Miért mondja a legendás elemző, hogy a Bitcoin konszolidációs szakasza még messze nem ért véget

-

A Bitcoin, a világ legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénzének, ebben a hónapban nehezen tudott teret nyerni.

Az 57.000 és 60.000 dollár között konszolidálódik az árfolyama, ami az elemzőket arra készteti, hogy megkérdőjelezzék, vajon a Bitcoin a konszolidációs fázis végéhez közeledik-e, vagy további árkorrekciók várhatók.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bitcoin: konszolidáció vagy kitörés?

A legendás kriptoelemző, Peter Brandt rávilágított egy megaphone vagy kiszélesedő háromszög mintázat kialakulására a Bitcoin árfolyamgrafikonjain.

bitcoin
Forrás: X

Ez a mintázat mind a heti, mind a napi grafikonokon látható, mivel a Bitcoin továbbra is a jelenlegi konszolidációs fázisban van.

Brandt szerint a Bitcoin Megaphone-mintázata azt mutatja, hogy az árfolyam a tartomány mindkét végét teszteli.

A minta felső határa a 73.835 dolláros történelmi csúcs (ATH) közelében van, míg az alsó határ 52.000 és 55.000 dollár között talált támaszt. Ez azt jelzi, hogy a Bitcoin jelentős volatilitást tapasztal, miközben ezeken a kulcsfontosságú szinteken navigál.

Az elemzés további részében Brandt rámutat, hogy a Bitcoin még nem tört át a 73.835 dolláros ellenállás fölé, és nem esett az 52.500 és 49.000 dolláros támasz alá sem.

Ez arra utal, hogy a piac még mindig a konszolidációs fázisban van, és nincs egyértelmű irány kijelölve a következő nagyobb lépéshez.

A konszolidáció a végéhez közeledik?

Ugyanakkor a CryptoQuant elemzője úgy véli, hogy a Bitcoin közel állhat a piaci konszolidációs fázis befejezéséhez.

A közelmúltbeli adatok azonban a Bitcoin iránti megnövekedett keresletet mutatják, a napi tokenátutalási volumen 650.000 dollárról 765.000 dollárra emelkedett, mivel a Bitcoin megközelítette a 60.000 dollárt.

Noha ez a volumennövekedés némi pánikszerű eladásnak volt köszönhető, de a piac stabilitása ennek ellenére erős érdeklődésre utal a Bitcoin iránt.

A konszolidáció vége általában kisebb árváltozásokat és kisebb volatilitást jelent, mivel a befektetők egyetértenek az eszköz értékében.

A Bitcoin számára ez azt jelentheti, hogy a jelenlegi ártartomány új alsó határt szab, ami segíthet a jövőbeli árnövekedés támogatásában.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Bitcoin ármozgás

Jelenleg a Bitcoin jelenleg 59.436 dolláron kereskedik, ami 2,2%-os esést tükröz az elmúlt 24 órában.

A Bitcoin piaci kapitalizációja 1,176 billió dollárra csökkent, míg a dominanciája továbbra is 55,81%-os.

A Bitcoin ugyanakkor továbbra is küzd, hogy megtartsa a döntő fontosságú 60.000 dolláros szintet, amely az utóbbi időben a kereskedők egyik fő célpontja volt.

A Bitcoin július 22. óta 40%-os sávban ingadozik, 49.842 dolláros mélypont és 69.799 dolláros csúcs között mozogva.

Amennyiben a Bitcoin-nak sikerül a 60.000 dolláros határ fölé törnie, potenciálisan 61.000 dollár felé emelkedhet.

Ha viszont nem sikerül megtartania ezt a szintet, akkor rövid távon az árfolyam tovább csökkenhet az 54.000 dolláros tartomány felé.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Seychelle-szigeteken új törvényt vezettek be a kriptoipari cégek szabályozására

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.