Vajon az Ethereum ára újra eléri a 3000 dollárt?

-


Vendégbejegyzés


A dip-vásárlások legújabb hulláma fellendítette az Ethereum natív érméjét, az Ether-t (ETH), és persze a szélesebb kripto- és részvénypiacokat is.

Az ETH árfolyama némiképp megemelkedett az augusztus 5-i összeomlás után, amely – egy adott ponton – 212,79 milliárd dollárt sepert ki a kriptopiacról.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek ellenére az uralkodó trend még mindig a csökkenés. A kérdés tehát jogos, hogy a közelmúltbeli mozgások egy medvepiaci fellendülés szerves részét képezik-e.

Azt tudjuk, hogy a kriptovaluta következő lehetséges célja 3000 dollár körül terpeszkedik, de vajon megvan-e benne a szükséges lendület ahhoz, hogy el is érje ezt a szintet? Lássuk!

Az elemzés után egy új kriptót is górcső alá veszünk, az olimpiai köntösbe öltöztetett The Meme Games érmét.

Ez egy tipikus túladott RSI?

Az Ether nemrégi fellendülése mérőszámokkal is tetten érhető, és kiolvasható belőle a túladott állapota.

Látható például, hogy a kriptó felfelé ívelése megelőzi a napi relatív erősség index (RSI) 30 alá való csökkenését, ami a technikai elemzés törvényei szerint túladottságot jelez.

Másképp mondva, amennyiben az ETH árfolyama a névleges értéke alatt kereskedik, egy kiigazítás részeként emelkednie illene.

Ethereum

Forrás: TradingView

Az ETH árfolyama jelenleg 28,03%-kal csökkent. Eközben újbóli beáramlás figyelhető meg az Egyesült Államokban működő spot Ethereum tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) tekintetében, tehát úgy tűnik, még a Wall Street is bevásárol.

Ethereum

Forrás: Farside Investors

A kínzó kérdés a továbbiakban is az, hogy megoldódtak-e az Ethereum piac zuhanását előidéző problémák.

Ide sorolható az amerikai recesszióval kapcsolatos aggodalmak megnövekedése, a jen folyamatos összeomlása, és az amerikai jegybank kamatcsökkentési késedelme.

David Donabedian, a CIBC Private Wealth Management vezető befektetési igazgatója úgy gondolja, hogy a Fed valószínűleg nem szándékozik változtatni a jelenlegi cselekvési irányon „egy részvénypiaci korrekció miatt”.

Vagyis, egy esetleges kamatcsökkentés bevezetése előtt alaposan átnézik majd az adatokat.  

Másrészt a CME adatait elnézve 63,5% az esélye annak, hogy a Fed szeptember 18-i ülésén 50 bázispontos kamatcsökkentést hajt végre.

Ez az adat egy nappal ezelőtt 68,0% volt, míg egy hete 11,8%, és egy hónapja 5,5%.

Ethereum

Forrás: CME

Az Ether a szeptember 18-ai Fed kamatdöntés előtti napokban szinte biztos, hogy a 2500 dolláros szint fölött foglal majd helyet, hiszen a nemrégi ETF-beáramlások azt mutatják, hogy a befektetők bíznak a hosszú távú fellendülésben.

Az Ether-bálnák felhalmoznak 

Az Ether esélye arra, hogy 2500 dollár felett tartsa magát, tovább erősödik, hiszen a bálnák, azaz a leggazdagabb befektetők a közelmúltban elkezdtek felhalmozni. 

A Glassnode adatelemző platform ábrája szemléltetően bizonyítja, hogy az augusztusi árzuhanás során megemelkedett a legkevesebb 1000 ETH-t birtokló Ether entitások száma ( kék színű hullám).

Ez alátámasztja, hogy a leggazdagabb befektetők – intézmények, professzionális befektetők, hedge fundok stb. – alaposan kihasználják a mélypontot.

Ethereum

Forrás: Glassnode

ETH: Egyenleggel rendelkező címek száma

Technikai oldalról vizsgálva az Ethereum szakadatlan ármozgása egy történelmileg releváns konszolidációs csatornán belül megy végbe, amelyet a 2023. december-2024. februári ülésszak 2.200-2.800 dolláros tartománya alapoz meg.

Ethereum

Forrás: TradingView

Az Ether értéke szeptember hónapig a konszolidációs mintán belül mozoghat, és aztán a Fed kamatpolitikája döntheti el az irányát.

Például egy 25 és 50 bázispont közötti kamatcsökkentés támogathatja az ETH árfolyamát abban, hogy 3000 dollár felé emelkedjen.

Ethereum

Forrás: X

Viszont ha a kamatlábak változatlanok maradnak, az árfolyam a tartomány alsó, 2200 dollár környékén lévő trendvonala felé zuhanhat.

Ha nem csak az Ethereumra szeretnél támaszkodni a portfóliódban, figyelmedbe ajánljuk az  The Meme Games (MGMES) érmét, mely most tartja az ICO-ját.

A The Meme Games kezd nagyon trendi érme lenni

Az olimpiai témájú The Meme Games (MGMES) előértékesítése közeleg a 350 ezres gyűjtési összeg felé.

A sportszerető, és szórakozni vágyó befektetők rajta tartják a szemüket a  blokklánc technológiával megáldott projekten. 

A mém játékok mögött különleges koncepció húzódik meg

Azzal, hogy a The Meme Games olyan mémeket teremtett, amelyekkel a felhasználók átélhetik a sportfogadás izgalmát, igazán különleges projektté teszi. 

Ethereum

Azok a szerencsés felhasználók, akik részt vesznek az MGMES előértékesítésében, kiválaszthatják azt a mém „sportolót”, aki szerintük megnyeri majd a versenyt.

A győztes sportolót egyébként teljesen véletlenszerűen választják ki a blokklánc-technológia segítségével.

Tegyük fel, hogy te is fogadsz. Amennyiben a kedvenc mémed nyer, nyereményül 25%-os bónuszt kapsz az ICO-ban tett befektetésedre. Ugye, mennyire szórakoztató?

Ethereum

Amint azt már tudod, a 2024-es párizsi olimpia július végén kezdődött, és azóta sokan követik a közvetítéseket, és az elért eredményeket.

Tekintve, hogy a játékok az utolsó hetükbe léptek, az „olimpiai láz” egyre nagyobb. 

Ez szuper hír a The Meme Games számára, mivel alaposan felkészült rá, hogy hasznot húzzon ebből a lelkesedésből.

Nézd meg a The Meme Games (MGMES) ICO-ját

A The Meme Games előértékesítése már majdnem 350 ezer dollárnál jár 

A mém-és sportszerető befektetőket vonzó egyedi projekt egészen pontosan 345,921.62 dollárt gyűjtött már (szerda esti adat), és egy MGMES érme csak 0,0092 dollárért kapható.

Aki szeretne, ETH, BNB, USDT vagy bankkártya használatával szállhat be.

A mostani ár pár nap múlva, a következő szakasz elindulásával növekedni fog. A The Meme Games előértékesítése szeptember 8-án zárja a kapuit, és a fejlesztők mindössze két nappal később, szeptember 10-én viszik az MGMES-t a DEX-ekre.

Azért, hogy a kereskedés kimondottan biztonságos lehessen, az érmekészlet 10%-át a likviditásra különítették el.

 

A Telegram közössége kimondottan várja az első DEX tőzsdei bevezetést, és úgy gondolja, hogy az MGMES árfolyama meredeken fog felfelé ívelni. Egyes elemzők szerint akár még „100-szorosára” is emelkedhet.

Nézd meg a The Meme Games (MGMES) ICO-ját

A The Meme Games projekt nem a hype ingoványos talajára, hanem projekt szilárd alapokra építkezik

A The Meme Games csapata már megszerezte a SolidProof auditot, ami kiváló biztosítékot nyújt a befektetők számára.

A játékosok a 25%-os bónusz mellett staking jutalomban is részesülnek, a mostani mintegy APY 624%-os. Az, hogy eddig már több mint 16 millió MGMES-t kötöttek le, azt mutatja, hogy rengeteg befektető szavazott bizalmat az érme hosszú távú potenciáljának.

A fejlesztők kitartanak a hosszú távú fejlesztés mellett, ezért a tokenkészlet 15%-át a marketingre fordítják, és 17,7%-ot a projektalapok számára tartanak fenn.

Tehát ez egy olyan mém érme, amely tartósan fennmaradhat, és világos ütemtervével, tokenomikájával felvértezve nem is hasonlít a „pump and dump” mém érmékre.

Ethereum

Már csak emiatt is érdemes figyelni a szeptember eleji tőzsdei bevezetést.

Nézd meg a The Meme Games (MGMES) ICO-ját

Ezek is érdekelhetnek:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.