A kripto befektetés a fiatalok körében megugrik, masszív vagyonátruházást jelez előre

-

A kriptopénzek piaca nehéz időket él át: a főbb digitális valuták értéke csökken, a vállalatok pedig jogi és szabályozási fenyegetések közepette csődbe mennek.

A kihívások ellenére egy friss tanulmány szerint a fiatalabb befektetők a kriptovalutákba való befektetést részesítik előnyben más lehetőségekkel szemben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tanulmányból kiderül, hogy a fiatalabbak egyre inkább a kriptovalutákat választják első számú befektetésüknek.

Ez arra enged következtetni, hogy hisznek a digitális eszközökben, mint jó befektetésben, az értékükben bekövetkező emelkedések és visszaesések ellenére.

A kriptók felemelkedése a fiatal befektetők körében

A veterán kripto befektető Quinten szerint a 21 és 43 év közötti személyek körében a kriptovaluták a vagyongyarapodás egyik legígéretesebb lehetőségeként jelennek meg.

A fiatalabbak egyre inkább a digitális eszközökben látják a pénzük növelésének kulcsfontosságú módját.

A jelenlegi trendeket elemezve nyilvánvaló, hogy a digitális befektetések, köztük a kriptovaluták a második helyen állnak a preferált befektetési lehetőségek között.

kripto
Forrás: X

A friss adatokból kiderül, hogy a kripto befektetések 28%-a 21 és 43 év közötti személyektől származik, ami rávilágít arra, hogy egyre inkább bíznak a digitális eszközökben, mint a vagyongyarapítás eszközében.

A 44 év feletti idősebb befektetők ezzel szemben kevésbé lelkesednek a kriptovalutákért, a befektetéseknek mindössze 4%-a áramlik ebbe a szektorba.

Helyette továbbra is az ingatlanok dominálnak a befektetési portfólióikban, amelyek pénzügyi allokációjuk 32%-át teszik ki.

Többszörös X növekedési ütem a kriptóban

A kriptovaluták iránti növekvő érdeklődést tükrözve a globális kriptopiac exponenciális növekedésnek volt tanúja az elmúlt néhány évben.

A 2022-es több mint 800 milliárd dolláros értékelésről a piaci tőke mára 2,12 billió dollárra emelkedett, annak ellenére, hogy az elmúlt 24 órában -5,30%-os csökkenés következett be.

Az elemzők, például a Bernstein kutatói, Gautam Chhugani és Mahika Sapra még jelentősebb növekedést prognosztizálnak, és azt jósolják, hogy a kriptovaluták összértéke 2025-re megháromszorozódhat, és elérheti a 7,5 billió dollárt.

Mindeközben a Bitcoin árfolyama az elemzők előrejelzése szerint 2025-re 150.000 dollárra szökhet fel.

Az optimizmust a tőzsdén kereskedett alapokba történő rekord mértékű beáramlás és a feleződés utáni várható hatások táplálják.

A Bitcoin ennek eredményeképpen a lakossági és az intézményi befektetők érdeklődését egyaránt felkeltette.

Olvastad már? A Solana közelgő bikafutamából az új altcoinok is learathatják a babért

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Új stablecoin érkezik a BitGo-tól

A BitGo bejelentette, hogy jövőre elindít egy új, dollár alapú stablecoint, amelyet USDS-nek neveznek, és jutalmakat kínál az intézményeknek, amelyek likviditást biztosítanak. A bejelentést a...

Nagy bejelentést tett a Decrypt a Token2049 konferencián

A Decrypt hírcikkei, videói és fotói a Sui decentralizált hálózatán, a Walruson kerülnek majd tárolásra, így létrehozva a kriptomédia cég tartalmának megváltoztathatatlan archívumát. A Web3 kereskedelmi...

Most megveheted ezeket az 5 dollár alatti tokeneket a potenciális 1000%-os hozamért a közelgő kriptopiaci rallyban

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, különösen az 5 dollár alatti tokenek esetében, amelyek robbanásszerű nyereségre számíthatnak. A befektetők szemet vetnek ezekre a pénztárcabarát érmékre, mert kiemelkedő hozamot...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.