A Xapo Bank kamatozó USD és Bitcoin számlákat kínál az Egyesült Királyságban

-

A Xapo Bank lett az első szabályozott pénzintézet az Egyesült Királyságban, amely kamatozó számlákat kínál, kombinálva az amerikai dollárt és a Bitcoint.

A bank a közelmúltban sikeresen megszerezte a banki engedélyt az országban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Terjeszkedés az Egyesült Királyságban

A Gibraltáron bejegyzett Xapo Bank, amely digitális bankként és kriptovalutákra fókuszáló szolgáltatóként ismert, most egy különleges lehetőséggel bővítette kínálatát az Egyesült Királyságban.

Az ügyfelek akár 1 millió GBP-ot is küldhetnek brit pénztárcákba és bankszámlákra, a szolgáltatások pedig a nap 24 órájában, a hét minden napján elérhetők.

Seamus Rocca, a Xapo Bank vezérigazgatója alaposan kihangsúlyozta ennek a lépésnek a jelentőségét, hozzátéve, hogy ez a lépés a Xapo Bank megfelelőségét tükrözi az Egyesült Királyság szigorú szabályozási előírásainak.

A 2013-ban alapított Xapo Bank eredetileg egy Bitcoin tárcaszolgáltatásként indult, majd teljes körű digitális kereskedelmi bankká és virtuális eszköz-szolgáltató letétkezelővé vált.

A Xapo Bank új szolgáltatásainak egyik kiemelkedő eleme a Bitcoin számla, amely 1%-os kamatot kínál anélkül, hogy az ügyfeleknek szükségük lenne a vagyonuk lekötésére, kölcsönadására vagy zárolására.

Ezenkívül a tagok hozzáférhetnek Bitcoinhoz egy világszerte elfogadott betéti kártyán keresztül, befektethetnek az S&P 500 részvényeibe, vagy kiválasztott kriptovalutákat vásárolhatnak.

Innovatív, kriptobarát szabályozás

Joey Garcia, a Xapo Bank szabályozási és közkapcsolati igazgatója kifejtette, hogy az Egyesült Királyság növekvő hírneve, mint globális kriptovaluta-innovációs központ, vonzó számukra, különösen a kedvező szabályozási keretek, a robusztus pénzügyi ökoszisztéma és a rengeteg képzett szakember miatt.

A Xapo Bank belépése az Egyesült Királyság piacára egy meglehetősen nehéz időszakban történik, hiszen a piac finoman szólva sem éppen túl pozitív.

A Bitcoin ára a múlt héten 50.000 dollár alá esett, ami a legalacsonyabb szint február 2024 óta, miközben más jelentős kriptovaluták, mint például az Ethereum (ETH), a Binance Coin (BNB), a Cardano (ADA) és a Solana (SOL) szintén körülbelül 15%-os csökkenést tapasztaltak az elmúlt időszakban.

Veszélyjelzés

A kriptopiacot tovább gyengíti a digitális eszközök piacáról történő nagy arányú tőkekivonás is, amely a múlt héten összesen 528 millió dollárt tett ki.

Ez a tömeges kivonás nagyrészt az Egyesült Államokban várható recesszió miatti aggodalmaknak tulajdonítható, amelyeket a geopolitikai feszültségek és a különböző eszközosztályok széleskörű likvidációi tovább súlyosbítottak.

A japán jegybank döntése, amely 17 év után először emelte a kamatlábakat a jen csökkenő vásárlóerejével szembeni aggodalmak miatt, tovább növelte a piaci idegességet, és eladási hullámot váltott ki a kockázatosabb eszközök piacán.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? 90.000 dollárt fizetett egy ETH-felhasználó, hogy 2000 dollárt utalhasson

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Jelentős növekedésen van túl a Dogwifhat az elmúlt 24 órában, meddig tartható fenn a lendület?

A Dogwifhat (WIF), a negyedik legnagyobb mémcoin, az elmúlt hónapokban jelentősen javított az árfolyamgrafikonokon. A cikk írásakor a WIF 1,68 dolláron kereskedett, ami 9,65%-os emelkedést...

Az XRP ETF várakozásai a Grayscale Trust indítása után erősödnek, de vajon a Solana ETF-ek érkeznek meg először?

Vendégbejegyzés A Grayscale ismét felélesztette a pletykákat egy helyszíni XRP ETF indításáról, miután újraélesztette XRP trustját. E lépés a piaci elemzők spekulációihoz vezetett, akik a Solana ETF-ek...

A Binance listázással a Crypto All-Stars lehet a következő NEIRO? Már több, mint 1,3 millió dollárt gyűjtött

A Crypto All-Stars ($STARS) ICO-ja még csak pár hete indult, de máris meghaladta az 1,3 millió dolláros finanszírozást. Eközben a Binance tőzsdén indított mém érme-listák...

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.