A Bitcoin egyik fontos indikátora végre bikásra fordult

-

A Bitcoin bika-ciklus indikátora, amely a befektetői hangulat változásait figyeli, végre visszatért a bikás területre.

Miután a Bitcoin ára múlt hétvégén 50.000 dollár alá süllyedt, ez kifejezetten jó hírnek tűnik!


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin visszapattanása

A CryptoQuant alapítója és vezérigazgatója, Ki Young Ju megosztotta, hogy a Bitcoin legtöbb on-chain indikátor, amelyek korábban bizonytalanságot mutattak, most egyértelműen a bikapiacra utalnak.

 

Egy X platformon közzétett bejegyzésében Ju elmondta, hogy a Bitcoin továbbra is bika trendben van, megerősítve ezzel a PlanB nevű kriptokereskedő által hangoztatott véleményt.

bitcoin
Forrás: X

Ju megjegyezte, hogy a Bitcoin mindössze három napig volt úgymond leértékelt, utalva arra a rövid időszakra, amikor a Bitcoin ára augusztus 5-én 49.751 dollárra esett vissza, amit néhányan „Fekete Hétfőnek” neveztek.

Ez volt az első alkalom február óta, hogy a Bitcoin ára 50.000 dollár alá süllyedt. Azonban néhány nap alatt, augusztus 8-ra a Bitcoin ára visszatért a 60.000 dollár fölé.

Jelenleg, a cikk írásakor, a Bitcoin ára körülbelül 61.100 dollár.

A piaci hangulat gyorsan optimistává válik

A bikapiaci ciklus indikátora nem mutatott medvés jeleket 2023 januárja óta, röviddel az FTX összeomlása után.

A jelenlegi visszaesés alatt más indikátorok is a piaci aggodalmat tükrözték.

A Crypto Fear & Greed Index például 17 pontig zuhant, ami „Extrém Félelmet” jelez, és ez volt a legalacsonyabb érték az FTX összeomlása óta.

Az index, hasonlóan a piachoz, azóta visszaemelkedett egy semlegesebb, 48-as értékre.

Néhány kereskedő most azon spekulál, hogy a gyors áremelkedés azt jelenti, hogy a visszaesés esetleg egy medvecsapda lehetett, ami egy tipikus stratégia, amikor tapasztalt kereskedők ideiglenesen leszorítják a Bitcoin árát, hogy kiszorítsák a piacról az esésre várókat, mielőtt újra felhajtják az árat.

Mennyi lesz a Bitcoin jövőbeli ára? A kérdés, ami mindenkit érdekel.

Miközben néhány elemző úgy véli, hogy a Bitcoin visszaesése a korábbi bikapiacok során látott mintákkal áll összhangban, mások sokkal óvatosabban közelítik meg a helyzetet.

Markus Thielen, a 10x Research kutatási vezetője úgy nyilatkozott, hogy a következő bikapiac ideális belépési pontja akkor következhet be, ha a Bitcoin ára a 40.000 dolláros szint alá esik. De ez egy nagy „ha”.

A Cathie Wood befektetési cége, az Ark Invest jelentése fontos támasz-szinteket azonosított a Bitcoin számára 52.000 és 46.000 dolláron.

A veterán kereskedő, Peter Brandt szintén megszólalt, megjegyezve, hogy a Bitcoin jelenlegi visszaesése tükrözi a 2015-2017-es felezési bikapiaci ciklusban látott mintát, ami azt jelzi, hogy egy újabb bikapiac közeledhet.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Gemini és a Coinbase összecsap a CFTC-el?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.