Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

-

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen 4,23 millió bitcoint birtokolnak, ami a korrigált forgalomban lévő készlet több mint 27%-át teszi ki.

Az amerikai spot bitcoin ETF-ek a legnagyobb tulajdonosok közé tartoznak, 862.000 BTC-vel, míg az amerikai kormány és a Mt Gox Trustee 207.000 és 141.000 BTC-t tartanak.

Az összes tőzsde együttesen körülbelül 2,3 millió BTC-t birtokol, míg a bányászok 706.000 BTC-vel rendelkeznek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az intézményi befektetések dominálják a BTC piacát

A jelentés rávilágít az ETF-piacon belüli dinamikára is. Az ETF-ek által alkalmazott stratégiák, amelyek magukban foglalják az ETF-eken keresztüli long spot pozíciókat és a CME Group határidős ügyleteiben lévő short pozíciókat, jelentős hatást gyakorolnak az ETF-beáramlásokra.

A fedezeti alapok egyre inkább átveszik ezt az arbitrázs stratégiát, ami növeli a bitcoin ETF-ek iránti keresletet.

A Glassnode elemzése szerint a bitcoin piaca viszonylag semleges maradt a jelentős ETF-beáramlások ellenére is, ami azt jelzi, hogy a további árfolyam-emelkedéshez szerves vételi oldali keresletre van szükség.

intézményi befektetők
Forrás: Glassnode

Az onchain aktivitási mutatók közelmúltbeli eltérései is figyelemre méltóak.

Míg az aktív címek száma csökkent, a tranzakciók száma közel minden idők legmagasabb szintjét érte el, amit a Runes protokoll megjelenésének tulajdonítanak.

Ez a protokoll a címek újrafelhasználását kínálja, több tranzakciót eredményezve egyedi címekről.

Összességében a Glassnode jelentése arra a következtetésre jut, hogy bár az intézményi és onchain tevékenységek kulcsfontosságúak, a bitcoin árfolyamának alakulását továbbra is a szélesebb piaci dinamika és a befektetői magatartás határozza meg.

Olvastad már? Egy pénzügyi író szerint bitcoinnal lehet a legkönnyebben meggazdagodni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Új stablecoin érkezik a BitGo-tól

A BitGo bejelentette, hogy jövőre elindít egy új, dollár alapú stablecoint, amelyet USDS-nek neveznek, és jutalmakat kínál az intézményeknek, amelyek likviditást biztosítanak. A bejelentést a...

Nagy bejelentést tett a Decrypt a Token2049 konferencián

A Decrypt hírcikkei, videói és fotói a Sui decentralizált hálózatán, a Walruson kerülnek majd tárolásra, így létrehozva a kriptomédia cég tartalmának megváltoztathatatlan archívumát. A Web3 kereskedelmi...

Most megveheted ezeket az 5 dollár alatti tokeneket a potenciális 1000%-os hozamért a közelgő kriptopiaci rallyban

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, különösen az 5 dollár alatti tokenek esetében, amelyek robbanásszerű nyereségre számíthatnak. A befektetők szemet vetnek ezekre a pénztárcabarát érmékre, mert kiemelkedő hozamot...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.