belül is kínálják.

A Roblox idén egy kisebb, kiválasztott alkotói és e-kereskedelmi partnerekből álló csoporttal kezdi el tesztelni ezt a megoldást, mielőtt szélesebb körben is bevezetnék.

A Roblox részvényei nagy növekedést mutattak a COVID-járvány idején, mivel a platform elsődleges célközönségét alkotó gyerekek egyre inkább a társasági játékok felé fordultak.

Azonban a hisztéria lecsengésével a részvények értéke körülbelül 40%-kal csökkent.

Roblox
Forrás: Microsoft

A fiat pénz sok esetben egyszerűen kényelmesebb lehetőség

A platform fiat pénz felé történő diverzifikálása nagy változást hozhat a játékpiacon.

Hagyományosan a nagy játékipari cégek, mint a 2K és az Electronic Arts, virtuális valutákat használnak, hogy fenntartsák a központosított tranzakciós ökoszisztémáikat.

A Roblox lépése a hagyományos piacok felé könnyítheti a felhasználók számára a fizetést, megszüntetve az indokolatlan valutaváltások szükségességét.

A Web3 játékiparban a blokklánc integráció már megoldotta ezt a problémát, mivel a legtöbb esetben platformfüggetlen hozzáférést biztosít a legtöbb játékhoz.

A Roblox újítása azonban most arra ösztönözhet más platformokat is, hogy kövessék a példát, és egy sokszínűbb, hozzáférhetőbb játékipar alakuljon ki mind a fejlesztők, mind a játékosok számára.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Eladta a shortját Arthur Hayes, de továbbra sem bullish a bitcoint illetően

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.