Először emelnek vádat kripto-ATM üzemeltető ellen az Egyesült Királyságban

-

A gyanúsítottat 300.000 font tisztára mosásával is vádolják. Az FCA fokozza az illegális kriptoügyletek és kripto-ATM-ek elleni fellépését.

Egy londoni lakos lett az első személy az Egyesült Királyságban, akit megvádoltak azzal, hogy megfelelő regisztráció nélkül üzemeltetett Bitcoin ATM-et.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 37 éves Habibur Rahmant (Langdon Crescent, East Ham) 2023. április 28-án tartóztatták le, miután a kenti rendőrség razziát tartott egy chathami elektronikai üzletben.

Medwayt 300.000 font tisztára mosásával vádolják

A bűnüldöző hatóság szerint a Fő utcán található Gadcet üzletben megállapították, hogy több kriptoautomata van, köztük egy, a nyilvánosság számára jól láthatóan kiállított kriptoautomata.

A Financial Conduct Authority (FCA) felügyelete alatt lefolytatott nyomozás a gépek lefoglalásához vezetett, mivel a rendőrség azzal gyanúsítja Rahmant, hogy a szabályozó hatóság szükséges regisztrációja nélkül működtette az automatákat.

Ez a vád azért fontos, mert ez az első eset, hogy ilyen bűncselekményt az Egyesült Királyság bírósága elé visznek.

A Bitcoin ATM be nem jegyzett üzemeltetése mellett Rahmant azzal is vádolják, hogy 300.000 font bűnügyi bevételt mosott tisztára azáltal, hogy a pénzt kriptopénzre váltotta.

A gyanúsítottat óvadék ellenében szabadlábra helyezték, és a tervek szerint 2024. október 10-én jelenik meg a Medway Magistrates’ Bíróság előtt, hogy választ adjon a vádakra.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Figyelmeztetést ad ki az FCA

A pénzügyi felügyelet, amely egyre aktívabban figyeli és szabályozza a kriptovaluta-szektort, hangsúlyozta a be nem jegyzett kripto ATM-ekkel kapcsolatos kockázatokat.

Matthew Long, a hatóság fizetési és digitális eszközökért felelős igazgatója figyelmeztetést adott ki a fogyasztóknak:

„Jelenleg nincsenek az FCA-nál regisztrált kripto ATM-ek – így ha ilyen automatát használ, akkor bűnözőknek adhatja át a pénzét.”

Megjegyezte továbbá, hogy a szabályozó hatóság folyamatosan együttműködik a bűnüldöző szervekkel, például a kenti rendőrséggel a fogyasztók védelme és a pénzügyi piacok integritásának biztosítása érdekében.

Long kiemelte a digitális eszközbefektetésekkel kapcsolatos szélesebb körű kockázatokat is, megjegyezve, hogy az ágazat továbbra sem rendelkezik egyértelmű iránymutatásokkal, és ezért a felhasználók gazdasági károkat szenvedhetnek.

„Továbbra is emlékeztetjük az embereket, hogy a kripto továbbra is nagyrészt szabályozatlan és magas kockázatú; ha megveszi, fel kell készülnie arra, hogy elveszíti az összes pénzét” – tette hozzá.

A legutóbbi letartóztatás az FCA kripto ATM-ek elleni nyomozásának folytatását jelenti.

Egy korábbi sajtóközleményben a szabályozó közzétette, hogy 2023 májusa és júniusa során az Egyesült Királyságban 18 olyan helyszínt ellenőriztek, ahol gyaníthatóan ilyen automatákat üzemeltettek, és ennek eredményeképpen 26 illegális kioszkot zártak be egy más bűnüldöző szervvel összehangolt művelet keretében.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Érkeznek az amerikai gazdasági adatok, örülhet a Fed és a kriptopiac

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.