800 millió dollár párolgott el a Bitcoin 10%-os esése után

-

Hétfőn reggel, az ázsiai piacok nyitásakor a kriptopiac komoly ütést kapott. A teljes piaci kapitalizáció 12,5%-kal zuhant, és ez az első alkalom február közepe óta, hogy a piaci kapitalizáció 2 billió dollár alá esett.

A Fed kamatdöntései indították el a spekulációkat, vagy valami más van a háttérben?

A Bitcoin jóval 60.000 dollár alá esett, jelenleg 56.400 dollár körül kereskednek vele.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum, a második legnagyobb kriptovaluta szintén jelentős, 21,2%-os esést szenvedett el ugyanebben az időszakban, most körülbelül 2450 dolláron áll.

Az Ethereum éles esése az egész ökoszisztémájára hatással volt, a maximális gas-díj 710 gwei-re emelkedett, míg az aktuális átlag 350 gwei körül van.

Colin Wu, az iparágban ismert szakértő rámutatott, hogy az Ethereum árának további esése nagy léptékű likvidációkat eredményezhet a DeFi protokollokban is.

„Ha az Ethereum 1950 dollárra esik, 92,2 millió dollárnyi kriptoeszköz likvidálódna a DeFi protokollokban; ha pedig 1790 dollárra esik, 271 millió dollárt vesztenének a kereskedők.”

Dollár százmilliók tűntek el

A piaci esés szélesebb körű hatásai a likvidációs adatokból is egyértelműek, mivel több mint 800 milliós kár jelentkezett, ebből 699,45 millió dollárt long pozíciókból és 100,56 millió dollárt pedig short pozíciókból likvidáltak.

A legnagyobb egyedi zárás a Huobi tőzsdén történt, ahol egy 27 millió dollár értékű ügyletet állítottak le.

A híres piaci mutató, a Crypto Fear&Greed Index is 26 pontra zuhant, elérve a félelem zónáját.

Ez a mutató a piacon növekvő negatív hangulatot tükrözi, ami nem meglepő ebben a helyzetben.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Bitcoin mainstream lett, de most már makrogazdaságra támaszkodik?

Sok iparági szakértő úgy véli, hogy a közelmúltbeli esés valószínűleg makrogazdasági események miatt következett be.

A Bank of Japan szokatlanul kemény állásfoglalása a múlt héten, valamint az Egyesült Államok-beli Federal Reserve óvatos hozzáállása a kamatcsökkentésekhez, alaposan megnövelte a piaci bizonytalanságot.

Néhány kereskedő úgy véli, hogy a súlyos helyzet végül arra kényszerítheti a Fedet, hogy szeptemberben kamatot csökkentsen, amolyan tűzoltásként.

A népszerű közösségi előrejelzési piac, a Polymarket adatai szerint az elmúlt 24 órában 11%-kal nőtt annak valószínűsége, hogy a Fed sürgősségi kamatcsökkentést hajt végre.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? „Még nem kell pánikba esni”: Mely érméket kell tartani, és türelmesen várni a piaci összeomlás közepette

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance listázással a Crypto All-Stars lehet a következő NEIRO? Már több, mint 1,3 millió dollárt gyűjtött

A Crypto All-Stars ($STARS) ICO-ja még csak pár hete indult, de máris meghaladta az 1,3 millió dolláros finanszírozást. Eközben a Binance tőzsdén indított mém érme-listák...

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.