Ezért függesztették fel az X-et Brazíliában – hírösszefoglaló

-

A kriptopénz-befektetési termékek augusztus utolsó hetében jelentős, 305 millió dolláros kiáramlást tapasztaltak.

A Cardano layer-1 blokklánc a régóta várt Chang hard forkján keresztül frissítésen esett át, ami a decentralizált irányítás felé való elmozdulást hozta magával.

Eközben egy brazil bíró felfüggesztette az X közösségi médiaplatformot, miután Elon Musk nem nevezett meg jogi képviselőt az országban.

305 millió dolláros kiáramláson vannak túl az amerikai kriptobefektetési termékek

A kriptovaluta befektetési termékek jelentős, 305 millió dolláros kiáramlást tapasztaltak a múlt héten az Egyesült Államok erős gazdasági jelentései közepette.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Németországban és Svédországban kisebb, 7,3 millió USD, illetve 4,3 millió USD összegű kiáramlást regisztráltak.

Ezzel szemben Svájcban és Kanadában kisebb mértékű, 5,5 millió USD és 13,2 millió USD összegű beáramlás volt tapasztalható.

A kripto befektetési áramlások eszközönként augusztus 24-től augusztus 31-ig. Forrás: CoinShares.

„Továbbra is arra számítunk, hogy az eszközosztály egyre érzékenyebbé válik a kamatláb-várakozásokra, ahogy a Fed egyre közelebb kerül a fordulathoz” – jegyezte meg a CoinShares a legfrissebb jelentésében.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium augusztus 30-án azt jelentette, hogy a személyes fogyasztási kiadások (PCE) árindexe 0,2%-kal nőtt a hónapban, és 2,5%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

Élesedett a Cardano Chang hard forkja, decentralizált kormányzásra vált a kriptovaluta

A Cardano blokklánc sikeresen átesett a várva várt hard forkon, amely a szavazási mechanizmusokat és az okosszerződéseket korszerűsítette, és a decentralizált kormányzás új korszakát hirdette meg.

Szeptember 1-jén, 21:44-kor (UTC), a 10764778. blokkban a Cardano 1. rétegű proof-of-stake blokklánc átesett a Chang frissítésen, amely a projekt által „Conway ledger”-nek nevezett korszakot nyitotta meg.

Az egyik legfontosabb változás a Cardano irányítási rendszerének átalakítása, amely lehetővé teszi bármely ADA-tulajdonos számára, hogy a projekt „Voltaire” frissítési fázisának részeként szavazási folyamatot nyújtson be vagy részt vegyen az irányítási intézkedésekben.

Az X-en szeptember 2-án közzétett bejegyzésében a Cardano Foundation azt írta:

„A mai Chang hard fork jelentős mérföldkövet jelent a Cardano blokklánc, az ökoszisztéma és a közösség számára – beteljesítve egy valóban önirányító, decentralizált hálózat ígéretét.”

Egy bíró függesztette fel az X közösségi médiaplatformot Brazíliában

Augusztus 30-án a brazil legfelsőbb bíróság bírája, Alexandre de Moraes rendelkezett az X közösségi médiaplatform felfüggesztéséről az országban, miután annak tulajdonosa, Elon Musk nem volt hajlandó megnevezni a cég jogi képviselőjét.

Az Associated Press beszámolója szerint Moraes véghezvitte a platform felfüggesztésére irányuló szándékát, miután az X globális kormányzati ügyekkel foglalkozó csapata közölte, hogy „nem fog eleget tenni [de Moraes] politikai ellenfelek cenzúrázására vonatkozó illegális utasításainak”.

Musk nyíltan bírálta Moraest, „gonosznak” és „diktátornak” nevezve őt állítólagos „illegális politikai cenzúrája” miatt.

Moraes azt állítja, hogy azért vizsgálta a közösségi médiaplatformot, mert lehetővé tette a Jair Bolsonaro korábbi elnökkel kapcsolatos félretájékoztatás terjedését.

Röviddel a felfüggesztés bejelentése után a brazil felhasználók még mindig arról számoltak be, hogy hozzáférnek a közösségi médiaplatformhoz.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Telegram kriptopénz-vagyona 2023 végén 400 millió dollárt tett ki

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Új stablecoin érkezik a BitGo-tól

A BitGo bejelentette, hogy jövőre elindít egy új, dollár alapú stablecoint, amelyet USDS-nek neveznek, és jutalmakat kínál az intézményeknek, amelyek likviditást biztosítanak. A bejelentést a...

Nagy bejelentést tett a Decrypt a Token2049 konferencián

A Decrypt hírcikkei, videói és fotói a Sui decentralizált hálózatán, a Walruson kerülnek majd tárolásra, így létrehozva a kriptomédia cég tartalmának megváltoztathatatlan archívumát. A Web3 kereskedelmi...

Most megveheted ezeket az 5 dollár alatti tokeneket a potenciális 1000%-os hozamért a közelgő kriptopiaci rallyban

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, különösen az 5 dollár alatti tokenek esetében, amelyek robbanásszerű nyereségre számíthatnak. A befektetők szemet vetnek ezekre a pénztárcabarát érmékre, mert kiemelkedő hozamot...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.