4 év tiltás után ismét lehet kriptókkal kereskedni Bolíviában

-

Négy év után a bolíviai központi bank hivatalosan is visszavonta a Bitcoinra és más kriptovalutákra vonatkozó 2020-as tilalmát.

Ez a lépés, amelynek célja a pénzügyi rendszer korszerűsítése, elismeri a digitális valuták növekvő jelentőségét a globális pénzügyi ökoszisztémában.

A tilalom visszavonásával Bolívia elismeri a digitális eszközök növekvő jelentőségét és potenciális hatását a gazdaságra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bolíviai központi bank (BCB) bejelentette, hogy a pénzügyi intézmények mostantól engedélyezett elektronikus csatornákon keresztül kriptopénz tranzakciókat végezhetnek.

Ez a változás Bolíviát a digitális eszközökkel kapcsolatos lazább argentin állásponthoz igazítja, és véget vet a kriptohasználat 2014-ben kezdődött tilalmának.

kripto
Forrás. X

A 2020-as tilalomnak a Pénzügyi Rendszerfelügyeleti Hatósággal (ASFI) és a Pénzügyi Nyomozó Hatósággal (UIF) egyeztetett visszavonása nagyobb szabadságot biztosít, de továbbra sem ismeri el a kriptovalutákat törvényes fizetőeszközként.

A változtatás összhangban van a Latin-Amerikai Pénzügyi Akció Munkacsoport (GAFILAT) javaslataival, amely a kriptoszabályozás aktualizálását szorgalmazza.

A „boliviano” továbbra is az egyetlen hivatalos pénznem, így a vállalkozásoknak nem kötelező elfogadniuk a kriptovalutákat, a felhasználóknak pedig tisztában kell lenniük a kockázatokkal.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Bolívia növeli a kriptopénzek kockázatainak tudatosságát

Bolívia gazdasági és pénzügyi oktatási tervének részeként lépéseket tesz annak érdekében, hogy polgárait felvilágosítsa a kriptovalutákkal való kereskedés kockázatairól.

A bolíviai központi bank (BCB) ezen erőfeszítése azt célozza, hogy az emberek biztonságosan kezeljék a digitális eszközöket és megértsék a lehetséges kockázatokat.

Bolívia lépése tükrözi elkötelezettségét a digitális pénzügyek és a nemzetközi pénzátutalások változásaihoz való alkalmazkodás iránt, igazodva a kriptovaluták integrálása felé mutató globális trendekhez, miközben a szabályozást is ennek megfelelően módosítja.

A szabályozási változás ellenére a Bitcoin ára körülbelül 1,7%-kal, 60 580 dollárról 62 333 dollárra emelkedett.

A cikkírásakor a Bitcoin 61.672 dolláron kereskedik, 1,2 billió dolláros piaci tőkeértékkel.

Olvastad már? Dubajban is működési engedélyt kapott a Binance kriptotőzsde

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Rekordszinten a decentralizált Web3-tárcát használók száma

A második negyedévben rekordot döntött a Web3 egyedi napi aktív tárcák száma, de a DappRadar figyelmeztetett, hogy a növekedés mögött az airdropok állhatnak. A napi egyedi...

A legnagyobb Bitcoin (BTC) és Ethereum (ETH) bálnák indulnak a kripto AI-n, az új jelentés szerint

A kripto AI szektor napról napra nagyobb teret nyer, és a kereskedés egyszerűségével átalakítja a kriptoipart. Ezt az átalakulást az RCO Finance (RCOF) vezeti, és...

További veszteségek várhatók a BNB árfolyamára? Talán nem, de csak ha…

A Binance Coin (BNB) alig egy hónappal azután, hogy elérte a 720,67 dolláros történelmi csúcsát, az árfolyam ismét esett. Ez a csökkenés 10,11%-os esést tartalmazott...

Az XRP bizonytalan jövője: A legjobb altcoinok a portfólió diverzifikálására

A kriptopiac a Bitcoin árfolyamának jelentős esése miatt jelenleg nyomás alatt van. Mindezek ellenére egy bikafutás várható. Az altcoinok továbbra is alacsony árfolyamokon állnak, potenciális...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!