Súlyos kritikát kapott a Bitfarms a legnagyobb részvényesétől

-

A Riot Platforms, Inc., a Bitfarms Ltd. legnagyobb részvényese ma nyílt levelet tett közzé, amelyben felszólítja a Bitfarmsot, hogy hagyjon fel az általa védekező taktikának nevezett lépésekkel az október 29-re tervezett, kulcsfontosságú részvényesi közgyűlés előtt.

A Riot, amely a Bitfarms mintegy 19,9%-át birtokolja, kritizálta a Bitfarms igazgatótanácsának közelmúltbeli intézkedéseit, beleértve az igazgatótanácsi változásokat és a Stronghold Digital Mining, Inc. tervezett felvásárlását is.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Riot szerint ezek a lépések elégtelenek, reaktívak, és további igazgatótanácsi változtatásokat követel a részvényesi érték növelése érdekében.

Riot irányítási reformokat követel, kritizálta a Bitfarms közelmúltbeli pénzügyi és vezetői döntéseit

Bitfarms
Forrás: X

Amióta a Riot megkezdte kampányát, már jelentős változások történtek, többek között Emiliano Grodzki és Nicolas Bonta, a Bitfarms három társalapítója közül kettő lemondott, és Fanny Philipet és Ben Gagnont kinevezték az igazgatótanácsba, illetve az ügyvezetői pozícióba.

A Riot azonban azt állítja, hogy ezek a változtatások csupán reaktív válaszok a rá gyakorolt nyomásra, és nem foglalkoznak a Bitfarms mélyebb irányítási problémáival.

A Riot több konkrét sérelmet is felvázolt, azzal vádolva a Bitfarmst, hogy a részvényesek bevonásával szemben az igazgatótanács megerősítését helyezi előtérbe.

Az egyik fő vitapont a Bitfarms sikertelen kísérlete a részvényesi jogok tervének, az úgynevezett „Poison Pill” bevezetésére, amely a jogi és irányítási normákkal ellentétes 15%-os küszöbértéket állapított volna meg.

Ezt a tervet az Ontario Capital Markets Tribunal a Riot beavatkozását követően érvénytelenítette, ami a Riot véleménye szerint megvédte a részvényeseket a kanadai tőkepiacokon kialakult káros precedenstől.

A Riot kritizálta a Bitfarmsot azért is, mert egyoldalúan kinevezte Fanny Philipet az igazgatótanácsba anélkül, hogy konzultált volna a Riottal, annak ellenére, hogy ő a legnagyobb részvényes.

A Riot továbbá jelentős aggályait fejezte ki a Bitfarms határozatával kapcsolatban, miszerint 175 millió dollárért felvásárolja a Stronghold Digital Miningot, beleértve 50 millió dollárnyi átvállalt adósságot is.

A Riot megkérdőjelezte az akvizíció időzítését és értékelését, azt sugallva, hogy az inkább a jelenlegi igazgatótanács megerősítését szolgálta, mintsem a részvényesek érdekeit.

A felvásárlási ár jelentős prémiumot jelentett a Stronghold piaci értékéhez képest. Eltért a hasonló tranzakciókban megfigyelt tipikus feláraktól, ami arra késztette a Riotot, hogy sürgesse az ügylet stratégiai és pénzügyi indokainak újraértékelését.


A Riot által javasolt igazgatóváltás

A jövőre nézve a Riot két független és magasan képzett jelölt, Amy Freedman és John Delaney megválasztását javasolta a Bitfarms jelenlegi igazgatóinak, Andres Finkielsztainak és Fanny Philipnek a helyére.

A Riot azzal érvel, hogy Freedman és Delaney hozzáadása kritikus szakértelmet biztosítana a vállalatirányítás, a nyilvános társaságok igazgatótanácsi tapasztalatai és a tranzakciók felügyelete terén, ami szükséges a Bitfarms részvényesközpontúbb stratégia irányába történő tereléséhez.

A Riot kifejezetten rámutatott Finkielsztain úr szerepére a Bitfarms problémás vezérigazgató-utánpótlásában, amely során a vállalatnál öt vezérigazgató váltotta egymást az elmúlt években.

A Riot levele arra is kérte a Bitfarmsot, hogy tartózkodjon a finanszírozási tranzakcióktól a részvényesi közgyűlés előtt, figyelmeztetve, hogy az ilyen lépések tisztességtelenül felhígíthatják a részvényeseket.

A Riot aggodalmát fejezte ki, hogy a jelenlegi igazgatótanács olyan lépéseket tehet, amelyek során a részvényesek érdekeinek rovására bebetonozhatják pozícióikat, és megfogadta, hogy felelősségre vonja az igazgatókat, ha olyan lépéseket tesznek, amelyek aláássák a közelgő választás integritását.

A Riot üzenete a Bitfarms részvényeseinek egyértelmű: a vállalatnak fel kell hagynia a védekező taktikával, és lehetővé kell tennie, hogy a részvényesek hallassák hangjukat a közelgő rendkívüli közgyűlésen.

Az év elején a Bitfarms a Bitcoin-termelés 21%-os növekedéséről számolt be 2024 júniusára vonatkozóan, a blokkjutalmakat 50%-kal csökkentő felezési esemény ellenére.

A vállalat emellett 96%-os növekedést ért el a telepített hashrátában az előző évhez képest, és bejelentette, hogy 2024 végére 21 EH/s-ra, 2025-re pedig 35 EH/s fölé tervezi bővíteni bányászati kapacitását.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Visszatérhet egy funkció a Bitcoinba, amit Satoshi biztonsági kockázatok miatt távolított el

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.