Kisebb vérfürdőre ébredhettünk hétfő reggel a kriptopiacon

-

A kriptopiacok még mindig nem találtak stabilitást, és továbbra is érzékenyek a hagyományos pénzügyi piacokon zajló folyamatos pozíciókiigazításokra – mondta egy elemző.

A bitcoin árcsökkenése szélesebb körű kriptopiaci eladáshoz vezetett a hétvégén, mivel egyes kereskedők a sűrű hét előtt a pozicionálás meghatározásához keresték a jeleket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC 4,8%-ot csökkent az elmúlt 24 órában. Hétfőn, az ázsiai reggeli órákban alig 58.500 dollár fölött kereskedett a CoinDesk Indices adatai szerint.

A szélesebb kriptopiac, amelyet a CoinDesk 20 (CD20) követ, 5,2%-ot esett. Az ether 3,5%-ot veszített.

Az eszközöket követő amerikai tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) pénteken kiáramlást tapasztaltak. A BTC ETF-ek 89 millió dollárt veszítettek, míg az ETH ETF-ek 15,7 millió dolláros kiáramlást tapasztaltak a piaci adatok szerint.

A Solana és a toncoin 7%-os csökkenéssel vezette a veszteségeket a főbb eszközök között. A BNB Chain 3%-ot veszített, a dogecoin 6%-ot, míg a Cardano és az xrp 5%-kal ér kevesebbet.

Az Aptos (APT), az Arbitrum (ARB) és a Sandbox SAND tokenjei 7%-ot esett a héten történő feloldások előtt, amelyek során összesen több mint 120 millió dollár értékű tokent bocsátanak ki a nyílt piacokra. Ezek a tokenek a csapat és a korai befektetők tulajdonát képezik.

Néhány piacfigyelő a technikai gyengeségre hivatkozva további BTC-csökkenésre figyelmeztetett az elkövetkező hetekben, de rámutatott a közelgő hagyományos piaci kibocsátásokra, amelyek felfelé irányuló nyomást jelenthetnek.

„A kriptoárak valószínűleg a gyenge oldal felé hajlanak majd” – mondta Augustine Fan, a SOFA.org vezetője a CoinDesknek egy Telegram-üzenetben. „A technikai károk és a hangulathúzás azonban továbbra is komoly tényezők, az on-chain költségmodellek és az MVRV-modellek pedig további lehetséges megrendülésre utalnak […].”

„A kriptopiacoknak nincs egyértelmű horgonya, és érzékenyek a folyamatos pozíciókiigazításokra. Továbbra is visszafogott ETF-beáramlásokat látunk a BTC és az ETH esetében az elmúlt néhány napban” – tette hozzá Fan.

Az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok egyaránt szerdán teszi közzé a júliusi fogyasztói árindex (CPI) értékeit szerdán.

Az ausztrál fogyasztói bizalmat, amely a családi pénzügyek körüli hangulatot követi, és a japán termelői árindexet (PPI), amely a vállalati szektoron belül forgalmazott áruk áralakulását méri, kedden teszik közzé.

A hét további részében a kiskereskedelmi óriáscégek, az Alibaba Group és a Walmart csütörtökön tesz közzé eredményt, míg Hongkong és Tajvan pénteken hozza nyilvánosságra a frissített bruttó hazai termék (GDP) adatait.

A hagyományos piaci események általában megmozgatják a kriptoárakat, mivel a költési szokásokat és az általános gazdasági helyzetet mutatják.

Kedvező közlemények általában felfelé mozdítják az árakat, mivel a befektetők várhatóan többet tesznek a kockázatosabb eszközökre, például a technológiai részvényekre vagy kriptovalutákra, míg a bevételek vagy adatok elmaradása általában lejjebb hajtja az eszközöket, mivel a befektetők a biztonságosabb fogadások felé mozdulnak el.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Afrika is fel akar zárkózni az AI-innovációban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.