Lavrov barterkereskedelmi rendszert javasol Kína és Oroszország között

-

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Kínával barterkereskedelmi rendszert lehetne szervezni a jelenlegi elszámolási problémák megoldására.

Lavrov megjegyezte, hogy hasonló rendszert tanulmányozott a BRICS-szervezeten kívül a brazil Lula, aki barter-rendszert (pénz nélküli elszámolás) javasolt a latin-amerikai és a karibi térség országai között.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A fizetési ökoszisztéma helyzetének romlása arra készteti Oroszországot, hogy a Kínával való fizetési rendezések alternatív módjait mérlegelje.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter nemrégiben kitért erre a témára, és megerősítette, hogy Oroszország átállhat egy barter-alapú elszámolási rendszerre, hogy folytathassa a kereskedelmet egyik legnagyobb kereskedelmi partnerével.

A TASZSZ orosz hivatalos hírügynökség szerint Lavrov kijelentette, hogy bár az országok közötti fizetések 95 százalékát nemzeti valutával bonyolítják le, és nem látja szükségét egy ilyen rendszernek, nem lenne rossz, ha szükség esetén létrehoznák.

Lavrov így nyilatkozott:

„Ha ez kényelmes, és lehetővé teszi, hogy ne függjön a banki átutalásoktól, amelyeket az Egyesült Államok és szövetségesei minden lehetséges módon megpróbálnak elnyomni, akkor miért ne.”

Lavrov kijelentette, hogy ez a fajta rendszer nem új, és más országok is tanulmányozzák a barter használatát a BRICS-blokkon kívüli fizetések rendezésére.

„Lula azt javasolta, hogy valami hasonlót csináljunk a latin-amerikai és karibi országok közösségén belül. Tehát ez a vonat már gördül, és nem lehet megállítani” – hangsúlyozta Lavrov.

A barter az egyik utolsó megoldás, amelyet az Oroszország ellen augusztusban kiadott legutóbbi szankciócsomag által okozott problémák enyhítésére javasoltak, amely 46 kínai vállalatot érintett, amelyek állítólag segítették az orosz háborús erőfeszítéseket.

Ennek hatására a kínai bankok nem dolgozták fel a kettős felhasználású, polgári és katonai célokra egyaránt felhasználható termékeket importáló orosz vállalatoktól származó kifizetéseket.

Helyi jelentések szerint azonban ezek a problémák mára másfajta árukat is érintenek, mivel a kínai bankok igyekeznek elkerülni a nyugati szankciókat.

Lavrov megerősítette, hogy alternatív fizetési platformokat fognak létrehozni a BRICS-országokkal és Kínával.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Olvastad már? Katar új kriptoeszköz keretrendszert jelentett be

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.