Már 2026-ban megkezdené a Mars kolonizálását Elon Musk

-

Elon Musk, a SpaceX vezérigazgatója ambiciózus tervet tett közzé, amelynek célja, hogy a következő évtizedekben emberlakta várost építsen a Marson, kezdve a 2026-ban induló, személyzet nélküli űrhajóutakkal.

Ha minden jól megy, Musk szerint az évtized végére megkezdődhetnek a legénységgel való utazások.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Transzferablakok

A SpaceX megkezdi a Starship űrhajók felbocsátását azzal a szándékkal, hogy 2 éven belül a Mars felszínén landoljon.

Az időzítés alapja az, hogy mikor nyílik meg a következő Föld-Mars transzferablak 2026 végén.

mars
A Földről a Marsra történő kilövés transzferablakával kapcsolatos tényezőket bemutató diagram. Forrás: JSASS Aerospace, Japán.

Az első repüléseken nem lesz személyzet, hogy teszteljék a Starship leszállási képességeit és biztosítsák a legénység biztonságát, ha már emberek vannak a fedélzeten.

Az első, személyzettel végrehajtott utak két és négy év között kezdődnek majd, attól függően, hogy a kezdeti tesztek hogyan alakulnak.

A küldetések sürgősnek tűnő ütemezését befolyásolhatja Musk folyamatos meggyőződése, miszerint a fajunkat fenyegető legnagyobb veszélyek közé az alacsonyabb születésszám is beletartozik.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Műholdak és blokklánc

Musk posztjában azt is megemlítette, hogy a Mars-kísérlet célja egy működőképes emberi város felépítése a következő 20 éven belül. Szerinte az útban álló kihívások nagyrészt gazdasági és technológiai alapúak.

A hatékonyság ilyen rövid idő alatt történő ilyen mértékű növelése az űralapú logisztika és kommunikáció kezelésének radikális átalakítását teheti szükségessé.

A NASA kutatása szerint a blokklánc-technológia használata a műholdak közötti kommunikáció megszervezésére, végrehajtására és ellenőrzésére a leghatékonyabb és legjövőképesebb módszer lehet a világűrben történő logisztikai kezelés előmozdítására.

A Musk-féle SpaceX talán a legjobban pozíiionált szervezet a Földön, amikor a blokklánc-technológia műholdak és/vagy űrhajók csoportján belüli megvalósításának lehetőségeiről van szó.

A The Independent jelentése szerint a SpaceX 6370 aktív Starlink-műholdat tart alacsony Föld körüli pályán.

Ez a jelentés szerint azt jelenti, hogy a vállalat az összes aktív műhold több mint 62%-át ellenőrzi.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az Ethereum válsága: Hogyan hatnak a vezetés vegyes üzenetei az ETH-ra?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.