A Bitcoin visszaszerzi a 60 ezer dollárt: Az elemző hat számjegyű emelkedést jósol

-

Az elmúlt hetekben a Bitcoin (BTC) nehezen tudta áttörni a 60.000 dolláros ellenállási szintet, és még augusztus 15-én is 58.000 dollár alá süllyedt.

A kriptopénz azonban rugalmasságot mutatott, és visszaszerezte a 60.000 dolláros szintet, és jelenleg 60.820 dolláron kereskedik a mai napon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez 3,9%-os emelkedést jelent az elmúlt 24 órában és 2,4%-os emelkedést az elmúlt héten, ami a piaci hangulat esetleges megváltozását jelzi.

Ez az árfolyam-élénkülés új érdeklődést és optimizmust váltott ki a kriptopénz közösségben.

A prominens kriptoelemző, Javon Marks nemrég megosztotta a Bitcoin technikai előrejelzését, amely jelentős emelkedő pályát jósolt az eszköznek.

Marks egy kulcsfontosságú technikai mintát emelt ki, az úgynevezett Hidden Bullish Divergence-t, amely szerinte a következő hetekben új magasságokba repítheti a Bitcoint.

A Bitcoin útja a 116.000 dollárig: Technikai perspektíva

Javon Marks szerint a bitcoin legutóbbi árfolyammozgásai arra utalnak, hogy a kriptopénz jelentős kitörésre készülhet.

Kiemelte, hogy mivel a Bitcoin még mindig egy jelentős Hidden Bull Divergencia mintázatból érkezik, a látnivalók a 67.559 dolláros cél fölé való visszatolakodáson maradhatnak.

Hozzátette, hogy amennyiben a Bitcoin visszaszerezné ezt a célt, a „masszív áttörést jelentene a bikaciklus következő fázisában”.

Marks kijelentette,

„E célpont feletti kitöréssel és tartással a Bitcoin 116.652 dolláros emelkedése kerülhet a játékba, és az árak további +72%-os emelkedésre indulhatnak, hogy elérjék azt, még nagyobb sebességgel, mint sokan gondolják”.

bitcoin
Forrás: X

Marks elemzése azon a feltételezésen alapul, hogy a Bitcoin közelmúltbeli áringadozásai a 67.559 dolláros szint körül az első alkalommal a bikaciklus következő szakaszának előkészítő fázisa volt.

Ha sikerül a kriptopénznek fenntartania a lendületet, és újra áttörni ezt a döntő ellenállást, akkor megnyílhat az út a hat számjegyű tartományba való ugrás előtt.

Miközben azonban a technikai kilátások ígéretesnek tűnnek, az ilyen rally valószínűségének megítéléséhez elengedhetetlen a Bitcoin mögöttes fundamentumainak figyelembevétele.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Alapvető elemzés: Bálna-aktivitás és open interest

A technikai mutatókon túl a Bitcoin fundamentumai további betekintést nyújtanak a kriptopénz jövőbeli árfolyam-aktivitásába. Egyik legfontosabb mérőszám, amelyet figyelni kell, a bálna-aktivitás, amely a jelentős mennyiségű Bitcoint érintő nagy tranzakciókra utal.

Az IntoTheBlock adataiból kiderül, hogy a 100.000 dollárt meghaladó bálnatranzakciók száma jelentősen megnőtt az elmúlt hónapban.

Ezek a tranzakciók augusztus 5-én 23,98 ezerrel érték el a csúcsot, majd 15 ezer alá estek vissza.

Mostanra az ilyen tranzakciók száma ismét emelkedik, a mai naptól kezdve megközelíti a 15 ezret.

Forrás: IntoTheBlock

A bálnatranzakciók növekedése arra utal, hogy a nagybefektetők felhalmozzák a Bitcoint, ami felfelé irányuló nyomást gyakorolhat az eszköz árára.

A bálnák sokszor képesek befolyásolni a piaci trendeket, és a Bitcoin iránti növekvő érdeklődésük a kriptó további növekedési lehetőségeibe vetett bizalmat jelezheti.

A bálnák aktivitása mellett a Bitcoin Open Interest-je, amely a fennálló derivatív szerződések teljes számát jelzi, szintén jelentős növekedést mutatott.

A Coinglass adatai szerint a Bitcoin Open Interest-je az elmúlt nap során 3,61%-kal emelkedett, és elérte a 31,38 milliárd dolláros értéket.

Az Open Interest ezen ugrásszerű növekedését a nyitott kamatok volumenének 48,49%-os növekedése kíséri, amely most 55,79 milliárd dolláron áll.

Forrás: Coinglass

Az Open Interest növekedése arra utal, hogy a kereskedők egyre inkább fogadnak a Bitcoin jövőbeli ármozgására, ami tovább erősíti a kriptopénz körüli bullish hangulatot.

Érdemes azonban továbbra is óvatosnak maradni, mivel a megnövekedett Open Interest fokozott piaci volatilitáshoz is vezethet, különösen akkor, ha a piac e pozíciók többsége ellenében mozog.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A kripto online szerencsejátékok jövője: Egy új hipotézis

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.