Öt kulcsfontosságú katalizátor, amelyek kiválthatják a Bitcoin bika futását

-

Mikortól fog a Bitcoin emelkedni? Mikortól kezd el mozogni a piac, ahelyett, hogy csak ide-oda cikázik?

A Crypto Banter elemzője úgy döntött, hogy véget vet ezeknek a kérdéseknek, és felfedett öt olyan piaci katalizátort, amelyek a Bitcoint ismét egy nagy bikafutásba küldhetik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Első katalizátor:

Az első katalizátor a közelgő választások. A választások ugyan gyakran hoznak volatilitást, de a piacra is hatással lehetnek.

Donald Trump erősen támogatja a kriptót, és az Egyesült Államokat globális vezető szerepet akarja betölteni az űrkutatásban, míg Kamala Harris nemrég kezdett érdeklődést mutatni a kriptó iránt, valószínűleg Trumpra válaszul.

A választás kimenetele nagyban befolyásolhatja a kriptopiac jövőjét.

Második katalizátor:

A második katalizátor az M2 pénzmennyiség, ami magában foglalja a készpénzt, a csekkbetéteket és más könnyen hozzáférhető pénzeszközöket.

Ahogy az M2 a közelmúltban új történelmi csúcsokat ért el, több pénz áll rendelkezésre a gazdaságban, ami a kockázatos eszközökre, például a Bitcoinra fordított kiadások növekedéséhez vezethet.

Történelmi szempontból a Bitcoin értéke az M2 pénzkínálat csúcspontjai után emelkedett.

Az M2 2024 januárjában történelmi csúcsot ért el, és a kripto erre reagálva elkezdett mozogni, így várható, hogy ahogy több likviditás érkezik a piacra, ez valószínűleg további növekedést fog eredményezni a Bitcoin és más eszközök esetében.

Harmadik katalizátor:

A harmadik katalizátor a Bitcoin feleződési ciklusai. Történetileg a Bitcoin ára minden feleződés után jelentősen megugrott.

Így például 2012-ben egy évvel később 8800%-kal, 2016-ban 2185%-kal, 2020-ban pedig 548%-kal emelkedett.

Ezeket a nyereségeket nem azonnal érték el, hanem konszolidációs időszakok és áresések követték. A Bitcoin jelenleg a korábbi ciklusokhoz hasonlóan hosszú konszolidációs szakaszban van, ami arra utal, hogy jelentős árnövekedés következhet.


Negyedik katalizátor:

A negyedik katalizátor a Bitcoin és Ethereum ETF-ek felemelkedése. Idén 19,3 milliárd dollár értékben vásároltak Bitcoint amerikai ETF-eken keresztül, ami a nagy vagyonkezelők erős érdeklődését mutatja.

Ezen ETF-ek nagy állománya szinte egy szinten van a Bitcoin megalkotójával, Satoshi Nakamoto-val.

Ezen ETF-ek sikere azt sugallja, hogy hamarosan több kripto ETF-et is jóváhagyhatnak, ami megkönnyíti az intézmények számára a kriptovalutákba való befektetést.

Ötödik katalizátor:

Az ötödik katalizátor a kamatcsökkentés iránti várakozás. Ha a kamatok csökkennek, a hitelfelvétel olcsóbbá válik, ami több befektetést eredményezhet az olyan kockázatosabb eszközökbe, mint a Bitcoin.

A kamatlábak csökkenése általában fellendíti a piacokat, mivel az emberek a biztonságosabb befektetésekből olyan eszközökbe helyezik át a pénzüket, mint a Bitcoin.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Robert Kiyosaki: Jön az összeomlás!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.