Eladta a shortját Arthur Hayes, de továbbra sem bullish a bitcoint illetően

-

Arthur Hayes lezárta Bitcoin short pozícióját a hétvégi mély korrekcióval kapcsolatos kezdeti aggodalmakat követően.

Szeptember 6-án Hayes, a BitMEX kriptotőzsde korábbi vezérigazgatója arra figyelmeztetett, hogy a Bitcoin az 50.000 dolláros lélketani határ alá kerülhet a hétvégén, ezért short pozíciót nyitott, hogy kihasználja a csökkenést.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A befektetői aggodalmakat enyhítve Hayes bejelentette, hogy lezárja short Bitcoin-pozícióját, és már a jövő héten egy lehetséges Bitcoin-rallyt vár, ahogy azt egy szeptember 8-i X-bejegyzésében írta.

Hayes szerint a Bitcoin árfolyama már a jövő héten megugorhat, amit a Federal Reserve által megnövelt amerikai dollárlikviditás okozhat. A gazdaság és a pénzügyi piacok jelenlegi gyengesége késztetheti erre az akcióra.

Bitcoin árfolyam rally lehet a válasz az amerikai pénznyomtatásra

A világ legnagyobb gazdaságának további likviditási injekcióira vonatkozó várakozása jelentősen erősítheti a kriptobefektetői hangulatot és a Bitcoin árfolyamát.

A hagyományos piacok további csökkenése valóban a Fed likviditásbefecskendezését vonhatja maga után – írta Hayes egy szeptember 7-i X bejegyzésében.

Arthur Hayes
Likviditási injekció előrejelzése. Forrás: Arthur Hayes.

Az M2 pénzkínálat, amely az összes készpénzt és rövid távú bankbetétet becsüli az USA-ban, lehet a kulcsa a következő Bitcoin rallynak, Jamie Coutts, a Real Vision vezető kriptoelemzője szerint, aki azt írta egy május 16-i X bejegyzésben:

„Ez a $BTC bikaciklusokkal való magas korrelációnak köszönhető. Az általam a Bitcoin/Likviditás keretrendszeremben nyomon követett 3 nagy közül úgy tűnik, hogy a Global M2 MUTATJA a legtöbb mozgást.”

M2 pénzkínálat alakulása a 20. század közepétől. Forrás: fred.stlouisefed.org.

A pénzkínálat változásának mértéke azonban fontosabb, mint a nominális érték, mivel „a Bitcoin általában az M2 lendületének változásaival együtt mozog” – tette hozzá Coutts.

Május elején a M2 pénzkínálat 2023 novembere óta először fordult pozitívba éves szinten, jelezve, hogy a befektetők hamarosan elkezdhetik keresni az infláció elleni fedezeteket, például a bitcoint.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A bitcoin szeptemberi korrekciója összhangban van a feleződési ciklussal

A befektetői hangulat a héten megingott, miután az 50.000 dollár alatti Bitcoin további korrekciójától való félelem a kriptopiaci hangulatot „extrém félelembe” taszította.

A széles körben elterjedt aggodalmak ellenére a Bitcoin szeptemberi csökkenése összhangban van a korábbi Bitcoin feleződési ciklusokkal, írta Rekt Capital egy szeptember 6-i X bejegyzésben:

A Bitcoin átlagos hozamai hónapok szerint. Forrás: Rekt Capital.

A szeptember történelmileg a lefelé irányuló volatilitás hónapja, az átlagos Bitcoin-árváltozás -4,69%, ami a legmedvésebb hónappá teszi az átlagos hozamok alapján, a CoinGlass adatai szerint.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Bitcoin egy nagyobb esés felé tart? Szeptemberi visszaesés vs. októberi rali elemzés

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.