Az alacsonyabb kamatlábak hozhatják vissza a DeFi-nyarat

-

Az alacsonyabb kamatlábak lehetősége, párosulva a bitcoinba történő növekvő befektetésekkel, lehet a katalizátor, amely újraélesztheti a decentralizált pénzügyi (DEFI) piacot.

Kockázatos eszköz vagy biztos menedék?

Amint a kamatlábak csökkennek, az amerikai államkötvények hozamának esése valószínűleg arra ösztönzi a befektetőket, hogy kockázatosabb, de magasabb hozamot ígérő lehetőségek felé forduljanak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a változás a bitcoinra irányíthatja a figyelmet, amelyet gyakran pontosan ilyen kockázatos eszközként tartanak számon.

Történelmileg az alacsonyabb kamatlábak arra késztették a befektetőket, hogy a volatilisabb eszközosztályokat, köztük a kriptovalutákat is előnyben részesítsék.

Természetesen ez nem mindig így van. Az ARK Invest vezérigazgatója, Cathie Wood korábban a Hong Kong-i Web3 Fesztiválon megemlítette, hogy a bitcoin idővel kockázatkerülő eszközzé válhat, különösen a feltörekvő piacokon tapasztalható valuta-leértékelések idején.

Visszatér a DeFi?

A 2021-es nyár emlékezetes időszak volt a decentralizált pénzügyek számára, hasonlóan a 2017-es ICO fellendüléshez.

Ebben az időszakban alakult ki az alapvető DeFi infrastruktúra, különösen az Ethereum hálózatán, ahol a lekötött tőke, más néven TVL körülbelül 2100%-kal nőtt, 700 millió dollárról nagyjából 15 milliárd dollárra.

Ma a DeFi szektor egyre inkább a bitcoin felé fordul. A kamatlábak várható csökkenésével a befektetők számára vonzóbbá válhat a bitcoin növekvő hálózata és réteg-2 ökoszisztémái által kínált magasabb hozam.

Ez a változás azt sugallja, hogy a bitcoin lehet a következő DeFi fellendülés hajtóereje.

Egyre nagyobb a felhajtás az úgynevezett BTCFi mozgalom, a bitcoinra alapuló DeFi körül, amely eltér a bitcoint hagyományosan csupán inflációs fedezetként tekintő nézettől.

Az ETF-ek által keltett pozitív lendület mellett a bitcoin DeFi ökoszisztémája is egyre jobban fejlődik.

Ezt a növekedést olyan újítások táplálták, mint az Ordinals és Runes bevezetése, valamint a hozamtermelő protokollok növekedése az EVM-kompatibilis skálázási megoldásokon.

Ezek azonban sokak számára elfogadhatatlan kockázatot jelentenek, mivel szinte minden szolgáltatás harmadik féltől származik, így a felhasználóknak fel kell adniuk kulcsaikat, és ezzel együtt a bitcoinjuk valódi tulajdonjogát is. De a hozam csábító lehet.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Mi az innováció?

A bitcoin növekvő hasznossága és interoperabilitása tovább bizonyítja, hogy egyre több pénz áramlik különböző DeFi projektekbe.

Ez a tendencia nagy elmozdulást tükröz a DeFi szektorban, lassan eltávolodva a puszta spekulációtól, és inkább a közösségre, a hasznosságra és az innovációra összpontosítva.

Míg a spekulatív kereskedők továbbra is megpróbálják kihasználni a piaci ingadozásokat, a DeFi egyre relevánsabbá és hozzáférhetőbbé válik a szélesebb piac számára is.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Hamarosan Trump kiszáll a 2024-es versenyből? Anthony Scaramucci célozgat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Új stablecoin érkezik a BitGo-tól

A BitGo bejelentette, hogy jövőre elindít egy új, dollár alapú stablecoint, amelyet USDS-nek neveznek, és jutalmakat kínál az intézményeknek, amelyek likviditást biztosítanak. A bejelentést a...

Nagy bejelentést tett a Decrypt a Token2049 konferencián

A Decrypt hírcikkei, videói és fotói a Sui decentralizált hálózatán, a Walruson kerülnek majd tárolásra, így létrehozva a kriptomédia cég tartalmának megváltoztathatatlan archívumát. A Web3 kereskedelmi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.