Kripto szigorítás Nigériában:A Binance-t adóelkerüléssel vádolják!

-

Úttörő lépésként egy nigériai bíróság október 11-én eljárást indít a Binance ellen állítólagos adóelkerülés miatt – számolt be a Reuters.

A kriptopénz-óriás négy vádpontban néz szembe, többek között azzal, hogy nem regisztráltatta magát a nigériai szövetségi adóhatóságnál adózási célokra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance ártatlannak vallja magát

Az Emeka Nwite bíró által pénteken tartott meghallgatáson a Binance képviselője, Ayodele Omotilewa minden vádpontban ártatlannak vallotta magát. 3

Omotilewa sürgette a bíróságot az ügy elutasítására, párhuzamot vonva a Binance vezetői, Tigran Gambaryan és Nadeem Anjarwalla elleni vádak nemrégiben történt elutasításával, amely szerinte hasonlóan nem volt megalapozott.

Az Abujában működő Szövetségi Legfelsőbb Bíróság júniusban felmentette Gambaryant és Anjarwallát az adócsalás vádja alól.

Gambaryan, aki amerikai állampolgár, és Anjarwalla, aki kenyai brit állampolgár, és időközben visszatért Kenyába, továbbra is külön pénzmosási vádakkal néz szembe, amelyeket mindketten tagadnak.

Nwite bíró októberig elnapolta az ügyet, hogy lehetővé tegye a bizonyítékok további vizsgálatát. Ez az időszak mind a védelemnek, mind a vádnak további időt ad arra, hogy megerősítsék érveiket.

Nigéria és a kriptográfia – problémás kapcsolat

Nigéria a Binance-re mutatott rá, mint a valutával kapcsolatos küzdelmek egyik okozójára.

Azzal, hogy a kripto-weboldalak a nigériai Naira kereskedelmének népszerű platformjaivá váltak a krónikus dollárhiány közepette, a Naira rekordalacsony szintre zuhant.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

A központi bank kripto lecsapása

A kriptotevékenységek szabályozására irányuló szélesebb körű erőfeszítés keretében a nigériai központi bank (CBN) utasította a fintech vállalatokat, hogy azonosítsák és jelentsék a kriptopénz tranzakciókban részt vevő számlákat.

A központi bank egyik tisztviselője nemrégiben a bíróságon azt állította, hogy csak bankok és engedélyezett pénzügyi intézmények kezelhetik a Binance-hez kapcsolódó tranzakciókat, ami aláhúzza a kormányzat kriptopénz-tevékenységek ellenőrzésére irányuló álláspontját.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Olvastad már? A bálna beáramlások 1,218%-kal feljebb repítik az ADA-t: Melyik kriptót veszik célba legközelebb a nagy játékosok?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Új stablecoin érkezik a BitGo-tól

A BitGo bejelentette, hogy jövőre elindít egy új, dollár alapú stablecoint, amelyet USDS-nek neveznek, és jutalmakat kínál az intézményeknek, amelyek likviditást biztosítanak. A bejelentést a...

Nagy bejelentést tett a Decrypt a Token2049 konferencián

A Decrypt hírcikkei, videói és fotói a Sui decentralizált hálózatán, a Walruson kerülnek majd tárolásra, így létrehozva a kriptomédia cég tartalmának megváltoztathatatlan archívumát. A Web3 kereskedelmi...

Most megveheted ezeket az 5 dollár alatti tokeneket a potenciális 1000%-os hozamért a közelgő kriptopiaci rallyban

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, különösen az 5 dollár alatti tokenek esetében, amelyek robbanásszerű nyereségre számíthatnak. A befektetők szemet vetnek ezekre a pénztárcabarát érmékre, mert kiemelkedő hozamot...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.