A Bitcoin ETF-kiáramlása meghaladja a 288 millió dollárt, a Bitcoin ára nyomás alatt van, miközben a kriptopiac „kockázati üzemmódba” lépett

-

A kriptoipar újabb kilengésekkel néz szembe, mivel a Bitcoin (BTC) a tőzsdén kereskedett alapokból való nagymértékű kivonásokkal küzd.

Több mint 288 millió dollárt vontak ki ezekből a BTC ETF-ekből, ami óvatosabbá tette a nagy szereplőket, mint a bankok, alapok és biztosítók, és hatással volt a Bitcoin árfolyamára, ami ma 59.000 dollár alá vitte azt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Most pedig egy gyors összefoglaló. Mi a Bitcoin? A világ első decentralizált kriptovalutája, a piaci kapitalizáció alapján a legnagyobb.

Miért fontosak számára az ETF-ek? Követik a Bitcoin árfolyamát, és lehetővé teszik, hogy az emberek részvényeket vásároljanak vagy adjanak el anélkül, hogy ténylegesen birtokolnák.

Az alapok vonzzák a nagy szereplőket, és likviditást adnak a piacnak. Ha nagy eladás van, az azt jelenti, hogy az intézmények kivonulnak, ami nyomást gyakorol a Bitcoin árfolyamára.

A 288 millió dolláros BTC ETF-kiáramlás hatása a Bitcoin árára: A mély merülés a következményekről

A 288 millió dolláros kiáramlás a Bitcoin hírforrások szerint a munka ünnepének hétvégéjén történt, ami általában nyugodt időszak.

Ez a csendes időszakban történt nagy kiárusítás nagyobb hatást gyakorolt, ami miatt a Bitcoin árfolyama a nyomás alatt esett.

Forrás: sosovalue.com

A Bitcoin USD-hez viszonyított értéke 56.204,16 és 58.513,69 dollár között tartózkodik, ez egy fontos sáv, mivel az emberek figyelik, hogy emelkedni vagy esni fog.

A 10 napos átlag ár 58.500 dollár, a 100 napos átlag pedig 62.734 dollár. Amennyiben az érme nem emelkedik ezek fölé a szintek fölé, akkor tovább eshet a következő támaszszintig, 50.507 dollárig.

A kiáramlás a rövid távú tulajdonosok pánikszerű eladásával egy időben történt.

A CryptoGlobe szerint több mint 36,6 milliárd dollár értékben adtak el BTC-t, ami ma tovább növelte a nyomást a Bitcoinra.

A pánik terjedésével egyre többen adnak el, ami az árat lefelé nyomja. Emiatt egyes tulajdonosok most óvatosabban várják a gyors fellendülést.

Ahogy a közelmúltbeli BTC ETF kivonások alakítják az érme értékét és befolyásolják a kriptót: Piaci körkép

A közelmúltbeli kiáramlások nem csak az érme árfolyamára voltak hatással. Sok tulajdonos ezeket az alapokat annak jeleként tekinti, hogy a nagy szereplők bíznak az eszközben.

Amikor nagy kiáramlások vannak, az ennek és más kriptovalutáknak a jövője kevésbé tűnik megbízhatónak.

57.000 dollár, a Bitcoin jelenlegi ára ma körülbelül 4%-kal alacsonyabb, mint a múlt héten. A nagy kérdés most az, hogy kiegyenlítődik-e vagy tovább esik.

Ha az ár az 50.507 dollár közelében lévő kulcsfontosságú támaszszintek alá esik, akkor tovább eshet 46.000 dollár körüli szintre, ahol a múltban a vevők érdeklődést mutattak.

Néhány szakértő az érme értékének csökkenését nagyobb gazdasági problémákkal hozza összefüggésbe, mint például a lehetséges gazdasági visszaesés és a világszerte szigorodó politika miatti aggodalmak.

Ez a hangulatváltás arra késztette a nagy szereplőket, hogy eltávolodjanak a kriptókhoz hasonló kockázatos eszközöktől, ami a piacokon „risk-off” gondolkodásmódot eredményezett.

Az RSI (Relatív Erősség Index) jelenleg 42-nél áll, ami azt jelenti, hogy az érme semleges területen van, de közel áll a túladott állapothoz.

X

Ha a Bitcoin USD-hez viszonyított értéke meg tudja tartani magát 56.000 dollár felett, akkor gyors fellendülést láthatunk a 66.498 dolláros ellenállási szint felé. Egy újabb rally lehet a láthatáron.

Amennyiben az érme a támaszszint alá esik, az egy hosszabb medvés időszakhoz vezethet, az RSI pedig a túladott zónába kerül.

A kriptopiac kockázatkerülő üzemmódja: A BTC legutóbbi kiáramlásának hullámzó hatásai

Mivel a kriptoipar „risk-off” üzemmódba vált, az intézmények most óvatosabbak.

A Bitcoin hírek szerint a kiáramlások egy szélesebb trend részei, ahol a tulajdonosok tőkét vonnak ki a magasabb kockázatú eszközökből. Ez ma közvetlen hatással van a Bitcoinra.

A kiáramlások bizonytalanságot okoztak a kriptoiparban, ami a főbb digitális eszközökre is hatással van.

A BTC-t különösen keményen sújtotta, mivel gyakran tükrözi a szélesebb gazdaságot. Mivel a nagy szereplők eladják, ez más kriptók árát is lenyomja, amelyek 5-10%-kal estek.

Látván, hogy mi történik számos kriptovalutával, a tulajdonosok elbizonytalanodnak, hogy mit zároljanak legközelebb.

Annak érdekében, hogy diverzifikálják állományukat, néhány okos rajongó olyan előértékesítési lehetőségekre fogad, mint a Minotaurus ($MTAUR).

A bevált érmékkel ellentétben ezek azok a projektek, amelyek még nem jutottak el a tőzsdékre. Azok kiszámíthatóbb növekedési pályát kínálhatnak, mivel a token értéke az értékesítési szakaszok során növekedni fog.

Vissza a kiáramlásokhoz, úgy tűnik, hogy ezek a Bitcoin-hírek változást okoznak a hangulatban, mivel a tulajdonosok felmérik a külső tényezők, például a visszaeséstől és az emelkedő áraktól való félelem okozta kockázatokat.

Míg egyes elemzők hisznek a fellendülésben, a közelmúltbeli kiáramlások elhomályosították a rövid távú kilátásokat.

A Bitcoin árfolyamára vonatkozó előrejelzések az elkövetkező hetekre vonatkozóan eltérőek, egyesek 66.498 dollárig való visszaemelkedést várnak. Mások nem hisznek a közelgő rallyban.

A szkeptikusok úgy vélik, hogy ha az érme tovább esik, akár 50.000 dollár alá is eshet. A 46.000 dolláros szintet kritikus küszöbnek tekintik annak eldöntésére, hogy ez egy átmeneti visszahúzódás vagy egy mélyebb korrekció kezdete.

Következtetés

A 288 millió dolláros BTC kiáramlás ártott a Bitcoin árfolyamának és „kockázatkerülő üzemmódba” küldte az iparágat.

A rövid távú tulajdonosok 36,6 milliárd dollár értékű BTC-t dobtak ki, így a helyzet összetettebbé vált.

A teljes kriptopiac bizonytalan időszakon megy keresztül, és fontos lesz, hogy az érme hogyan teljesít a következő napokban, hogy meg tud-e pattanni, vagy tovább zuhan. A hosszú távú fundamentumai továbbra is erősek.

A tulajdonosoknak mégis érdemes szorosan figyelniük a kulcsfontosságú támaszszinteket, és fel kell készülniük a nagyobb volatilitásra.

Olvastad már? Később fizetné ki büntetését a Ripple, a SEC nem ellenzi

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.