Történelmi lépés: Az Egyesült Arab Emírségek és India első olajüzlete XRP-ben elszámolva, dollár helyett

-

Egy eddig példa nélküli lépésként India és az Egyesült Arab Emírségek egy olyan olajüzletet bonyolítottak le, amely teljesen megkerülte az amerikai dollárt, és az XRP-t használták közvetítő valutaként, az XRP Ledger rendszerének segítségével.

Először csak elmélet volt, most valósággá vált

A BRICS-országok, amelyekhez az Egyesült Arab Emírségek is csatlakozott 2024-ben, egyre inkább csökkenteni akarják az amerikai dollártól való függőségüket, és ez a lépés fontos része ennek a folyamatnak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A fő motiváció emögött az a vágy, hogy gazdasági autonómiát nyerjenek. Évtizedek óta az amerikai dollár uralja a globális pénzügyeket, de a közelmúlt geopolitikai konfliktusai és szankciói miatt sok ország kezdte újra átgondolni az amerikai valutától való függését, sőt, az Egyesült Államok megbízhatóságát is.

A Ripple, az XRP mögött álló vállalat már korábban stratégiai partnerséget kötött a Dubai Nemzetközi Pénzügyi Központtal a digitális pénzügyi szektor innovációjának előmozdítása érdekében.

Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója kiemelte az Egyesült Arab Emírségek szabályozási környezetének jelentőségét, mondván, hogy az UAE a világ egyik legfejlettebb joghatósága, amikor a virtuális eszközszolgáltatások nyújtására vonatkozó szabályozási egyértelműségről van szó.

Figyelembe véve a Ripple USA-ban tapasztalt szabályozási nehézségeit, Garlinghouse pontosan tudja, miről beszél.

Az amerikai dollár háttérbe szorulása egyre gyorsul

Évtizedekig az amerikai dollár dominált a globális pénzügyekben, de befolyása most csökkenni látszik.

Az Egyesült Államok vezetői egyre inkább politikai eszközként használják pénzügyi rendszerüket, szankciókat kivetve olyan országokra, mint Oroszország és Irán.

Ez arra késztetett számos nemzetet, különösen a BRICS-szövetség tagjait, hogy alternatívákat keressenek a dollár helyett.

Vlagyimir Putyin orosz elnök már visszafordíthatatlannak nevezte a dollár dominanciájának hanyatlását, és rámutatott arra is, hogy a változás üteme gyorsul.

A BRICS-országokban egyre gyakoribbá válik a helyi valuták használata a dollár helyett a kereskedelemben.

Luiz Inácio Lula da Silva, Brazília elnöke pedig nyíltan megkérdőjelezte a dollár szükségességét a nemzetközi kereskedelemben, és ezt a nézetet sok más BRICS-vezető is osztja.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Egy új valuta az amerikai dollár helyettesítésére?

Folyamatosan zajlanak az egyeztetések egy teljesen új BRICS-valuta létrehozásáról is, amelyet a tagországok közötti kereskedelemben használnának, megkerülve a dollárt.

Bár ez az ötlet komoly vonzerővel bír, megvalósítása jelentős kihívásokkal néz szembe.

A BRICS-országok gazdasági feltételei igen eltérőek, és egy egységes monetáris rendszer létrehozása hatalmas akadályok leküzdését igényelné.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A CPI adata 2021 márciusa óta először esik 3% alá!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Jelentős növekedésen van túl a Dogwifhat az elmúlt 24 órában, meddig tartható fenn a lendület?

A Dogwifhat (WIF), a negyedik legnagyobb mémcoin, az elmúlt hónapokban jelentősen javított az árfolyamgrafikonokon. A cikk írásakor a WIF 1,68 dolláron kereskedett, ami 9,65%-os emelkedést...

Az XRP ETF várakozásai a Grayscale Trust indítása után erősödnek, de vajon a Solana ETF-ek érkeznek meg először?

Vendégbejegyzés A Grayscale ismét felélesztette a pletykákat egy helyszíni XRP ETF indításáról, miután újraélesztette XRP trustját. E lépés a piaci elemzők spekulációihoz vezetett, akik a Solana ETF-ek...

A Binance listázással a Crypto All-Stars lehet a következő NEIRO? Már több, mint 1,3 millió dollárt gyűjtött

A Crypto All-Stars ($STARS) ICO-ja még csak pár hete indult, de máris meghaladta az 1,3 millió dolláros finanszírozást. Eközben a Binance tőzsdén indított mém érme-listák...

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.