A Terraform Labs esetére hivatkozva kér enyhítést a Ripple

-

A Ripple blokklánccég ügyvédjei arra kérték a bíróságot, hogy mérlegelje a „megfelelő” polgári jogi büntetés kiszabását az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) által indított perben, miután a szabályozó és a Terraform Labs között egyezség született.

Június 13-án a New York déli kerületének amerikai kerületi bíróságához benyújtott beadványában a Ripple jogi csapata kiegészítő hatósági értesítést nyújtott be, amelyben a SEC által kiszabott polgári bírság „észszerűtlenségét” állította, hivatkozva a Terraform-ügyben kötött egyezségre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Ripple beadványa előtt egy szövetségi bíró jóváhagyta a SEC és a Terraform Labs, valamint annak társalapítója Do Kwon közötti 4,5 milliárd dolláros megállapodást.

ripple
Forrás: PACER

A SEC azt követelte, hogy a Ripple fizessen nagyjából 2 milliárd dollárnyi összeget a kártalanítás, az előzetesen megállapított kamatok és a polgári jogi büntetés címén, míg a blokklánccég nem több, mint 10 millió dolláros büntetés megfizetését vállalná csak.

A Ripple ügyvédei hasonlóan érveltek a SEC által a Block.one, a Genesis Global Capital és a Telegram ellen indított vonatkozó ügyekben kiszabott büntetésekkel kapcsolatban.

„Amint azt a Ripple ellentmondásában kifejtette, hasonló (és még kirívóbb) esetekben a SEC az alperes bruttó bevételeinek 0,6-1,8%-a közötti polgári jogi büntetésekben állapodott meg” – mondták a Ripple ügyvédei.

„A Terraform beleillik ebbe a mintába. Ezzel szemben itt a SEC ezt a tartományt jóval meghaladó polgári jogi büntetést követel, annak ellenére, hogy ebben az ügyben nem állítanak csalást, és az intézményi vásárlók nem szenvedtek jelentős veszteséget. A Terraform tehát megerősíti, hogy a bíróságnak el kell utasítania a SEC aránytalan és példátlan kérését, és hogy a megfelelő polgári jogi büntetés nem haladhatja meg a 10 millió dollárt”.

Polgári büntetés a kriptovilágában

Egy kéthetes áprilisi tárgyalás után az esküdtszék Kwont és a Terraformot felelősnek találta csalás vádjában.

Ezzel szemben a Ripple ügye a SEC-vel 2020 decembere óta tart, amikor a szabályozó hatóság azt állította, hogy a blokkláncvállalat az XRP-t be nem jegyzett értékpapírként használta pénzszerzésre.

Az ügy jelentős jogi precedenshez vezetett, amikor 2023 júliusában Analisa Torres bíró úgy döntött, hogy az XRP token nem minősül értékpapírnak a tőzsdéken történő programozott értékesítés tekintetében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A SEC a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse és Chris Larsen ügyvezető elnöke ellen 2023 októberében indított eljárásának elutasítását indítványozta, és akkor azt mondta, hogy a blokklánccéggel a jogorvoslati lehetőségekről kíván tárgyalni.

Torres bíró eredetileg áprilisra tűzte ki a Ripple és a SEC közötti tárgyalás kezdetét, de 2023 októberében elnapolta az eljárást, és nem tűzte ki a folytatás időpontját.

A cikk megjelenésekor nem világos, hogy a bíró mikorra tűzheti ki a tárgyalás időpontját.

Olvastad már? 13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Új stablecoin érkezik a BitGo-tól

A BitGo bejelentette, hogy jövőre elindít egy új, dollár alapú stablecoint, amelyet USDS-nek neveznek, és jutalmakat kínál az intézményeknek, amelyek likviditást biztosítanak. A bejelentést a...

Nagy bejelentést tett a Decrypt a Token2049 konferencián

A Decrypt hírcikkei, videói és fotói a Sui decentralizált hálózatán, a Walruson kerülnek majd tárolásra, így létrehozva a kriptomédia cég tartalmának megváltoztathatatlan archívumát. A Web3 kereskedelmi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.