A WazirX visszafordít minden tranzakciót, amely a hackertámadás után történt

-

A WazirX, India egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, nemrég hatalmas támadást szenvedett el, amely során 235 millió dollárt veszített.

Válaszul a tőzsde intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy helyreállítsa az összes felhasználó korábbi számlaegyenlegét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az idő visszafordítása

A WazirX bejelentette, hogy visszafordít minden olyan tranzakciót, amelyet a kiutalások július 18-i leállása után hajtottak végre a platform felhasználói.

A bejelentés alapján minden felhasználó portfólióját visszaállítják a 2024. július 18-i állapotukra.

wazirx
Forrás. X

A becslések szerint ez a folyamat néhány napig fog tartani, és az érintett felhasználók értesítést kapnak a visszafordított tranzakciókról.

A tranzakciók visszafordításának elsődleges oka az, hogy a hackertámadás okozta veszteségek után igazságos elbánást biztosítsanak a felhasználók között.

A WazirX fair hozzáállást akar tanúsítani azzal, hogy érvényteleníti a július 18. és július 21. között végrehajtott tranzakciókat.

Az összes, 2024. július 18. 07:30 UTC után végrehajtott tranzakciót érvénytelenítik, és a portfóliókat visszaállítják korábbi állapotukba. A tranzakciók során keletkezett díjakat és jutalékokat szintén visszautalják.

A cég azt is elárulta, hogy a július 18. után történt fiat vagy kriptovaluta beutalásokkal egy későbbi frissítés során foglalkoznak majd.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Mi történt a hackertámadás során?

A 2017-ben alapított WazirX ma már India egyik legnagyobb kriptotőzsdéje.

A hackertámadást először július 18-án jelentette a Web3 biztonsági cég, a Cyvers, amely több gyanús tranzakciót azonosított a WazirX Safe Multisig Ethereum tárcájával kapcsolatban.

A multisignature, azaz több aláírást igénylő tárcák tranzakcióinak jóváhagyásához több aláírás szükségesl, és ebben az esetben a WazirX tárcájának hat aláírója volt, egy a Liminaltól és öt a WazirX-től.

Ki volt a gyenge láncszem?

A biztonsági rés az eltérésekből adódott a Liminal digitális letéti platformon megjelenített adatok és a WazirX-en feldolgozott tényleges tranzakciók között.

Bár a Liminal fenntartotta, hogy platformja nem kompromittálódott, a WazirX állítása szerint viszont igen.

A Liminal jelentése szerint az biztonsági rés a WazirX rendszereinek hibáiból ered.

A támadás komoly mennyiségű kriptopénz ellopásához vezetett, beleértve legalább 100 millió dollárnyi Shiba Inu-t és 52 millió dollárnyi Ethert, ami a WazirX tartalékainak 45%-át tette ki.

A WazirX jelenleg is dolgozik ezeknek a problémáknak a megoldásán és a felhasználói egyenlegek helyreállításán.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Arthur Hayes megjósolta a második piaci összeomlást?! A legjobb altcoinok kiválasztása a mélyponton való vásárláshoz

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.