A Bitcoin eladási nyomás enyhül, a bányászok pedig kihasználják annak előnyeit

-

A Bitcoin (BTC) bányászok kísérletet tesznek a visszatérésre, mivel a hash-ráta megközelíti az eddigi legmagasabb értékét.

A hónapok óta tartó erős piac után a Bitcoin hash-ráta a cikkírás idején 2%-kal maradt el az eddigi legmagasabb értékétől, ami a hálózatra vonatkozó újbóli optimizmusra utal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mindez felfelé hajtotta a hash-rátát és növelte a bányászok nyereségességét.

Ez pedig csökkenti a piacot nyomasztó eladási nyomást.

A hash-ráta újra emelkedik, de vajon tartósan fennmaradhat-e?

A Bitcoin-hálózat hash-rátája jelentősen feléledt. A CryptoQuant szerint a sebesség gyorsan közeledett a csúcsához.

Ez a visszatérés egy visszaesés után következett be, amikor a nem hatékony bányászok kénytelenek voltak leállítani a működésüket, mert nem termeltek nyereséget.

A legutóbbi árrally úgy tűnik, hogy bevonzotta a bányászokat, mivel a hash ráta most stabil, sőt emelkedni kezdett.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A bányászok nyereségessége a bányászati tevékenység növekedésével a borzalmasból éppen kihívássá változik.

a CryptoQuant adatainak elemzése azt mutatta, hogy április 20-a óta, a Bitcoin feleződése után a bányászok súlyosan alulfizetettek.

Noha az árak elkezdtek helyreállni, a nyereség-veszteség fenntarthatósági mutatója kevésbé durva helyzetbe váltott, ami arra utal, hogy a bányászok talán ismét talpra állnak.

Ez végső soron csökkentheti annak szükségességét, hogy a költségek kifizetése érdekében bitcoint adjanak el, és ezáltal stabilizálják a piacot.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Enyhülő eladási nyomás

A bányászok gazdasági helyzetének javulása az iparágra nehezedő eladási nyomás csökkenését eredményezheti.

A múltban az alacsony jövedelmezőség idején a bányászoknak el kellett adniuk a bitcoinjaikat, hogy fedezni tudják a működési költségeket.

A mostani minták alapján a bányászok több érmét tarthatnak meg az általuk bányászott érmékből, és ez fellendítheti a Bitcoint piacát.

A legutóbbi ármozgás kiemelte, hogy a Bitcoin a 64.000 dolláros szint körül lebegett, közeledve egy kulcsfontosságú támaszterülethez.

Amennyiben a bányászok kevesebbet adnának el, az segíthetne megakadályozni a további zuhanást a 63.000 dolláros kritikus támaszpont alá.

bitcoin
Forrás: TradingView

Mivel a Bitcoin-bányászok a halving utáni időszakban lavíroznak, a hash-ráta növekedése, a bányászok nyereségessége és az eladási nyomás kulcsszerepet fog játszani abban, hogy a Bitcoin megtartja-e a 63.000 dollár feletti támaszt, vagy tovább csökken.

Olvastad már? Új beépített böngésző a Telegramtól

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.