Veszélyben a Bitcoin dominanciája?

-

Egy ismert elemző, Benjamin Cowen kételyeit fejezte ki a Bitcoin dominanciájának visszatérésével kapcsolatban.

Cowen szerint a Bitcoin piaci dominanciája legfeljebb 60%-ig fog emelkedni, akár már szeptemberben, de legkésőbb decemberre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bitcoin dominancia, a vitatott mutató

Cowen, az Into The Cryptoverse alapítója, a The David Lin Reportnak adott interjújában elmondta, hogy bár a Bitcoin dominanciája általában csökken az altszezonok idején, ezt követően rendszerint újra megerősödik.

Most azonban kételkedik abban, hogy eléri a 2020 decemberében látott 70%-os szintet, amikor a Bitcoin ára mindössze három hónap alatt körülbelül 220%-kal emelkedett.

„Nem hiszem, hogy visszatérünk a 70%-os szintre. Az én célom a Bitcoin dominanciájára 60%.”

Hozzátette, hogy a piacon elegendő hely van az Ethereum és más kriptopénzek számára, ami azt mutatja, hogy a Bitcoin dominanciája nem fog olyan erősen emelkedni, mint a korábbi ciklusokban.

Jelenleg ez a mutató 57%-on áll, amely 4%-os növekedést mutat július közepe óta.

Cowen úgy véli, hogy a Bitcoin a 60%-os dominanciát nemsokára elérheti, akár már szeptemberben, de valószínűleg még december vége előtt.

A Bitcoin a király, és nem véletlenül

Míg Cowen biztos abban, hogy a Bitcoin dominanciája nem tér vissza a korábbi csúcsokra, nem mindenki osztja ezt a nézetet.

Egy kriptokereskedő, aki Kaleo néven ismert, a közösségi médiában azt nyilatkozta, hogy a Bitcoin dominanciája talán már most elérte a csúcsát, körülbelül 57,50%-on.

Kaleo megjegyezte, hogy a Bitcoin dominanciájának 60% alatti teljesítménye pozitív jel volt, mivel megkímélte a kereskedőket további piaci fájdalmaktól.

Érdemes azt is figyelembe venni, hogy egy valódi altszezon akkor kezdődne, amikor a Bitcoin dominanciája 50% alá esik, jelezve, hogy a befektetők érdeklődése a Bitcoinról más kriptopénzekre helyeződik át.


Az új piaci dinamika

A 2024-es piacot összehasonlítva a 2019-es évvel, Cowen szerint a Bitcoin dominanciájának kiszámítása most sokkal trükkösebb.

Ez részben annak köszönhető, hogy a stablecoin piac, amely 2019-ben még sokkal kisebb volt, most központi szerepet játszik a teljes kriptopénz ökoszisztémában.

2020 decemberében a Bitcoin dominanciája 70,23%-ot ért el, közvetlenül azelőtt, hogy a Bitcoin ára 61.283 dollárra emelkedett 2021 márciusáig.

Cowen úgy gondolja, hogy a Bitcoin dominancia mutatókat kombinálva a stablecoinok, például a Tether dominanciájával, jobban felmérhetjük a piaci viszonyokat.

Ezt a módszert ő a „biztonságba menekülés dominanciájának” nevezi.

Ahogy most áll a helyzet, a kombinált dominancia jelenleg körülbelül 63%-on áll, amit utoljára 2019 júniusában láttunk, közvetlenül azelőtt, hogy az Egyesült Államokban a jegybank kamatcsökkentésbe kezdett.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A 3 legjobb kripto, amely 5000%-os nyereséget hozhat a következő bikapiac előtt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.