A Seychelle-szigeteken új törvényt vezettek be a kriptoipari cégek szabályozására

-

A Seychelle-szigetek Nemzetgyűlése nemrégiben jóváhagyott egy új törvényt, amely a virtuális eszközökkel kapcsolatos szolgáltatókat, azaz a VASP-okat szabályozza.

Ez a jogszabály szigorúbb ellenőrzéseket és felügyeletet vezet be a növekvő digitális eszköz szektorban, összhangban az olyan nemzetközi, de nem az állampolgárok által választott szervezetek, mint például a Pénzügyi Akció Munkacsoport, a FATF ajánlásaival.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A virtuális eszközök is kockázatosak, mint bármely más kontrollált eszköz

Az új törvény fontos lépés a Seychelle-szigetek stratégiájában, amelynek célja a virtuális eszközökhöz és az azokkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtó cégekhez kapcsolódó kockázatok mérséklése.

A Naadir Hassan pénzügyminiszter által bemutatott jogszabály biztosítani kívánja, hogy a VASP-ok szigorú keretek között működjenek, megakadályozva a digitális eszközök illegális célokra történő felhasználását.

Hassan miniszter kifejtette, hogy az új törvény értelmében a cégeknek vagy a Vállalati Törvény vagy a Nemzetközi Üzleti Társaságokról szóló törvény alapján kell megalakulniuk, biztosítva ezzel, hogy szilárd jogi alapokon álljanak a Seychelle-szigeteken.

A licenc megszerzéséhez a VASP-oknak valós jelenlétet kell igazolniuk az országban, beleértve egy helyi igazgatót, irodát, kompetens munkatársakat, valamint azt, hogy minden releváns nyilvántartás és dokumentáció ezen az irodán keresztül elérhető legyen.

A cél a bűnözési tevékenységek visszaszorítása a szabályozott virtuális eszközök felhasználásával.

Innováció és pénzmosás

Bár a törvény támogatja az innovációt a digitális eszközök terén, szigorú feltételeket szab azoknak, akik licencért folyamodhatnak.

Magánszemélyek nem jogosultak jelentkezni, és azoknak a jogi személyeknek, vállalatoknak, amelyek a Seychelle-szigeteki központi bank szabályozása alá esnek, további jóváhagyásra lesz szükségük.

Minden leendő VASP-nak, beleértve a tárca-szolgáltatókat, kriptotőzsdéket, brókereket és befektetési szolgáltatókat, egy értékelési folyamaton kell átesniük, mielőtt megkezdhetnék működésüket.

A pénzügyminiszter egyértelművé tette, hogy a jogszabály célja a digitális iparág növekedésének támogatása, miközben csökkenti a pénzmosás kockázatait.

Ez összhangban van a FATF által meghatározott globális normákkal, így az ország engedelmeskedhet a nemzetközi pénzmosás elleni javaslatoknak.

Fogyasztóvédelem, amivel bármilyen szabályt meg lehet indokolni

A Seychelle-szigeteki Pénzügyi Szolgáltatási Hatóság feladata lesz az új szabályozások betartatása, természetesen szigorúan a fogyasztók védelme érdekében.

A jogszabály nemcsak a VASP-ok számára hoz létre egy szabályozási keretet, hanem kiemeli annak szükségességét is, hogy mind a fogyasztókat, mind a cégeket tájékoztassák a csalások és a virtuális eszközök helytelen felhasználásának lehetséges veszélyeiről.

Olvastad már? A Solana Spot ETF-ek visszalépést szenvednek, mivel az amerikai SEC elutasítja a Cboe 19b-4 kérelmeit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Jelentős növekedésen van túl a Dogwifhat az elmúlt 24 órában, meddig tartható fenn a lendület?

A Dogwifhat (WIF), a negyedik legnagyobb mémcoin, az elmúlt hónapokban jelentősen javított az árfolyamgrafikonokon. A cikk írásakor a WIF 1,68 dolláron kereskedett, ami 9,65%-os emelkedést...

Az XRP ETF várakozásai a Grayscale Trust indítása után erősödnek, de vajon a Solana ETF-ek érkeznek meg először?

Vendégbejegyzés A Grayscale ismét felélesztette a pletykákat egy helyszíni XRP ETF indításáról, miután újraélesztette XRP trustját. E lépés a piaci elemzők spekulációihoz vezetett, akik a Solana ETF-ek...

A Binance listázással a Crypto All-Stars lehet a következő NEIRO? Már több, mint 1,3 millió dollárt gyűjtött

A Crypto All-Stars ($STARS) ICO-ja még csak pár hete indult, de máris meghaladta az 1,3 millió dolláros finanszírozást. Eközben a Binance tőzsdén indított mém érme-listák...

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.