Afrika is fel akar zárkózni az AI-innovációban

-

Az Afrikai Unió (AU) Végrehajtó Tanácsa jóváhagyta a „Kontinentális mesterséges intelligencia stratégiát”, amely a tagállamok körében támogatja a mesterséges intelligencia alkalmazását a köz- és magánszektorban.

Ezt a stratégiát az AU honlapján augusztus 9-én közzétett dokumentumban jelentették be.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az AU mesterséges intelligencia stratégiáját hivatalosan az AU Végrehajtó Tanácsának 45. rendes ülésszakán fogadták el július 18-19. között Accrában (Ghána).

Célja, hogy a mesterséges intelligenciát a kontinens fejlődése és az emberek jóléte érdekében hasznosítsa.

A mesterséges intelligencia stratégia ajánlásai

A stratégia számos kulcsfontosságú ajánlást fogalmaz meg, amelyek közé tartozik egy integrált hardver- és szoftverkörnyezet létrehozása, amelyet az AI és a gépi tanulási munkaterhelésekhez terveztek, hogy megkönnyítsék az adatfeldolgozást és a telepítést.

A stratégia kiemeli továbbá az AI irányítási rendszerek létrehozásának fontosságát, a mesterséges intelligencia közszférában való alkalmazásának előmozdítását, valamint a technológia integrálását az AU 2063-as menetrendjében és az ENSZ fenntartható fejlődési céljaiban felvázolt kulcsfontosságú ágazatokba.

Afrika
Forrás: Afrikai Unió

A stratégia ösztönzi a mesterséges intelligencia alkalmazását a magánszektorban is, és célja, hogy elősegítse a mesterséges intelligenciával foglalkozó startupok számára a környezet kialakítását, valamint biztosítsa a kiváló minőségű adatkészletek rendelkezésre állását.

Emellett hangsúlyozza a mesterséges intelligencia készségek fejlesztésének, a kutatás és az innováció ösztönzésének, valamint az afrikai kultúrát és értékeket tiszteletben tartó etikus mesterséges intelligencia-elvek alkalmazásának fontosságát.

További kulcsfontosságú területek közé tartozik a mesterséges intelligencia biztonságára és védelmére vonatkozó technikai szabványok létrehozása, a mesterséges intelligenciára irányuló beruházások felgyorsítása, a regionális együttműködés és az afrikai részvétel fokozása a globális mesterséges intelligencia irányításában.


A megvalósítás fázisai

A stratégia a 2025-2030 közötti ötéves végrehajtási időszakot vázolja fel, amely két szakaszra oszlik.

A 2025-2026 közötti kezdeti szakasz az irányítási keretek létrehozásával, a nemzeti AI-stratégiák kidolgozásával, az erőforrások mozgósításával és az AU-n, a regionális gazdasági közösségeken, a szakosított ügynökségeken és a tagállamokon belüli kapacitások bővítésével az alapmunkát helyezi előtérbe.

A második, 2027-2030 közötti szakasz a stratégiában felvázolt kritikus projektek és kezdeményezések gyakorlati megvalósítására összpontosít.

AI fejlesztések Afrikában

Júliusig mindössze hat afrikai ország – Algéria, Benin, Egyiptom, Mauritius, Ruanda és Szenegál – dolgozott ki önálló mesterséges intelligencia stratégiát.

Mások, például Kenya, Dél-Afrika és Uganda, a mesterséges intelligenciát olyan újonnan megjelenő technológiákkal integrálják, mint a blokklánc.

Ugyanakkor olyan országok, mint Etiópia, Ghána, Kenya, Mauritánia, Marokkó, Nigéria, Dél-Afrika, Tanzánia, Tunézia, Dél-Afrika és Uganda jelentős előrelépést értek el a Műszaki intelligencia politikák meghatározása és a mesterséges intelligencia fejlesztését ösztönző intézmények létrehozása terén.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Gemini és a Coinbase összecsap a CFTC-el?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Új stablecoin érkezik a BitGo-tól

A BitGo bejelentette, hogy jövőre elindít egy új, dollár alapú stablecoint, amelyet USDS-nek neveznek, és jutalmakat kínál az intézményeknek, amelyek likviditást biztosítanak. A bejelentést a...

Nagy bejelentést tett a Decrypt a Token2049 konferencián

A Decrypt hírcikkei, videói és fotói a Sui decentralizált hálózatán, a Walruson kerülnek majd tárolásra, így létrehozva a kriptomédia cég tartalmának megváltoztathatatlan archívumát. A Web3 kereskedelmi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.