Vigyázat! Egy új Android kártevő képernyőképekről lop privát kulcsokat

-

Egy új típusú Android kártevő, a SpyAgent képes ellopni a felhasználók privát kulcsait a telefonon tárolt képernyőképekről és fotókról.

Hogyan működik a SpyAgent?

A SpyAgent-et a McAfee azonosította, amely szerint a kártevő az optikai karakterfelismerés, az OCR technológiáját használja.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez lehetővé teszi, hogy a képeken szereplő szöveget, így akár érzékeny adatokat, például privát kulcsokat is felismerjen.

A kártevő rosszindulatú linkeken keresztül terjed, amelyek szöveges üzenetekben érkeznek.

Ha a felhasználó ezekre koppint, egy olyan hamis weboldalra irányítják, amely legitimnek tűnik, de valójában nem az.

Android
Forrás: McAfee

Az oldal letöltésre kínál egy alkalmazást, amely szintén megbízhatónak tűnik, de nem más, mint a SpyAgent. Amint a felhasználó telepíti, a kártevő átveszi az irányítást a telefon felett.

A McAfee jelentése szerint ezek az alkalmazások gyakran banki applikációnak, kormányzati szolgáltatásoknak vagy éppen streaming appoknak álcázzák magukat.

Az alkalmazások különféle engedélyeket kérnek, például hozzáférést a névjegyekhez, üzenetekhez és a helyi tárhelyhez.

Jelenleg a SpyAgent elsősorban dél-koreai felhasználókat céloz, és több, mint 280 hamis alkalmazásban fedezték fel.

Forrás: McAfee

Egyre nagyobb probléma a malware fenyegetés

A kártevők és a támadások számának növekedése komoly aggodalomra ad okot.

Augusztusban egy másik kártevőt, a Cthulhu Stealert fedezték fel, amely MacOS rendszereket támadja meg.

A SpyAgenthez hasonlóan ez a kártevő is legitimnek tűnő szoftvernek álcázza magát, és személyes információkat, például MetaMask jelszavakat és kriptotárcák privát kulcsait lopja el a gépekről.


Google Chrome sebezhetőség

Ugyanebben a hónapban a Microsoft egy Google Chrome sebezhetőséget is felfedezett, amelyet valószínűleg egy észak-koreai hacker csoport, a Citrine Sleet használt ki.

Ez a csoport hamis kriptotőzsdéket hozott létre, és csaló álláshirdetéseket küldött a felhasználóknak.

Akik végigmentek az állásjelentkezési folyamaton, anélkül, hogy tudták volna, kártevőt telepítettek a rendszerükre, amely távolról irányíthatóvá tette eszközeiket és ellopta privát kulcsaikat.

A Chrome hibáját időközben kijavították, de a támadások növekvő száma miatt az FBI figyelmeztetést adott ki az észak-koreai hacker-csoport tevékenységeire.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Pepe Unchained ICO-ja elérte a 12 millió dollárt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Új stablecoin érkezik a BitGo-tól

A BitGo bejelentette, hogy jövőre elindít egy új, dollár alapú stablecoint, amelyet USDS-nek neveznek, és jutalmakat kínál az intézményeknek, amelyek likviditást biztosítanak. A bejelentést a...

Nagy bejelentést tett a Decrypt a Token2049 konferencián

A Decrypt hírcikkei, videói és fotói a Sui decentralizált hálózatán, a Walruson kerülnek majd tárolásra, így létrehozva a kriptomédia cég tartalmának megváltoztathatatlan archívumát. A Web3 kereskedelmi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.