Előbb vagy utóbb a Grayscale is kifogyhat az ETH-ból

-

Az Ethereum ETF-ek július 29-én 98 millió dolláros nettó kiáramlást tapasztaltak, ami a negyedik egymást követő napja volt a csökkenésnek.

Azonban vannak olyan vélemények, amelyek szerint ez a trend hamarosan megfordulhat.

Grayscale, a kripto ETF piac medvéje

Egy elemző szerint a Grayscale Ether ETF-je, a Grayscale Ethereum Trust (ETHE) nagy kiáramlásai a hét végére véget érhetnek, ami az ETH árát is végre hegymenetbe fordíthatja.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Július 30-án Mads Eberhardt, a Steno Research vezető elemzője megosztotta, hogy az ETHE hatalmas kiáramlásai valószínűleg hamarosan lecsillapodnak, egyszerűen azért, mert a cég kifogy az ETH-ból.

Forrás: X

Az Ether ETF-ek négy egymást követő napig kiáramlásokat tapasztaltak, összesen 98 millió dollár értékben.

Az ETF-é való átalakulás óta, július 24-én, az ETHE már több mint 1,7 milliárd dolláros kiáramlást szenvedett el, ami közel 18%-a az eredeti 9 milliárd dolláros értékének.

A befektetett pénz visszaválthatóvá vált, és a befektetők nem vártak egy percet sem, azonnal megkezdték a kiutalásokat.

Ezek a kiáramlások akadályozták meg, hogy az Ether ETF-ek nettó beáramlásokat mutassanak az elmúlt négy napban, annak ellenére, hogy a másik nyolc ETH ETF folyamatosan pozitív pénzforgalmat tapasztalt. Ez nagyon hasonlít arra, amit a Bitcoin ETF-ek esetében láttunk.

A BlackRock iShares Ethereum Trust kapta a legnagyobb beáramlásokat, 500 millió dollár értékben, majd a Bitwise Ethereum ETF 276 millió dollárral, és a Fidelity Ethereum Fund 244 millió dolláros nettó beáramlással. A Grayscale kiáramlásai ezt mind lenullázták.

ethereum
Forrás: Farside Investors

Az Ethereum kínálata végtelen, de a kibocsátók készletei korlátozottak

Annak ellenére, hogy nagymértékű korai kiáramlások történtek, Eberhardt szerint van ok az optimizmusra.

Rámutatott, hogy a Grayscale Bitcoin ETF kiáramlásai jelentősen csökkentek a tizenegyedik kereskedési nap után, és mivel a Grayscale Ethereum ETF a vagyonkezelés alatt álló eszközökhöz viszonyítva sokkal nagyobb kiáramlást tapasztalt, úgy véli, hogy a kiáramlás csúcsa ezen a héten következik majd be. Onnantól pedig nincs más hátra, mint felfelé.

Egy Evanss6 néven ismert népszerű kereskedő is támogatta Eberhardt nézetét, összehasonlítva a spot Bitcoin ETF-ek és az Ether ETF-ek elindulását.

Evanss6 megjegyezte, hogy a Bitcoin ETF kiáramlások a hetedik kereskedési napon értek el mélypontot, és a Bitcoin körülbelül 90%-ot ugrott 50 nap alatt, miután a kiáramlások elérték a legalacsonyabb pontjukat.

Ezzel szemben a Grayscale Ether ETF-et sokkal gyorsabban kezdték eladni, és a Grayscale mindössze négy nap alatt elérte a 17,3%-os kiáramlást, ez pedig kevésbé súlyos hatással járt az ETH árára a BTC-hez képest ugyanebben a szakaszban.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A befektetők Ethereumot akarnak

Természetesen az összkép nem olyan borús, mint amilyennek elsőre látszik.

Samara Cohen, a BlackRock egyik igazgatósági tagja elmondta, hogy erős intézményi kereslet mutatkozik az ETH iránt, és a kriptoalapú ETF-ek 2024 végéig megjelenhetnek a modellportfóliókban.

Cohen szerint egyértelműen látszik, hogy a befektetők szívesen integrálnák az ETH-t  portfólióikba egy megbízható ökoszisztémán belül.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az Ethereum erősödik, mivel az Open Interest megugrik: Mi hajtja a lendületet?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.