Boldog születésnapot Ethereum!

-

Vitalik Buterin, az Ethereum (ETH) társalapítója és az Ethereum hálózat egyik fő fejlesztője, a közösségét irányítva ünnepli a 9 éves érezhető növekedést és elfogadottságot.

Egy X posztban Buterin megünnepelte az Ethereum kilencedik születésnapját.

ethereum
Forrás: X

„Alig várom, hogy lássam, mit hoz a következő évtized” – jegyezte meg Buterin.

Mindeközben Buterin a mai nap folyamán előadást tart a tokiói EDCON 2024 konferencián.

A ‘The Next 10 Years of Ethereum‘ című fő eseményen Buterin várhatóan kiemeli az Ethereum globálisan kereskedett árucikként betöltött szerepét.

Az Ethereum első évtizedének legfontosabb fejleményei

Az okos szerződések feltalálásával az Ethereum hálózat egy jelentős Web3 csomóponttá nőtte ki magát.

Ezáltal világszerte figyelemre méltó figyelmet keltett az intézményi befektetők és a kiskereskedők körében.

Az Ethereum hálózat a kezdeti időkben a Bitcoinhoz hasonló proof-of-work konszenzusmechanizmust használt. A Merge esemény azonban sikeresen átállította az Ethereum hálózatot a jelenlegi proof-of-stake (PoS) konszenzusmechanizmusra.

Következésképpen több mint 35 millió Ether-t stakeltek a hálózat biztonsága érdekében.

Az Ethereum-hálózat több más frissítésen is átesett, köztük a London hard fork és a legutóbbi Dencun frissítésen.

Az Ethereum-hálózat idővel ultra-ound money státuszt ért el, főként deflációs jellegének köszönhetően.

Az Ethereum első évtizedes fejlődésének csúcspontja az Ethereum spot ETF-ek jóváhagyása volt több joghatóságban, élén az Egyesült Államokkal.

Az Ether árfolyammozgás

ethereum
Forrás: X

Az elmúlt kilenc év alatt az Ethereum ára a 43 cent körüli árfolyamról e beszámoló készítésének időpontjában körülbelül 3336 dollárra nőtt, ami több mint 770.000 százalékos növekedést jelent.

Az Ethereum árának csillagászati növekedése nagyrészt a Web3 protokollok és a digitális eszközök mainstream elfogadásának tulajdonítható.

Az Ethereum árfolyama középtávon várhatóan ugyanabban a tartományban konszolidálódik, mielőtt elérné az eddigi csúcsot.

Augusztus várhatóan egy ingadozó hónap lesz az egész kriptoipar számára, amelyet a közelgő FOMC közleménye táplál, Michaël van de Poppe arra számít, hogy az Ether árfolyama 2563 dollár felé esik, ha a 3136 dollár körüli támaszszint nem tart ki.

Olvastad már? Elstartolt a 2024-es olimpia, és vele együtt a The Meme Games

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.