A Bitcoin 120 napos visszaesés után jelentős kitörésre készül?

-

A világ legnépszerűbb kriptovalutája, a Bitcoin rekordot jelentő 120 napig tartó konszolidációs szakaszban ragadt, miután elérte az új történelmi csúcsot (ATH), a 73.083 dollárt.

Az elemzők szerint azonban ez az alvó óriás egy nagy visszatérés küszöbén állhat.

Merüljünk mélyebbre, hogy megtudjuk, mit mondanak a grafikonok, és hogy vajon van-e árfolyam-emelkedés a láthatáron. Reméljük, az alvás hamarosan megtörik!


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Jön a Bitcoin kitörése?

A neves kriptoelemző, Captain Faibik szerint a Bitcoin egy jelentős kitörés küszöbén áll, ami a BTC árfolyamát potenciálisan 70.000 dollárig repítheti.

bitcoin
Forrás: X

Faibik szerint a Bitcoin közeledik a felfelé irányuló kitöréshez a csökkenő szélesedő ék (DBW) mintázatból, amely egy bikás technikai indikátor, amely a 4 órás BTC/USDT grafikonon megfigyelhető csökkenő trend megfordulását jelzi.

A DBW minta a BTC grafikonján azt jelzi, hogy az árfolyam egyre feszesebbé válik. Jellemzően ez a minta egy irányba történő kitöréshez vezet.

A jelenlegi piaci hangulatot tekintve egy bikás kitörés tűnik valószínűbbnek. Faibik elemzése szerint egy sikeres kitörés esetén a Bitcoin 70.000 dollárig emelkedhet.

Ez az előrejelzés egy olyan időszakban érkezik, amikor a Bitcoin nehezen tudja fenntartani a közelmúltbeli nyereségét, a Bitcoin Fear & Greed Index „Extreme” Fear szintre süllyedt.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A piaci erők a játékban

Az elmúlt napokban a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapokba (ETF-ek) történő beáramlásból származó kereslet és a német kormány Bitcoin-értékesítéséből származó eladási nyomás kiegyenlítette egymást, ami gyakorlatilag megakasztotta a Bitcoin árfolyamát.

A német kormány nemrégiben eladta az összes 50 179 Bitcoint, mintegy 3,3 milliárd dollár értékben, amelyeket eredetileg egy online kalózkodással foglalkozó weboldalról foglaltak le.

A piaci hatás megértése

Csak az elmúlt 24 órában a német kormány 9594 Bitcoint adott át 553,7 millió dollár értékben, és 500 Bitcoint kapott 28,6 millió dollár értékben. Jelenleg a német kormánynak nincs Bitcoin-ja.

A tranzakciók ellenére a Bitcoin (BTC) árfolyama a vártnál alacsonyabb júniusi inflációs adatokat követően rövid ideig emelkedett, de nem sikerült áttörnie a kritikus 60 000 dolláros határt.

A Bitcoin árfolyama a jelentés után kezdetben 59.000 dollár fölé emelkedett, de mostanra megnyugodott, és alig 58.119 dollár felett kereskedik.

Olvastad már? Fontos mérföldkövet ért el az „új PEPE”

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Új stablecoin érkezik a BitGo-tól

A BitGo bejelentette, hogy jövőre elindít egy új, dollár alapú stablecoint, amelyet USDS-nek neveznek, és jutalmakat kínál az intézményeknek, amelyek likviditást biztosítanak. A bejelentést a...

Nagy bejelentést tett a Decrypt a Token2049 konferencián

A Decrypt hírcikkei, videói és fotói a Sui decentralizált hálózatán, a Walruson kerülnek majd tárolásra, így létrehozva a kriptomédia cég tartalmának megváltoztathatatlan archívumát. A Web3 kereskedelmi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.