Alig kér kezelési díjat a Franklin Templeton az ETH-ETF után

-

A Franklin Templeton lett az első vagyonkezelő, aki felfedte a tervezett spot ETH-ETF-jének kezelési díját – ami gyakorlatilag egyenlő a nullával.
A pénteken az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott frissített S-1 bejelentés szerint a Franklin Ethereum ETF mindössze évi 0,19%-os díjat számít fel az ügyfeleknek az alapban tartott ethereért, ami jóval alacsonyabb, mint a már működő globális versenytársak által megállapított díjak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„A kezelési díj naponta az alap nettó eszközértékének 0,19%-ával megegyező évesített arányban halmozódik fel, és legalább negyedévente utólagosan fizetendő amerikai dollárban vagy természetben, vagy ezek kombinációjában” – írta a Franklin.

Ez még nem minden: az alap azt is megígérte, hogy az indulását követő első hat hónapban az első 10 milliárd dollár után elenged minden kezelési díjat.

VanEck nullára csökkenti a Bitcoin ETF-díját, ezzel alulmúlva a BlackRockot

A VanEck lemond a kezelési díjakról a spot Bitcoin ETF-je esetében, közölte a New York-i székhelyű befektetési cég az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez hétfőn benyújtott frissített tájékoztatójában.

„Figyelünk az ügyfeleinkre, és megértjük annak fontosságát, hogy folyamatosan átértékeljük a díjstruktúráinkat, hogy igazodjunk az elvárásaikhoz és a piac dinamikus természetéhez” – mondta Kyle DaCruz, a VanEck digitális eszközökért felelős igazgatója a Decryptnek. „Ez a díjmentesség tükrözi elkötelezettségünket a versenyképes befektetési lehetőségek iránt.”

Az ultraalacsony díj a januárban indított spot bitcoin-ETF-ek esetére emlékeztet, ahol a konkurens alapok már napokkal a termékek életbe lépése előtt ördögi díjháborúba kezdtek.

A legtöbbjük most 0,3% alatti kezelési költséget kínál, és sokan – mint például a Fidelity és a VanEck – ideiglenes díjmentességet hirdettek.

A Franklin is elindított egy Bitcoin ETF-et abban az időben, de többnyire elveszítette a csatát a versenytársakkal szemben mind a volumen, mind az eszközök tekintetében.

Ezúttal a vagyonkezelő nem vesztegette az időt, így biztosan nem fog lemaradni a versenyben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


1% is sokat számíthat

„Összehasonlításképpen, a legtöbb spot ether ETF más országokban vagy más eszközökben >1%” – írta Eric Balchunas, a Bloomberg ETF-elemzője pénteken a Twitteren.

ethereum
Forrás. X

„Az amerikai ETF-piac egyszerűen különleges a maga hardcore-ságában, de éppen ezért az új befektetői pénzek túlnyomó többsége (ide áramlik).”

Ahogy a Bitcoin ETF-ek esetében is látható, az ügyfelek számára már 1%-os eltérés is sokat számíthat.

Például a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), amely januárban úgy döntött, hogy megtartja a viszonylag magas, 1,5%-os díjat, máris elveszítette a nála tárolt bitcoin több mint felét a kiáramlás miatt.

Annak ellenére, hogy induláskor több mint 600 000 BTC-vel büszkélkedhetett, mostanra elvesztette a világ legnagyobb bitcoin-ETF-je címet a BlackRock sokkal olcsóbb alapjával szemben.

Eközben a drágább kanadai és európai Bitcoin ETF-ek is nettó kiáramlást tapasztaltak, annak ellenére, hogy a Bitcoin iránti kereslet egész évben nőtt.

A Franklin mellett a SEC a múlt héten hét másik Ether spot ETF 19-b4 kérelmét is jóváhagyta. Szakértők szerint az alapok valószínűleg heteken belül megjelennek a nemzeti értéktőzsdéken.

ethereum
Forrás: X

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Nem Elon Musk mondta Trumpnak, hogy kezdjen a kriptókkal kampányolni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbbak lesznek a stablecoin fizetések a BNB Chain blokkláncán

A BNB Chain, egy közösség által irányított blokklánc-ökoszisztéma bejelentette, hogy egy frissítéssel kijavítja a stablecoin infrastruktúrát a gasmentes tranzakciók révén. A szeptember 18-án nyilvánosságra hozott kezdeményezés...

Wormhole (W) árfolyam elemzés 09.19.

Prémium Wormhole (W) A Wormhole (W) árfolyama az elmúlt napokban megugrott. A hét elején a Bitcoin az 58.000 dolláros szintről felfelé pattant, és a cikkírás idején...

Az Ethereum ETF-ek jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel együtt indítják el őket

A Bitstamp amerikai részlegének vezérigazgatója, Bobby Zagotta úgy véli, hogy a spot Ethereum ETF-ek sokkal jobban teljesítettek volna, ha a Bitcoin ETF-ekkel egy időben indítják...

A legjobb 5 mém érme 0,01 dollár alatt, amelyek 2025-ig 500-szoros nyereséget hozhatnak

Vendégbejegyzés A mémérmék körüli felhajtás egyre nő, ezért keresik a következő áttörő sztárt. Az apró árú kriptovaluták megragadják a befektetők figyelmét, és 2025-re jelentős hozamot ígérnek. Merülj...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.