83 nap a Bitcoin feleződése óta

-

A Bitcoin tekintélyes felezési eseménye óta 83 nap telt el, az érme mégsem mutatta a felezés utáni hagyományos rally felvillanását.

Az idei felezés, amely csökkenti a létrehozott érméket és a bányászok jutalmát, április 19-én zajlott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ebben az időszakban a Bitcoin ára 63.976 dollár körül cserélt gazdát. Ez azután történt, hogy márciusban 73.750 dolláros történelmi csúcsot ért el.

Ahogyan az várható volt, a szélesebb piac döntő fontosságúnak vette az eseményt, ami a BTC árfolyamának emelkedését eredményezte.

Türelem a játék neve

Nagyjából egy hónappal később a BTC újra tesztelte a 71.000 dolláros szintet. Ám nem kellett sokáig várni, hogy az árfolyam visszaszoruljon.

83 nappal a Bitcoin feleződése óta a kriptodeviza árfolyama jelentős korrekción ment keresztül, és értékének mintegy 12,76%-át veszítette el.

Bár a Bitcoin történelmileg a felezés után csökkenésen megy keresztül, ez a mostani kivételesnek tűnik. Különösen azért, mert az árfolyam körülbelül három hónapig nem volt kielégítő.

A cikk megjelenésének időpontjában a BTC árfolyama 57.908 dolláron állt. A Puell Multiple elemzése szerint a várt bikafutás talán még nem érkezett el.

A Puell Multiple a rövid távú és a hosszú távú Bitcoin-bányászok bevételei közötti különbséget mutatja. Ezt úgy teszi, hogy a BTC napi kibocsátását elosztja a 365 napos kibocsátással.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Jellemzően, ha az arány 1 és 6 között van, az azt jelenti, hogy az árak magasabbak. A 6 feletti értékek azt jelzik, hogy az árfolyam elérhette a csúcsot.

Ha viszont a Puell-multiple 1-nél kisebb, akkor az azt jelzi, hogy az árak lefelé mozognak, a 0,40-nél kisebb értékek pedig a mélypontra utalnak.

A CryptoQuant szerint a Bitcoin Puell Multiple értéke 0,64 volt, ami azt jelzi, hogy a korrekció még mindig folyamatban van. Ha azonban a hányados eléri a 0,40-et, az a Bitcoin alját jelezheti, és a fellendülés következhet.

Ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy még körülbelül egy hónapig eltarthat, amíg a Bitcoin eléri a mélypontját.

Ha ez így van, akkor a bikafutás talán csak a negyedik negyedév elején vagy a harmadik negyedév végéhez közeledve következhet be.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A HODLerek nem fogják csak úgy feladni

Fontos azonban azt is megjegyezni, hogy a dolgok gyorsan változhatnak. Ha ez megtörténik, és a kereslet megnő, a július végére szóló 75 000 dolláros előrejelzés be is következhet.

A feleződés óta eltelt nem túl látványos árfolyam-akció ellenére a hosszú távú tulajdonosok bizalmat mutatnak az érme potenciáljában. Ezt az LTH-NUPL vizsgálata után figyeltük meg.

Az LTH-NUPL a Long Term Holder- Net Unrealized Profit/Loss (hosszú távú tulajdonosok nettó nem realizált nyeresége/vesztesége) kifejezés rövidítése.

Ez a láncban lévő metrika azon Bitcoin-tulajdonosok viselkedését elemzi, akik legalább 155 napja birtokolják az érmét.

A Glassnode szerint az LTH-NUPL a zöld zónában volt, ami a BTC hosszú távú potenciáljába vetett hitet jelzi. Ha ez a jövőben is így marad, a Bitcoin iránti kereslet növekedhet, ami esetleg magasabbra tolhatja az árat.

bitcoin
Forrás: glassnode

Ha viszont az optimizmus vagy a félelem szintjére esik vissza, akkor a Bitcoin lendülete lelassulhat. A Bitcoin árfolyama június 6. és július 7. között 21,46%-kal csökkent.

Hamarosan lehetséges a 71.000 dollár újratesztelése?

Miközben az árfolyam közel volt az 58.000 dollár újrateszteléséhez, még mindig a 200-as EMA (sárga) alatt kereskedik.

Az EMA az exponenciális mozgóátlag (EMA) rövidítése. Ez a mutató a trend irányát méri egy adott időszakban.

Ha az ár e felett kereskedik, az azt jelenti, hogy a trend bikás. Ha viszont alatta van, akkor az csökkenő tendenciát jelez.

A Bitcoin esetében azonban más volt a helyzet, tekintve, hogy az ár közel volt ahhoz, hogy átforduljon a zónán.

Amennyiben ez megtörténik, az Awesome Oscillator (AO) növekvő felfelé irányuló lendületének jeleivel együtt, a Bitcoin visszatérhet a bikafázisba.

Pontosabban, ez arra késztetheti a Bitcoint, hogy újra tesztelje a feleződését, és esetleg 64 688 dollár körül kereskedjen.

Egy erősen bikás esetben az árfolyam 71.386 dollárig ugorhat, ami potenciálisan megteremti a feltételeket egy olyan bikafutáshoz, amely az árfolyamot 80.000 dollár felé viszi.

Időközben az elemzők a Bitcoin árfolyammozgására vonatkozó megjegyzéseket tettek. Az egyikük az X Rekt Capital álnevű elemzőtől származik.

Rekt Capital szerint eltarthat egy ideig, amíg a bikafutás megkezdődik, mivel megemlítette, hogy,

„A Bitcoin még nem áll készen arra, hogy megtörje a csökkenő tendenciát”.

Olvastad már? A Bitcoin medvék napjai meg vannak számlálva?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.