A Bitcoin 50.000 dollárra zuhan: Felkészültél az esésre?

-

A Bitcoin a 73.000 dolláros szint elérése óta lejtmenetben van. Már majdnem hat hónapja küzd, hogy megtörje a medvék útját.

Számos tényező konzerválta a Bitcoin felemelkedését, többek között a német kormány eladta a lefoglalt BTC-ket, az Mt. Gox hitelezők visszafizetései, a közel-keleti háborúk és még sok más esemény.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ha ezeket az okokat kizárjuk is, az augusztus és a szeptember több mint egy évtizede medvés hónapok a Bitcoin számára.

Már korábban foglalkoztam azzal, hogy a szeptemberi összeomlás miért segít abban, hogy a következő hónapokban a Bitcoin számára bikás hangulatot hozzon.

Fedjünk fel néhány okot, amiért van esély arra, hogy a Bitcoin 50.000 dollárig menjen le.

Forrás: tradingview

Profit vs. veszteség

A Bitcoin a cikk írásakor 56.685 dolláron kereskedik. 1,51 millió bitcoin cím van 618.430 BTC együttes birtoklással, akik az 55.852 és 58.305 dollár közötti árfolyam között vásárolták az eszközt. Ezen tárcák a nullszaldós ponton vannak.

bitcoin

Ugyanakkor közvetlenül e határ felett több mint 4,50 millió cím van, amelyek 1,81 millió bitcoint tartanak.

Ezek a címek többsége nagy eséllyel profitot fog termelni, amint az árfolyam eléri ezt a szintet.

Miért vennének hasznot? Azért, mert az általános piaci hangulat csökkenő, és a kereskedők úgy gondolhatják, hogy az ár tovább fog esni.

Az IntoTheBlock adatai azt mutatják, hogy a BTC befektetők 78%-a nyereségben ül. Van 19%, aki a jelenlegi árszint felett vásárolt bitcoint, és ezért veszteségben van. A befektetők 3%-a a jelenlegi árfolyamon vásárolt BTC-t.

Bitcoin likvidáció és pozíciós trendek

A Bitcoin az elmúlt 24 órában az 56,388 és 58,315 dollár közötti zárt zóna között mozgott.

E mozgás során összesen 96,25 millió dollár értékű kereskedést likvidáltak.

Ha megnézzük a 24 órás adatokat, úgy tűnik, hogy a btc bikás, azonban a 12 és 4 órás adatok mást mondanak.

Az elmúlt 12 órában összesen 41,98 millió dollár értékű Bitcoin kereskedést likvidáltak, többségében hosszú kereskedésekkel, amelyek 32,18 millió dollárt tettek ki.

Piaci hangulat

A bitcoinba befektetők több mint 88%-a lakossági, azaz rövid távú befektető vagy csak kereskedő. Másrészt 10,48% a befektetők hosszú távú tulajdonosok és körülbelül 1,26% a bálnák.

A lakossági befektető megijed, ha vörös van a grafikonon, a hosszú távú befektető tudja, hogy ez egy korrekció, míg a bálna lehetőséget lát benne.

A bálnákat az a közös stratégia teszi szokatlanná, hogy akkor kezdenek el vásárolni, amikor mások veszteséggel adják el.

A legutóbbi on-chain adatok arra utalnak, hogy számos bálna veszteséggel adta el bitcoinjainak egy részét.

Ezt azért tették, mert tisztában vannak vele, hogy a piac félelemben van, és hamarosan vételi lehetőséget kapnak.

A félelem és kapzsiság index már több mint egy hónapja a félelem oldalán áll. Az előző hetekben láttuk, hogy a bitcoin akár 15%-ot is esett egyetlen nap alatt.

A BTC legközelebbi szilárd támasza 50.520 dollárnál található. A Bitcoin éppen a múlt hónapban érvényesítette ezt a támaszt.

Előre tekintve

A különböző forrásokból származó összes adatot és a piaci hangulatot elemezve a Bitcoin 50 ezer dollárig történő esése küszöbön állónak tűnik. A Bitcoin egy teljes hónapnyi történelmi csökkenéssel versenyezhet.

Ez egy nyílt lehetőség mindazok számára, akik megértik a BTC értékét és mozgását, azonban a befektetők többsége meg fog ijedni, amíg a BTC vissza nem szerzi legalább a 65.000 dollárt.

Ez nem egy pénzügyi tanácsadás, a döntéseket a kellő körültekintés alapján kell meghozni.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Bitcoin ETF-kiáramlása meghaladja a 288 millió dollárt, a Bitcoin ára nyomás alatt van, miközben a kriptopiac „kockázati üzemmódba” lépett

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Új stablecoin érkezik a BitGo-tól

A BitGo bejelentette, hogy jövőre elindít egy új, dollár alapú stablecoint, amelyet USDS-nek neveznek, és jutalmakat kínál az intézményeknek, amelyek likviditást biztosítanak. A bejelentést a...

Nagy bejelentést tett a Decrypt a Token2049 konferencián

A Decrypt hírcikkei, videói és fotói a Sui decentralizált hálózatán, a Walruson kerülnek majd tárolásra, így létrehozva a kriptomédia cég tartalmának megváltoztathatatlan archívumát. A Web3 kereskedelmi...

Most megveheted ezeket az 5 dollár alatti tokeneket a potenciális 1000%-os hozamért a közelgő kriptopiaci rallyban

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, különösen az 5 dollár alatti tokenek esetében, amelyek robbanásszerű nyereségre számíthatnak. A befektetők szemet vetnek ezekre a pénztárcabarát érmékre, mert kiemelkedő hozamot...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.