Vajon miért emelkedik ma a kriptopiac? Elkezdődött a bikafutam?

-

A teljes kriptopiaci kapitalizáció több mint 4 százalékkal emelkedett az elmúlt 24 órában, és hétfőn 2,41 billió dollár körül mozgott.

Az elmúlt négy hét medvés kilátások csapdájába esve a Bitcoin (BTC) árfolyama az altcoin iparágat általános bika egyetértésben vezette.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legfrissebb kriptopiaci adatok szerint a Bitcoin árfolyama 63 ezer dollár körüli napi csúcsot ért el, mielőtt 62.700 dollár felé vonult vissza.

Az Ethereum (ETH) árfolyama több mint 4 százalékot emelkedett, és 3347 dollár körül mozgott.

A kriptoárfolyam emelkedésének legfőbb okai

Megnövekedett kereslet a bálna kereskedőktől

A digitális eszközök iránti kereslet jelentősen megnövekedett az elmúlt napokban, amit a múlt héten a spot Bitcoin ETF-ekbe beáramló több mint 1 milliárd dollárnyi készpénz is jól mutat.

Mindeközben az on-chain adatok azt mutatják, hogy több altcoin is rengeteg bálnavásárlást regisztrált az elmúlt napokban.

A Chainlink bálnák például több mint 10 millió LINK-et kaparintottak meg, több mint 120 millió dollár értékben az elmúlt két hétben.

Csökken a kapitulációtól való félelem

A különböző jogrendszerekben érvényesülő egyértelmű szabályozási keretek jelentős lendületet adtak a kriptopénz-iparágnak.

Az amerikai SEC már több kriptoprojektekkel szembeni ügyet is elvesztett, másokkal szemben pedig megszüntette a nyomozást.

Mindeközben az EU folytatja a kriptoeszközök piacainak (Markets in Crypto-Assets – MiCA) végrehajtását, ezzel több intézményi befektetőt vonzva a web3 területre.

A Bitcoin félelem és kapzsiság indexe ennek következtében a múlt heti 25 százalékos, extrém félelemről 52 százalék körüli, semleges értékre ugrott.

kripto
Forrás: X

Donald Trump sikertelen merénylete

Donald Trump amerikai elnökjelölt hétvégi sikertelen merénylete után jelentősen megnőtt az újraválasztásának esélye.

A kriptopárti amerikai elnökjelölt továbbra is várhatóan részt vesz a Bitcoin 2024 konferencián Nashville-ben.

Trump már most óriási támogatást kapott a kripto befektetők részéről, élén többek között a Tron Justin Sun-nal, a Dogecoin keresztapjával, Elon Muskkal és a Gemini testvérekkel.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Mi a következő lépés?

A kriptopiac egy makro bikaciklusban van, amelyet az év elején a negyedik Bitcoin-feleződés jellemzett.

Amíg a Bitcoin árfolyama nem zár tartósan 73 ezer dollár felett, addig a kriptopiac továbbra is konszolidálódni fog.

A spot Ethereum ETF-ek elkerülhetetlen végleges jóváhagyása a várható amerikai kamatcsökkentések közepette még idén elindítja azonban a kripto bikafutás következő szakaszát.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A PlayDoge 5.5 millió dolláros gyűjtéssel vakkantja le a piaci visszaesést

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Új stablecoin érkezik a BitGo-tól

A BitGo bejelentette, hogy jövőre elindít egy új, dollár alapú stablecoint, amelyet USDS-nek neveznek, és jutalmakat kínál az intézményeknek, amelyek likviditást biztosítanak. A bejelentést a...

Nagy bejelentést tett a Decrypt a Token2049 konferencián

A Decrypt hírcikkei, videói és fotói a Sui decentralizált hálózatán, a Walruson kerülnek majd tárolásra, így létrehozva a kriptomédia cég tartalmának megváltoztathatatlan archívumát. A Web3 kereskedelmi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.