Kezd jobbra fordulni az Ethereum-ETF-ek sora?

-

Az amerikai tőzsdén kereskedett spot Ethereum alapok (ETF-ek) szerdán, augusztus 28-án beáramlást könyvelhettek el, két egymást követő héten át tartó kiáramlás után.

Az ETF-ek július 23-i kereskedésének kezdete óta mindössze kilenc napon produkáltak pozitív pénzáramlást.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SoSoValue adatai szerint szerdán 5,84 millió dollárnyi beáramlás érkezett ezekbe a termékekbe, ami egybeesett az Ethereum árfolyamának erős emelkedésével.

Jelenleg 6,9 millió dollárnyi nettó eszközzel rendelkeznek.


Forrás: SoSoValue

A BlackRock iShares Ethereum Trust (ETHA) nagymértékben hozzájárult a közelmúltbeli pozitív beáramlásokhoz.

Az ETF augusztus 21. óta öt napon keresztül egymás után nulla áramlást mutatott. Ezt a sorozatot szerdán törte meg 8,4 millió dolláros beáramlással.

A Fidelity szintén 1,26 millió dolláros beáramlást könyvelhetett el, míg a Grayscale ETF 3,81 millió dolláros kiáramlást.

A pozitív áramlások az ETH árfolyamát is megmozgatták, amely az elmúlt 24 órában közel 3%-kal emelkedett, és a cikk írásakor pedig 2541 dolláron kereskedik.

Az RSI erős felpattanást mutat

Úgy tűnik, hogy az ETH legutóbbi fellendülése a vevők részéről érkezett. A Relatív Erősség Index (RSI) a 30 alatti túladott tartományból emelkedett ki.

Az RSI vonal is erőteljes felfelé irányuló mozgást végzett, magasabb mélypontokkal, és a jelzővonal fölé tolódott, ami bullish momentumot jelez.

A kereszteződés szintén vételi jelzést és az emelkedő trend folytatását sugallja.

A megugrás ellenére azonban az RSI továbbra is 41 ponton áll. Ezért a vevőknek meg kell várniuk, amíg az 50-es semleges szintre lép.

A Chaikin Money Flow szintén a vásárlási nyomás növekedését mutatja. Tekintettel azonban arra, hogy ez a mérőszám továbbra is a negatív tartományban van, a pozitívba való átfordulásra van szükség a felfelé irányuló trend megerősítéséhez.

ethereum
Tradingview

A legutóbbi emelkedés során az ETH elrugaszkodott a 2.492 dolláros támaszról, és a 2.554 dolláros ellenállást tesztelte.

Ha az emelkedés folytatódik és az ETH kitör a 2.600 dolláros szint fölé, a következő célpont a 2.800 dolláros szint lesz.

Az ETH legutóbbi nyereségének köszönhetően az altcoin a Bitcoin (BTC) teljesítményét is felülmúlta. A DaanCrypto nevű kereskedő szerint azonban ez korrekciót indíthat el.

„Az ETH megint azt csinálja, hogy néhány órán keresztül valamivel „erősebb”, mint a BTC. Kicsit megijedtem, mivel ez idén általában nagyobb fájdalommal szokott járni” – mondta a kereskedő.

Az Ethereum piaci érték és realizált érték (MVRV) aránya feltűnően alacsony szintre esett.

Ez arra utalhat, hogy az ETH kezd alulértékeltté válni, így a hosszú távú befektetők számára ez megfelelő időpont az eszköz megvásárlására.

Forrás: IntoTheBlock

A csökkenő MVRV arány szintén piaci kapitulációra utalhat az ETH körüli hosszan tartó medvés hangulatot követően.

A Coinglass adatai azt mutatják, hogy az Ethereum finanszírozási aránya pozitív irányba fordult. Ez a long pozíciók növekedésére és bullish hangulatra utal.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? 2 dolog, amit a Solana kereskedőknek figyelniük kell!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.