Oroszország beszerezte eddigi legnagyobb bitcoinbányász készletét

-

Oroszországban egy névtelen ügyfél 20.000 bitcoinbányász egységet rakott össze a BitRiver egyik szibériai helyszínén.

Állítólag Oroszország több ezer kriptovaluta-bányász ​​eszközt importált a kriptopiac hatalmas ralija alatt.
A BitRiver – Oroszország legnagyobb kripto bányászati ​​szolgáltatójának – vezetője azt állította, hogy egy helyi ügyfélhez több mint 20.000 kriptobányászati ​​eszköz érkezett – írta a Kommersant nevű orosz hírügynökség február 10-én.
Igor Runets, a BitRiver alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy az importált hardverek teljes bányászati ​​teljesítménye 70 MWh, amely állítólag Oroszország legnagyobb kriptobányászati ​​hardverkészletét jelenti.
Runets azt mondta, hogy a hardvert 2020 decemberében szállították ki, és azonnal üzembe is helyezték bitcoinbányászatra Bratskban – Oroszország egyik legnagyobb vízerőművével rendelkező városában.
Runets megjegyezte, hogy a bányászegységeket Ázsiából importálták.
A BitRiver szóvivője a Cointelegraph-nak elmondta, hogy a vállalat nem hozhatja nyilvánosságra sem az orosz ügyfél nevét, sem a hardver pontos származási helyét, azonban hozzátette, hogy a bányászati ​​adatközpontot a BitRiver egyik telephelyén hozták létre.

A BitRiver nem hozta nyilvánosságra az importált egységek pontos típusát. A Kommersant szerint az importált tételek ára 40 és 60 millió dollár között lehet.
Annak ellenére, hogy Oroszország 2021 januárjában elfogadta a digitális pénzügyi eszközökről szóló kriptotörvényét, kisebb bizonytalanság uralkodik az ország kriptobányászatával kapcsolatban, mivel a törvény nem ad egyértelmű szabályozási keretet az ipar számára.
2020 szeptemberében a helyi hatóságok még azt is javasolták, hogy tiltsák be a kriptobányászatért járó fizetést a bányászok számára.

Olvastad már? Az IOHK közel jár egy hatalmas Cardano-kormányzati szerződés megkötéséhez Afrikában

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.

Legfrissebb bejegyzéseink

2016-ban nézett ki így az Ethereum, a történelem ismétli önmagát?

Az Ethereum-medvék az elmúlt 3 hónapban megőrizték dominanciájukat, de vajon meddig tudják ezt még fenntartani? Nos, a legutóbbi adatok potenciális felhalmozásra utalnak, mivel az ETH...

Lejártak a Bitcoin-opciók, 3%-ot esett a piac

Szeptember 6-án, pénteken körülbelül 13.500 Bitcoin-opciós kontraktus járt le, amelyek névleges értéke körülbelül 776 millió dollár. Ahhoz képest, hogy a tegnapi opciós lejárat viszonylag kicsi volt...

Egy hete csak kifelé megy a pénz a Bitcoin ETF-ek kasszájából, mi történik?

Az elmúlt héten a Bitcoin ETF-ek nehéz időszakon mentek keresztül, hiszen hét egymást követő kereskedési napon is nettó tőkekivonásokat tapasztaltak, összesen több, mint 1 milliárd...

Nem várhatunk a Bitcoin vagy a Binance Coin bika futására, ugrás a hajóra a piaci hangulattal dacoló altcoinra

A kriptopiac 2022 júliusában érte el a mélypontját, és azóta a kulcsfontosságú kriptók, a Bitcoin (BTC) és a Binance Coin bikásan alakultak. Azonban minden bikafutásban vannak...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

This field is required.