A bálnaaktivitás hiány miatt csökkenhet a Dogecoin árfolyama

-

A Dogecoin árfolyamát a medvék közel arra a szintre szorították, ahol négy héttel ezelőtt még elutasítással szembesült, a 0,09436 dollár körüli szintre.

A cikk írásakor a mémcoin 0,09466 dolláron cserélt gazdát. A csökkenés mögött sokan a bálnaaktivitás hiányát látják.

Ha a visszaesés elmélyül, a DOGE kénytelen lehet tesztelni a 0,0841 dolláros kritikus támaszszintet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Történelmileg valahányszor a DOGE tesztelte ezt a támaszszintet, gyakran visszapattant, ami az árfolyam emelkedését váltotta ki.

Azonban az elemzés a közelmúltbeli bálnaaktivitásról azt sugallja, hogy a Dogecoin számára most medvés kilátások mutatkoznak.

Ez azt jelenti, hogy a DOGE átcsúszhat a korábbi támaszon, ami mélyebb áreséshez vezethet. Persze az sincs kizárva, hogy más befektetők is beszállnak, és fellendülés várható.

A csökkent bálnaaktivitás kétségessé teszi a DOGE dominanciáját

Érdekes módon a közelmúlt eseményei aláásták a Dogecoin mémcoinként betöltött dominanciáját.

A megnövekedett verseny megakadályozta, hogy a DOGE bikák megismételjék a július végén látott bikás trendet, amikor a DOGE a 0,143 dolláros ellenállást tesztelte.

Március óta azonban a Dogecoin medvés visszaesést tapasztalt, és nem tudta újratesztelni a 0,2 dolláros plafont.

Forrás: Dune.

Mindezek mellett a heti aktív felhasználók száma 30 ezerről kevesebb mint 10 ezerre esett vissza, ami a Dogecoin iránti érdeklődés érezhető csökkenését mutatja.

Eközben a figyelem más mémcoinokra vetül, így a Dogecoin nehezen tudja megőrizni dominanciáját.

E hirtelen váltás hatására a megvizsgáltuk a bálnák szerepét a Dogecoin potenciális csökkenő trendjének megingatásában.

Forrás: IntoTheBlock.

Az IntoTheBlock adatai feltűnő tendenciát mutattak. A bálnák – azok, akik a DOGE forgalomban lévő kínálatának legalább 0,1%-át birtokolják – szeptember eleje óta jelentősen visszavettek az on-chain aktivitásukból.

Nevezetesen, a nagybefektetők pénztárcáiból történő kiáramlás 181,29 millióról 17,42 millió DOGE-ra esett vissza, ami 80,7%-os csökkenést jelent.

A napi beáramlások hasonlóan drámaian csökkentek: 229,49 millióról 27,96 millió DOGE-ra.

Ennek következtében a bálnatárcákba érkező nettó DOGE-áramlás 10,54 millió DOGE-ra csökkent, ami az előző naphoz képest elképesztő, négyszeres csökkenés.

Egyszerűen fogalmazva, a bálnaaktivitás hiánya miatt a Dogecoin 6%-os visszaesést szenvedett el az előző napi záráshoz képest szeptember 1-jén, ami csökkentette a fellendülés esélyeit a tipikusan volatilis hónapban.

Az on-chain adatok egyértelmű „NEM”-et jeleznek

A nagy DOGE-tulajdonosok csökkentették napi aktivitásukat, az on-chain adatok elemzésével pedig könnyen felmérhető a rövid távú tulajdonosok elkötelezettsége is a mémcoin iránt.

Forrás: Santiment.

Nem meglepő, hogy a tőzsdékre beáramló bálnák napján a napi aktív címek száma meredeken, 50K-ról 22K-ra esett vissza.

Ez éles kontrasztot jelzett ahhoz a naphoz képest, amikor a Dogecoin július 22-én 0,14 dolláron tesztelte a korábbi elutasítási szintet, amikor a tranzakciószám közel 50K volt, ami a cikk írásakor drámaian lecsökkent 23K-ra.

A pesszimizmust tetézi, hogy az MVRV-arány is negatívra változott, ami azt jelzi, hogy a rövid távú tulajdonosok veszteséges helyzetben vannak. Ez fokozott eladási nyomást eredményezhet.

Összességében tehát elmondható, hogy a csökkent bálnaaktivitás és az új mém tokenek által megnövekedett verseny akadályozhatja a DOGE fellendülését.

A rövid távú kereskedői elkötelezettség fellendülése nélkül a Dogecoin potenciális medvés kilengéssel néz szembe, ami a korábbi 0,81 dolláros támaszszinthez közelítheti az árfolyamot.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az intézményi befektetők valósággal halmozzák a bitcoint – elemzés

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.