Hivatalossá válhat a Bitcoin bányászat Oroszországban

-

Osman Kabaloev, az Orosz Pénzügyminisztérium Pénzügypolitikai Osztályának helyettes igazgatója szerint hamarosan hivatalosan is gazdasági tevékenységként ismerik el a Bitcoin bányászatot Oroszországban.

Üzletszerű tevékenység

Helyi források szerint az orosz kormány hamarosan elismeri a Bitcoin bányászatot gazdasági tevékenységként, ezt Osman Kabaloev az Izvesztyia nevű helyi újságnak adott interjújában mondta el, külön kiemelve, hogy a Pénzügyminisztérium és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium szintén támogatja ezt a döntést, és készek OKVED kódot rendelni a bányászati tevékenységhez.

Emellett a Kereskedelmi és Fejlesztési Minisztérium is kifejezte véleményét, hogy a Bitcoin bányászatot hagyományos ipari tevékenységként kellene szabályozni.

Az OKVED kódokat a vállalatok gazdasági tevékenységei alapján osztják ki, és ezek arra kellenek az üzleteknek, hogy megszerezhessék az államtól szükséges engedélyeket az adott tevékenységhez.

Ezen osztályozás alapján ráadásul több paraméter is változhat, például a biztosítási díjak, az adókedvezmények és az állami támogatások igénybevétele mind összefüggésben van a vállalat tevékenységi körével.

A bürokrácia útvesztőjében

Ez az besorolás segítene a bányászoknak kijutni a szürkezónából Oroszországban, Kabaloev azonban kihangsúlyozta, hogy ez a módosítás csak egy törvény elfogadása után lenne lehetséges, amely szabályozza a kriptovaluta bányászatot.

A törvényjavaslat, amely a kriptovaluta bányászat legalizálását célozza, először 2022-ben került az orosz Állami Dumába, de még nem került sor az első parlamenti vitára.

Azonban a Pénzügyminisztérium arra számít, hogy ez a szabályozás idén véglegesítésre és jóváhagyásra kerülhet, ami lehetővé teszi a kriptovaluta bányászatra vonatkozó OKVED kódok kiadását.

Bitcoin bányászathoz ideális

Alexander Razuvaev, a Pénzügyi Elemzők és Kockázatkezelők Céhe felügyelőbizottságának tagja elmondta, hogy ezek az intézkedések nagyon pozitív hatással lehetnek az orosz kriptobányászati iparág fejlődésére.

Oroszország hatalmas mennyiségű olcsó energiával rendelkezik, így az ország az egyik legnagyobb bányász-országgá válhat, jelentősen átformálva az iparágat, és egyes spekulációk szerint, ha a bányászat törvényes tevékenységgé válik, akkor az általános Bitcoin elfogadás is növekedhet az országban.

„Ha ez megtörténik, akkor az orosz ipari bányászat jelentős szerepet játszhat majd a globális piacon.”

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Vajon miért esik ma a kriptopiac?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi van veled Ethereum? Már a népszerű elemzők is ekézik a kriptovalutát

Az Ethereum árfolyama 6%-ot zuhant az elmúlt 24 órában a kriptopiaci szorongás közepette, a szeptember 15-i napi 2425 dolláros csúcsról szeptember 16-án 2260 dollárra esett. Az...

Sok kriptotőzsde még mindig könnyű prédának számít a hackerek számára

A kriptotőzsdék korábbi biztonsági problémái jól dokumentáltak. 2024-ben azonban mindenhol folytatódnak a hackertámadások. A több millió dolláros veszteségek mostanra már rendszeresnek tűnnek. A múlt hónapban a...

Egy kriptoelemző szerint a Cardano (ADA) és az XRP ezúttal nem biztos, hogy a legjobban teljesítők között lesz, a következő bikapiacon

Vendégbejegyzés A horizonton egy bikafutás és altcoin szezon van kilátásban. A piacon nyugalom van, az altcoinok a mélyponton vannak, és bármelyik pillanatban készen állnak egy potenciális...

A Dogecoin kritikus támaszszinteket tesztel újra

A Dogecoin visszatért a reflektorfénybe, mivel megpróbálja megszilárdítani kitörését a hosszú távú makro csökkenő trendből. A Rekt Capital nevű kriptoelemző az X-en kiemelte a DOGE jelenlegi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.